Συμβουλές για απαλό και λαμπερό δέρμα

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 7 Ιουνίου 2019

Women Health and Fitness

Μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες αρκούν για να αποκτήσουμε πιο υγιές, λαμπερό και απαλό δέρμα, χωρίς να ξοδεύουμε λεφτά και να καταφεύγουμε σε ριζικές ή επεμβατικές λύσεις. Και όσο πιο νωρίς αρχίσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα δούμε αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια στο μέλλον.

1
 
-Προσθέστε ποικιλία στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Όλα τα λαχανικά είναι χρήσιμα, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τα φρούτα και λαχανικά με έντονα χρώματα δε, περιέχουν καροτενοϊδή που βοηθούν το δέρμα να δείχνει φωτεινό και λαμπερό.

2


Φορέστε μεγάλα γυαλιά ηλίου. Αφήστε το στιλ Τζον Λένον και βγάλτε στην επιφάνεια την Όντρεϋ Χέπμπορν που κρύβετε μέσα σας! Διαλέξτε μεγάλους και στιλάτους σκελετούς έτσι ώστε να προστατεύεται η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες. Σε αυτό το σημείο το δέρμα είναι πιο λεπτό και το κολαγόνο επηρεάζεται από τον ήλιο.

?????????????????????????????????????????????????

– Η περιοχή του στήθους είναι το ίδιο ευαίσθητη με το πρόσωπο, αντιμετωπίστε την με την ίδια προσοχή. Η ζημιά που προκαλεί ο ήλιος και ο αποχρωματισμός που προκαλείται δείχνουν εντονότερα με την ηλικία. Ό,τι προϊόντα χρησιμοποιείται για το πρόσωπο, αντηλιακά ή αντι-γήρανσης, χρησιμοποιείστε τα και στο στήθος. Δοκιμάστε τα αρχικά σε μια μικρή επιφάνεια γιατί το δέρμα εκεί είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο σώμα.

1a5e3c4daa1ff02e7fb8a1fb4fe9f29d_L
-Να κοιμάστε ανάσκελα. Το να κοιμάστε πιέζοντας το πρόσωπό σας πάνω σε ένα μαξιλάρι, όσο μαλακό κι αν είναι αυτό, δημιουργεί γραμμές που όσο προχωρά η ηλικία φαίνεται να γίνονται πιο μόνιμες, καθώς προοδευτικά η ελαστικότητα του δέρματος μειώνεται. Αν κοιμάστε ανάσκελα, θα αποφύγετε τις συνέπειες.
– Σταματήστε να πίνετε υγρά με καλαμάκι. Όπως με το κάπνισμα, δημιουργούνται κάθετες γραμμές στο άνω χείλος. Αποφύγετε να σουφρώνετε τα χείλη, γιατί οι μύες που βρίσκονται γύρα από το στόμα δημιουργούν σχισμές στο δέρμα που με τον καιρό γίνονται βαθύτερες και μονιμότερες.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *