Ο Τόλης Βοσκόπουλος στο Κατράκειο Θέατρο: η επιστροφή και η αποθέωση

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 13 Ιουλίου 2017

Tolis_1

Στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, ο Τόλης Βοσκόπουλος χάρισε τις μεγάλες του επιτυχίες, τραγούδια αγαπημένα και μαζί με αυτά προσέφερε στο κοινό που τον αποθέωσε,  ευγένεια, αρχοντιά και γενναιοδωρία. Γιατί ο Τόλης Βοσκόπουλος παραμένει ένας αληθινός καλλιτέχνης που μαγεύει με κάθε εμφάνισή του και ξέρει – σαν καλός μάστορας της τέχνης του – να αποζημιώνει το μεγάλο κοινό του.

Tolis _4

Όλα έμοιαζαν με μια μεγάλη αγκαλιά. Ανέβηκε στην πίστα, βαθιά συγκινημένος – «δεν έχω λόγια», είπε – έχοντας στο πλάι του τον δεξιοτέχνη Μανώλη Καραντίνη και το βλέμμα του ενώθηκε με τα βλέμματα των θαυμαστών του – κάθε ηλικίας – που φώναζαν: Τόλης, Τόλης…   Στις κερκίδες του κατάμεστου Κατράκειου, οι αναπτήρες άναψαν για να τον υποδεχτούν κι εκείνος θυμήθηκε: «Είμαι εδώ στο σπίτι μου… Εδώ που νεαρός ακόμη, έκανα τις πρώτες μου τσάρκες».

Tolis _2

Κι ύστερα ήρθαν τα τραγούδια. Τα καλύτερα δικά του τραγούδια που διαδεχόντουσαν το ένα το άλλο αβίαστα, με τον Τόλη βοσκόπουλο, κυρίαρχο στη σκηνή να δίνει συχνά – πυκνά την ερμηνευτική σκυτάλη στους θεατές του που αδημονούσαν να τραγουδήσουν μαζί του. Και όχι μόνο, αφού σιγά σιγά εγκατέλειπαν τις κερκίδες του θεάτρου, για να βρεθούν όσο πιο κοντά του γίνεται κάτω από τη σκηνή. Ο Τόλης Βοσκόπουλος, ήταν εκεί. Αληθινός κι όλοι όσοι ήταν εκεί το εισέπραξαν.

A Tolis_5

Aνάμεσά τους ο Μίμης Πλέσσας. Ο Τόλης Βοσκόπουλος και ο Μίμης Πλέσσας συναντήθηκαν στη σκηνή φανερά συγκινημένοι, σε μια μεγάλη στιγμή και με το «Φεγγάρι πάνωθέ μου.. « έκαναν το Κατράκειο να σειστεί. Ήταν κι άλλοι εκεί που ήρθαν για να τιμήσουν τον Τόλη Βοσκόπουλο. Όπως ο  Γιώργος Κριμιζάκης, μεγάλη μορφή της μουσικής μας σκηνής.

Tolis _7

Για δυο ολόκληρες ώρες ο Τόλης Βοσκόπουλος, μοιράστηκε αλήθειες και τραγούδια με το μεγάλο κοινό του. Άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με συγκίνηση αλλά πάντα με αυθεντικότητα, στάθηκε στη σκηνή, ξεχωριστός προσφέροντας μοναδικές στιγμές, αποζημιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο όλους εκείνους που τον ακολουθούν πενήντα και πλέον χρόνια.

Tolis Aerial Photo_3

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *