Πρεμιέρα για τη «Λίμνη των Κύκνων» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον paidiko-theatro.g/ | 18 Οκτωβρίου 2018

IMG_1782

Θερμή υποδοχή επιφύλασσε το αθηναϊκό κοινό στον Γιούρι Γκριγκορόβιτς και στη «Λίμνη των Κύκνων»που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος και επί 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, ήρθε για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα με τους 100 συντελεστές του Grigorovich Ballet Theatre of Russia και κορυφαίους σολίστ των Μπολσόι, και παρουσίασε τη  διασκευή του για το αριστούργημα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των Κύκνων».

Η αίθουσα Αλεξ. Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής ήταν ασφυκτικά γεμάτη, ενώ το παρατεταμένο χειροκρότημα έδειξε πως ο μεγάλος χορογράφος όχι μόνο βρίσκεται πρώτος στις προτιμήσεις του αθηναϊκού κοινού αλλά στην κυριολεξία το έχει για μια ακόμα φορά μαγέψει.

IMG_1795

Το παραμύθι παρουσιάζει τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας, την οποία ένας κακόβουλος μάγος έχει μεταμορφώσει σε λευκό κύκνο.

Η πριγκίπισσα Οντέτ και οι φίλες της περνούν τη ζωή τους παγιδευμένες στη μορφή του κύκνου, από τότε που τις μάγεψε ο μάγος. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ, που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος αποπειράται να τον ξεγελάσει και να τον παντρέψει με την κόρη του Οντίλ, τον μαύρο κύκνο, που μοιάζει εκπληκτικά με την Οντέτ. Ο Ζίγκφριντ σύντομα γλιτώνει από την παγίδα του μάγου, παίρνει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του και πετούν μαζί στον ουρανό.

IMG_1846

Δείτε την ιστορία μέσα από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του paidiko-theatro.gr.

Πρεμιέρα για τη «Λίμνη των Κύκνων» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς

 

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *