Συμβουλές για υγιή καλοκαιρινά μαλλιά

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 9 Ιουλίου 2015

01

Ο ήλιος, η θάλασσα και η πισίνα ταλαιπωρούν τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να γίνονται εύθραυστα, θαμπά, να μπερδεύονται, να γίνονται ξηρά και να γεμίζουν ψαλίδα. Αν υπολογίσουμε και όλη την ταλαιπωρία από το styling ολόκληρου του χειμώνα, το καλοκαίρι τα μαλλιά χρειάζονται ακόμη περισσότερη φροντίδα. Σήμερα με τη βοήθεια του hair stylist Μάριου Σταματούκου, θα σας δώσουμε συμβουλές και tips που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να αποφύγετε τα καλοκαιρινά προβλήματα των μαλλιών

Ήλιος: ο ήλιος και οι ακτίνες UV εκτός από το δέρμα, βλάπτουν και τα μαλλιά. Η διαφορά είναι ότι στο δέρμα καταλαβαίνουμε το κάψιμο ενώ στα μαλλιά μας αν το καταλάβουμε, είναι ήδη αργά.

Συμβουλή: όπως χρησιμοποιείτε αντηλιακό για το σώμα, χρησιμοποιείστε ένα επαγγελματικό αντηλιακό ή κάποιο ενυδατικό προϊόν για τα μαλλιά
03

Θάλασσα: το θαλασσινό νερό όπως γνωρίζουμε, περιέχει αλάτι σε μεγάλη ποσότητα. Αυτό προκαλεί αφυδάτωση στα μαλλιά μας και κάνει τις τρίχες να φαίνονται ξηρές και σπασμένες.

Συμβουλή: Μόλις βγείτε από τη θάλασσα, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας από το θαλασσινό νερό. Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας και μία μάσκα ενυδάτωσης μαλλιών.

Πισίνα: ίσως έχετε ακούσει για το φαινόμενο του πρασίνου χρώματος από το νερό της πισίνας. Ιδιαίτερα στις ξανθές αποχρώσεις και στα μαλλιά που έχουν υποστεί ταλαιπωρία από βαψίματα και ανοιχτές ανταύγειες, το φαινόμενο είναι πιο έντονο. Η σύντομη έκθεση στην πισίνα, προφανώς δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει κακό στα μαλλιά. Το ποσοστό χλωρίου, επίσης, που υπάρχει σε  κάθε πισίνα, είναι βασικός παράγοντας. Τα οξειδωμένα μέταλλα ( χαλκός) που υπάρχουν στο νερό της, δεσμεύουν την πρωτεΐνη της τρίχας με αποτέλεσμα να αφήνουν πράσινο χρώμα στα μαλλιά. Αν είναι  ταλαιπωρημένα,  πιθανόν και να σπάσουν.

Συμβουλή: Βρέξτε τα μαλλιά σας και απλώστε κάποιο κοντίσιονερ το οποίο δεν ξεβγάζεται, ώστε να εμποδίσετε το χλώριο να μπει σε βάθος της τρίχας. Αν όλο αυτό σας φαίνεται υπερβολικό ή χρονοβόρο, φορέστε απλά ένα σκουφάκι. Σε κάθε περίπτωση, μετά το κολύμπι, να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό.

04

Καλοκαιρινά tips:

-Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό διότι αφυδατώνει την τρίχα και το δέρμα του κεφαλιού.

-Αν υπάρχει αραίωση στα μαλλιά, είναι απαραίτητη η χρήση καπέλου και αντηλιακών για να αποφύγουμε τον κίνδυνο εγκαύματος.
-Το καλοκαίρι, τα μαλλιά μας είναι πιο πυκνά από κάθε άλλη εποχή του χρόνου, ενώ Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, παρατηρείται η φυσιολογική εποχική τριχόπτωση. Χαρείτε τα πυκνά σας μαλλιά όλο το καλοκαίρι και κυρίως μην τα ταλαιπωρείτε άσκοπα. Το κούρεμα κάθε μήνα, έστω να πάρετε τις άκρες, είναι απαραίτητο ώστε να μπορεί η τρίχα –η οποία τρέφεται από το δέρμα-να αναπνέει.

02

Ο hair stylist Μάριος  Σταματούκος έχει κάνει δυναμική είσοδο στο χώρο του θεάματος, έχοντας επιμεληθεί πολλές θεατρικές παραγωγές (μόνιμος συνεργάτης στο θέατρο Badminton, σε παραστάσεις όπως: Βιολιστής στη στέγη, Μια Ελλάδα θέατρο, Θα περάσει κι αυτό κ.α.) αλλά και τη μεγάλη θεατρική επιτυχία της σεζόν, Σμύρνη μου αγαπημένη, χτενίζοντας το θίασο  και προσωπικά την Μιμή Ντενίση.

Ευχαριστούμε την Παναγιώτα Βλαντή.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *