Πώς το μυαλό σας θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά;

Από την/τον gynaikamagazine.gr | 15 Μαρτίου 2018
Belly of beautiful young female sportsman over dieting background

Belly of beautiful young female sportsman over dieting background

Το τι βρίσκεται στο πιάτο σας είναι σίγουρα σημαντικό, αλλά μία νέα έρευνα δείχνει ότι και αυτό που έχετε στο μυαλό σας, μετράει επίσης.

Όλες μας έχουμε κατά καιρούς αγωνιστεί να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η αλήθεια είναι πως το να αλλάξετε τις αρνητικές συμπεριφορές σας για χάσετε κιλά, αποτελεί μία δύσκολη υπόθεση. Αυτό που λείπει, λοιπόν, από τις προσπάθειες αδυνατίσματος πολλών ανθρώπων είναι τα παιχνίδια μυαλού. Το βιβλίο «The 5 Skinny Habits» του David Zulberg είναι μία νέα έρευνα που αποκαλύπτει πως το μυαλό μπορεί να διαδραματίσει έναν ισχυρό ρόλο στην απώλεια βάρους.  Παρακάτω θα βρείτε 3 κινήσεις για να χάσετε κιλά για τα καλά, οι οποίες όμως περνάνε πρώτα από το μυαλό σας.

Μιλήστε στον εαυτό σας

Πείτε: «Θέλω να μείνω υγιής». Όταν λέτε μια σκέψη δυνατά, εκείνη μπορεί να σας επηρεάσει πιο εύκολα και να διατηρηθεί στη μνήμη σας για καιρό, ειδικά αν τη λέτε με ένα αίσθημα δέσμευσης. Γι’ αυτό όταν διαβάζετε γρήγορα ένα βιβλίο, πολλές φορές η πληροφορία δεν παραμένει στον εγκέφαλό σας. Ωστόσο, όταν το διαβάζετε δυνατά, συχνά το κατανοείτε και το αποστηθίζετε πιο εύκολα, καθώς με αυτόν τον τρόπο η πληροφορία εσωτερικεύεται. Επιλέξτε, λοιπόν, μια θετική φράση που ταιριάζει στον στόχο σας και πείτε τη δυνατά. Μπορεί να αισθάνεστε λίγο περίεργα στην αρχή, καθώς -υποθέτουμε-  δεν μιλάτε συχνά φωναχτά στον εαυτό σας, αλλά πραγματικά λειτουργεί!

Επαναλάβετε τα λόγια σας 

Μία δεύτερη αποτελεσματική μέθοδος για να κλείσει το χάσμα μεταξύ συναισθημάτων και νου είναι η επανάληψη. Η επανάληψη μιας έννοιας βοηθά στη «χάραξη» της μέσα σας. Τελικά, η ιδέα θα είναι στο μυαλό σας, ενώ περπατάτε στο δρόμο ή κοιμάστε στο κρεβάτι σας, επηρεάζοντας όλες τις διαδικασίες σκέψης και χωρίς να χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Οι ενέργειές σας θα κατευθύνονται από τα υποσυνείδητα κίνητρα, που προγραμματίσατε εσωτερικά τον εαυτό σας. Πρέπει να ορίσετε το μήνυμά σας, να το γράψετε κάτω και να δεσμευτείτε να το διαβάζετε δυνατά κάθε μέρα για ένα χρονικό διάστημα. Μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είτε το πρωί, είτε πριν πάτε για ύπνο, ό, τι σας δουλεύει.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας

Η φαντασία προκαλεί εσωτερικά κίνητρα και βοηθά στην εσωτερίκευση πληροφοριών. Για παράδειγμα, φανταστείτε τον εαυτό σας υγιή και έχοντας καταφέρει το επιθυμητό βάρος. «Δείτε» πώς βλέπετε. «Νιώστε» πόσο σίγουροι είστε. Παρατηρήστε τη χαρά σας με την εμφάνισή σας! Φανταστείτε όλες αυτές τις φοβερές ασθένειες, που θα αποφύγετε κάνοντας τις σωστές αλλαγές. Νιώστε πόσο «ελαφρύτεροι» είστε σωματικά και συναισθηματικά. Δεν είστε έτοιμες να κάνετε κάποιες θυσίες για να καταφέρετε όλα τα παραπάνω; Σήμερα, αυτή η άσκηση ονομάζεται «Καθοδηγούμενη Απεικόνιση», μια τεχνική που περιλαμβάνει τη φανταστική απεικόνιση του επιθυμητού στόχου, ώστε αυτή η εικόνα να σας παρακινεί μετά να φτάσετε σε αυτόν. Περιγράφεται ως κινητοποίηση του ασυνείδητου μυαλού για να βοηθήσει τους συνειδητούς στόχους. Οι αθλητές χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική για να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Φαντάζονται τις μελλοντικές τους επιδόσεις λεπτομερώς και τα αισθήματά ευφορίας που θα νιώσουν με τη νίκη τους. Η τεχνική αυτή πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως ιατρική θεραπεία για αιώνες, με μερικούς να λένε πως πρώτα την χρησιμοποιήσαν οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι, Έλληνες και Ρωμαίοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να διαβάζετε τα νέα μας

www.gynaikamagazine.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *