60 χρόνια Τόλης Βοσκόπουλος στο Ηρώδειο: όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 13 Σεπτεμβρίου 2018

1

Είμαι πανευτυχής που κατάφερα να φτάσω σε αυτό το σημείο, να έχω δίπλα μου αυτά τα πρόσωπα να μιλάνε με τόσο ωραία λόγια για μένα και για την παράσταση που θα δώσω στο Ηρώδειο και είμαι πανευτυχής που έφρασα ως εδώ διατηρώντας την απλότητα και τη λαϊκότητά μου. Η απλότητα δεν χάνει ποτέ. Eγώ ήμουν απλός ανέκαθεν... Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Τόλης Βοσκόπουλος στη σημερινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Dionyso’s Zonars με αφορμή τη συναυλία  του στο Ηρώδειο την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Kαι βεβαίως, ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν πάντα απλός -και παραμένει- κι εγώ θα συμπληρώσω ότι επίσης, ήταν πάντα σταρ -και παραμένει! Και όχι ο τελευταίος σταρ όπως λένε αρκετοί, αλλά ο πρώτος! Αυτό, θα μας το αποδείξει για άλλη μια φορά στο Ηρώδειο, το οποίο τον υποδέχεται για πρώτη φορά για μία και μοναδική συναυλία. Μετά από 60 χρόνια επιτυχημένης μουσικής διαδρομής, χιλιάδες τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες και σημαντικές συνεργασίες  που συνθέτουν την πλούσια διαδρομή ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, ο Τόλης Βοσκόπουλος με τους αξιόλογους συντελεστές της συναυλίας, θα χαρίσουν στους θεατές του Ηρωδείου μια ανεπανάληπτη βραδιά. Όπως ακριβώς, είναι και ο Τόλης, ανεπανάληπτος!

IMG_9804

Η Σοφία Σπυράτου έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια, ο Γιώργος Λιάνης την επιμέλεια της συναυλίας, ο Γιάννης Μετζικώφ στη φροντίδα των σκηνικών και η  Ελευθερία Ντεκώ στους φωτισμούς. Μαζί  με τον Τόλη Βοσκόπουλο στη σκηνή του Ηρωδείου δύο εξαιρετικοί σολίστες: ο Μανώλης Καραντίνης στο μπουζούκι και ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο κλαρίνο. Στη συναυλία συμμετέχουν η πολυμελής ιστορική φιλαρμονική του Γαστουρίου της Κέρκυρας «ΟΜΟΝΟΙΑ» με διέυθυνση ορχήστρας τον Σπύρο Ράλλη και οι μικτές χορωδίες «ΑΧΑΡΑΒΗΣ» και «ΚΑΝΑΛΙΩΝ» της Κέρκυρας, υπό τη διδασκαλία της Αγάθης Κοσκινά, τρία σύνολα τα οποία συνόδευσαν τον Τόλη Βοσκόπουλο σε μια ξεχωριστή συναυλία στην Κέρκυρα ενθουσιάζοντας το κοινό.

3

 

60 χρόνια Τόλης Βοσκόπουλος στο Ηρώδειο. Με εκλεκτούς συνεργάτες.

DSC_8393

 Γιώργος Λιάνης: Συνοδοιπορώ μαζί του 50 χρόνια, είπε στη συνέντευξη τύπου. Χρωστάω στον Βοσκόπουλο την κατάρτιση της ψυχής μου. Ήμουν αρνητής του για μεγάλο διάστημα. Όμως σήμερα πιστεύω ότι είναι ο τελευταίος μεγάλος Έλληνας σταρ. Ένας μύθος που δεν έχασε τον εαυτό του. Τραγούδησε με ευγένεια, λάτρεψε τις γυναίκες και πορεύτηκε με την αλήθεια του.

IMG_9775

Σοφία Σπυράτου: Είναι χαρά μας να αγκαλιάσουμε τον βάρδο τραγουδιστή που μιλάει στις καρδιές όλων μας.

DSC_8501

Ο Γιάννης Μετζικώφ σημείωσε την αρχοντιά του Τόλη Βοσκόπουλου στη σύντομη ομιλία του 

DSC_8487

Το περιβάλλον στη συνέντευξη τύπου, ήταν πολύ… αγαπησιάρικο και ο Τόλης  της καρδιάς μας   αφέθηκε σε μια εκ βαθέων εξιστόρηση, ήρεμα, απλά, ειλικρινά κερδίζοντας την αγάπη όλων όσοι ήμαστε  εκεί.

Ο Τόλιος που έγινε Τόλης

«Η καταγωγή μου εκτός των μικρασιατών γονιών μου που ήρθαν πρόσφυγες μετά τον διωγμό  είναι η γειτονιά μου. Εκεί όπου μεγάλωσα με αρχές. Είδα την Αθήνα στα 13 μου. Μέχρι τότε ήμουν στη λαχαναγορά, στα λεμονάδικα εκεί όπου ο πατέρας μου κατάφερε να γίνει αφεντικό με ταμπέλα στο μαγαζί του. Έβλεπε το όνομα του τα βράδια  όταν έσβηναν τα φώτα και καμάρωνε. Ήθελε να βάλει εκεί και το γιο του . Άρχισε να κάνει παιδιά. Ήταν όλα κορίτσια. Ο 20ος ήμουν εγώ. Είμαι ταμένος στον Αγ. Απόστολο το νέο στο Βόλο.  Εκεί με έταξε και ο Άγιος έκανε το θαύμα του. Όλοι με ήξεραν Τόλιο τότε. Όταν βγήκα όμως στο θέατρο το άλλαξα μόνος μου. Από Αποστόλης, έγινα  Τόλης. Όταν γεννήθηκα ο πατέρας μου την ίδια μέρα έφτιαξε κάρτες για το μαγαζί του Χαρ. Ι. Βοσκόπουλος και Υιός. Αυτός ήμουν εγώ, δέκα ημερών παιδί. Έφτιαξε και νέα ταμπέλα για το μαγαζί. Μεγαλώνοντας με έπαιρνε μαζί του στη λαχαναγορά αλλά και στην επαρχία για να μάθω τη δουλειά. Φρόντισε να με στείλει στο καλύτερο σχολείο στο Saint Paul στον Πειραιά. Στα 15 μου κατάλαβα ότι δεν ήθελα αυτή τη δουλειά. Είχα δει μια παράσταση μαζί με τους γονείς μου, τα γνωστά μπουλούκια της εποχής και τρελάθηκα. «Θεέ μου αυτή τη δουλειά θέλω να κάνω » είπα. Φαντάζεστε τι σημαίνει για έναν λαχαναγορίτη να του πει ο γιος του ότι θέλει να γίνει θεατρίνος; Πίστευα ότι θα με σφάξει. Αντίθετα εκείνος μου ζήτησε να βάλω τα καλά μου ρούχα και με πήγε – χωρίς να το ξέρω – να γραφτώ σττη δραματική σχολή. Στο Ωδείο Μανώλη Καλομοίρη. Εκεί πήγε και η Κάλλας. Επιστρέφοντας μου είπε: Για να μην πεις κάποια μέρα ότι δεν σε άφησα να κάνεις αυτό που ήθελες. Σας ορκίζομαι ότι ακόμη και τώρα που είμαι πια 80 χρόνων κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή του λέω: κοίτα τώρα!

IMG_9788

Παρούσα στη συνέντευξη τύπου ήταν η Άντζελα Γκερέκου. Ο Τόλης Βοσκόπουλος της ζήτησε να μιλήσει:  Εκπροσωπώ εδώ την Κέρκυρα- είπε. Ευχαριστούμε τις εξαιρετικές ορχήστρες και χορωδίες που θα εμφανιστούν στη μεγάλη αυτή συναυλία μαζί με τον Τόλη και τους εξαιρετικούς σολίστ. Υπάρχουν κομμάτια του Τόλη που δεν γνωρίζετε κι είναι τα πιο πολύτιμα. Ο Τόλης θα είναι στο Ηρώδειο με όλη του την ψυχή, όλο αυτό που κουβαλάει ως φόρο τιμής στην απλότητα και την αλήθεια. Ο Τόλης είναι σαν τον Έλληνα σήμερα. Πέφτει και σηκώνεται. Με δύναμη. Χωρίς να δίνει σημασία στα μικρά και τα ευτελή.

DSC_8435

Εκ μέρους της διοργάνωσης παρών ο Σάββας Καλεντερίδης ο οποίος εξήγησε ότι η ιδέα της συναυλίας ανήκει στον Γιώργο Μελισσανίδη, γιο του Δημήτρη . «Είναι σημαντικό ότι ο Τόλης μιλά στις καρδιές των νέων.  Γι αυτό και η συναυλία μονοπωλεί το ενδιαφέρον» Ο Τόλης Βοσκόπουλος  θα φέρει στο Ηρώδειο όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, τα   τραγούδια  της  ζωής του που έγιναν τραγούδια και της δικής μας  ζωής.

2

Για να χωρέσουν όλα τα τραγούδια του Τόλη στη συναυλία στο Ηρώδειο, θα έπρεπε να τραγουδάει ένα μήνα …και πάλι κάποια θα έμεναν απέξω! Εμένα πολλά είναι τα αγαπημένα μου από τη δισκογραφία του, το πιο αγαπημένο μου είναι το Τραγούδα θεατρίνε, που μακάρι να το τραγουδήσει στις 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο…

Την αγάπη μια ζωή, μια ζωή βράδυ πρωί,
τραγουδώ, τραγουδώ, τραγουδώ,
το χαμόγελο στα χείλη και το δάκρυ στο μαντήλι,
τραγουδώ, τραγουδώ, τραγουδώ.

Τραγούδα θεατρίνε, μι’ ανάσα ο κόσμος είναι
μι’ ανάσα που σαν όνειρο, σαν όνειρο περνά,
η αγάπη σαν λουλούδι ανθίζει στο τραγούδι
τραγούδα τη, τραγούδα τη, τραγούδα τη ξανά…. Τόλη!

IMG_9791

Τόλης  Βοσκόπουλος
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου – 21:00
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγείτου, Ακρόπολη

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 95 €,  Α Ζώνη: 80 €,  Β Ζώνη: 65 €,  Γ Ζώνη: 45 €,  Άνω διάζωμα: 20 € κανονικό, 15 € μειωμένο (Φοιτητικό/παιδικό, άνεργοι, άνω των 65 με την επίδειξη των αντίστοιχων δικαιολογητικών), ΑΜΕΑ: 10 €

Σημεία Προπώλησης:  www.ticketmaster.gr, Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 89 38 111 (Δευτ – Κυρ: 9.00 – 21.00), Δίκτυο καταστημάτων Public.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2018/09/14 στις 8:49

    Συγκινητικό..20ο παιδί!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *