Πικάσο και Αρχαιότητα

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 12 Μαρτίου 2019

1Z_M

Χρόνια ολόκληρα οι τεχνοκριτικοί προσπαθούν να συγκρίνουν και να σχετίσουν κάποια έργα του Picasso – και ιδιαίτερα τα κεραμικά του – με την Αρχαία Ελλάδα. Ο μεγάλος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα, έχει δημιουργήσει μοναδικά έργα ζωγραφικής, αλλά λίγοι γνωρίζουν από κοντά το σχεδιαστικό – χαρακτικό του έργο καθώς και τα κεραμικά του.

112573822_o

Κάποια σχέδια του, κάποια χαρακτικά και πολλά κεραμικά του, αποτελούν συνδυασμό που συνδέεται με την αρχαιότητα και εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από έργα του Kρητομηκυναϊκού και του ελληνικού κόσμου και γενικότερα από τους πολιτισμούς της λεκάνης της Μεσογείου.

1_M

Η έκθεση για την οποία θα σας μιλήσω είναι μεγάλο γεγονός για την Ελλάδα. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Έργα του Πικάσο εμπνευσμένα από τον μυκηναϊκό πολιτισμό και γενικά την αρχαία Ελλάδα, θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ακριβώς όπως το ακούτε. Ο Picasso, ένας από τους πατέρες του κυβισμού, ο μεγάλος της μοντέρνας τέχνης είχε εμπνευστεί από την αρχαιότητα σε πολλά από τα έργα του. Τα έργα του αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε σε έκθεση που ετοιμάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης- για την καλοκαιρινή περίοδο. Την βρίσκω πανέξυπνη ιδέα, μια και το καλοκαίρι θα υπάρχουν εκατομμύρια τουρίστες στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της σειράς….  διαβάστε εδώ:  https://bit.ly/2SGHoVb

Il-faut-sauver-l-atelier-Picasso-700_M

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/03/12 στις 13:14

    Πολύ ενδιαφέρον όντως!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *