Τα νέα βραβεία “Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy 2016” στα καλύτερα μπαρ της Αθήνας

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 21 Απριλίου 2016

217006

Τα Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy 2016 απονεμήθηκαν στα καλύτερα μπαρ της Αθήνας σε μια εκδήλωση που έγινε στην Αθηναΐδα, παρουσία ολόκληρης της bartending σκηνής της πόλης καθώς και πολλών επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.

217007

Το Αθηνόραμα, έχοντας μια τεράστια εμπειρία στον τομέα της γεύσης, της γαστρονομίας, του κρασιού και του αλκοόλ, μετά τον αδιαμφισβήτητα επιτυχημένο θεσμό των ελληνικών βραβείων γαστρονομίας «Χρυσοί Σκούφοι» που εδώ και 23 χρόνια βραβεύει τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου. Τον θεσμό «Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy» οι οποίος έχει στόχο την ανάδειξη και τη βράβευση των καλύτερων μπαρ της πρωτεύουσας.

217015

Παρακολουθώντας στενά εδώ και χρόνια και καταγράφοντας στις έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες του την εξέλιξη του χώρου των μπαρ, το Αθηνόραμα, ο μοναδικός οδηγός πόλης για την έξοδο και την ψυχαγωγία, έκρινε πως υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός σοβαρού και αξιόπιστου θεσμού αξιολόγησης, βαθμολόγησης και τελικά βράβευσης των καλύτερων επιχειρήσεων του χώρου. Οι εξειδικευμένοι συντάκτες του, γνωρίζουν κάθε μπαρ της πόλης, τα θετικά και τα αρνητικά του, τις επιτυχίες του, την εξειδίκευσή του, τη διαφορετικότητά του, τους ανθρώπους του και τις δεξιότητές τους.

217009

Έτσι γεννήθηκαν τα Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy, στο πλαίσιο των οποίων βραβεύτηκαν είκοσι δύο συνολικά μπαρ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής του νέου αυτού θεσμού, το «The Clumsies» είναι το καλύτερο μπαρ της Αθήνας ενώ απονεμήθηκαν επίσης τρία ειδικά βραβεία, Καλύτερης Spirit List στο «CV Distiller», Δημιουργικότητας στο «A for Athens» και Καινοτομίας στο «The Clumsies».

217005

Την τελετή παρουσίασε ο Χρήστος Φερεντίνος ο οποίος έκανε μια αναδρομή στην ιστορία των μπαρ και των κοκτέιλ, αποκαλύπτοντας με χιουμοριστικό τρόπο άγνωστες και περίεργες πτυχές της δημιουργικής πορείας του bartending από την εποχή των αμερικανών χρυσοθήρων του West μέχρι τις μέρες μας.

Ιδιαίτερο τόνο στη βραδιά έδωσαν ο Simon Perich και ο Josh Fontaine από την ομάδα του «Candelaria», ενός από τα πιο μοδάτα μπαρ του Πρισιού (και νο12 στην παγκόσμια κατάταξη), οι οποίοι – προσκεκλημένοι από το Αθηνόραμα και την Pernod Ricard – μίλησαν για το πώς ένα μπαρ γίνεται hit. Ο Simon και ο Josh μετά τις απονομές πέρασαν στην πράξη, δημιουργώντας εντυπωσιακά κοκτέιλ με πρωταγωνίστρια την Absolut, τα οποία ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

217018

Τα βραβεία στους νικητές, φιλοτεχνημένα από την εικαστικό Ελένη Καλομοίρη, απένειμαν οι ηθοποιοί Τάσος Ιορδανίδης, Αντώνης Κρόμπας, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ρένος Ρώτας και Γιώργος Χρανιώτης, η τραγουδίστρια Νατάσα Μποφίλιου, ο comedian Λάμπρος Φισφής και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Μετά τις απονομές ακολούθησε πάρτι με μουσικές που έπαιξαν τρεις δημοφιλείς dj’s: ο Ντίνος Γκουτζουλούς, ο Νίκος Μορφέσης και ο Σπύρος Παγιατάκης και όπου όλοι οι καλεσμένοι, βραβευμένοι ή μη, διασκέδασαν, χαλάρωσαν και έδωσαν ραντεβού σε ένα χρόνο στα Αθηνόραμα Bar Awards – Shaker Trophy 2017.

216982

Ανάμεσα στους επτακόσιους περίπου προσκεκλημένους που τίμησαν την εκδήλωση ήταν φυσικά σύσσωμη η αθηναϊκή σκηνή των μπαρ με τους επιχειρηματίες και τους head bartenders της, πολλοί δημοσιογράφοι από τον χώρο των πολιτιστικών και της γεύσης, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, καθώς και αναγνώστες του Αθηνοράματος.

Η διαδικασία αξιολόγησης

Όπως τόνισε ο εμπνευστής των Αθηνόραμα Bar Awards Διονύσης Κούκης «ο θεσμός αυτός είναι προϊόν μιας σαραντάχρονης εμπειρίας που μας δίνει τη δυνατότητα να διακρίνουμε τις εξελίξεις, να προβλέπουμε τάσεις και να κρίνουμε πότε οι συνθήκες είναι ώριμες και μας επιτρέπουν να τις αναδείξουμε, να αξιολογήσουμε τους πρωτεργάτες και να βραβεύσουμε τους άριστους που ξεχωρίζουν ανάμεσα σε εκατοντάδες πολύ καλούς, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι πολλοί, ελπίζω, άριστοι του αύριο».

216993

Με τη γνώση των εξιδανικευμένων συντακτών του Αθηνοράματος αλλά και με τη συνεργασία δέκα καταξιωμένων και βραβευμένων Ελλήνων bartenders δημιουργήθηκε η λίστα των υποψηφιοτήτων για την τελική δοκιμασία, από τη βαθμολόγησή της οποίας εξαρτήθηκε η βράβευση ή όχι κάθε υποψηφίου. Η λίστα των υποψηφιοτήτων για τη βράβευση του 2016 περιελάμβανε 68 μπαρ. Όλα τους αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από την ειδική κριτική επιτροπή του Αθηνοράματος που αποτελείται από οινολόγους και δημοσιογράφους εξειδικευμένους στο αλκοόλ.
Η αξιολόγηση κάθε μπαρ στηρίχθηκε στην εξέταση και στην ξεχωριστή βαθμολόγηση τεσσάρων στοιχείων:
• Στην ποιότητα και την πληρότητα (έκταση, βάθος, εξειδίκευση) της spirit list.
• Στη σωστή εκτέλεση τεσσάρων συγκεκριμένων κλασικών κοκτέιλ (dry martini, negroni, manhattan, margarita ).
• Στη δοκιμή και αξιολόγηση των δημιουργικών/signature προτάσεων που κάνει το υπό εξέταση μπαρ.
• Στη δοκιμή 3 tailor made κοκτέιλ μέσα από τα οποία αξιολογείται η δεξιότητα, η φαντασία και η γνώση του δημιουργού τους για τη δημιουργία των οποίων δίνεται συγκεκριμένη κατεύθυνση: Για το πρώτο από αυτά δόθηκε ένα αλκοόλ ως προϊόν βάσης, για το δεύτερο από αυτά (non alcoholic) δόθηκε ως προϊόν βάσης το Perrier και ενώ για το τρίτο από δόθηκε ως προϊόν βάσης το Nespresso .

217001
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας:

1ο βραβείο: The Clumsies
2ο βραβείο: Baba Au Rum
3ο βραβείο: Alexander GB
4ο βραβείο: Theory Bar and More
5ο βραβείο: The Gin Joint
6ο βραβείο: Old Dog
7ο βραβείο: CV Distiller
8ο βραβείο: A for Athens
9ο βραβείο: Tailor Μade
10ο βραβείο: Momix
11ο βραβείο: Ipitou
12ο βραβείο: 42 Bar. Athens.
13ο βραβείο: Μπλε Παπαγάλος
14ο βραβείο: White Monkey
15ο βραβείο: Barreldier

216995
Τα καλύτερα bar των bar restaurants της Αθήνας:

1ο βραβείο: Oozora
2ο βραβείο: The Dalliance House
3ο βραβείο: The Sowl
4ο βραβείο: Nikkei
5ο βραβείο: Artisanal
6ο βραβείο: Hide and Seek
7ο βραβείο: Balthazar

217013

Ειδικά Βραβεία

Βραβείο Καινοτομίας: The Clumsies

Βραβείο Δημιουργικότητας: A for Athens

Βραβείο Spirit List: CV Distiller

217000

Bράβευση μπαρ ρεστοράν: Γιώργος Πιτσιλής (Balthazar), Σπύρος Κερκύρας (Hide And Seek), Τάσος Ιορδανίδης, Φώτης Σεργουλόπουλος (Artisanal), Χρήστος Φερεντίνος

216999

Ειδικά βραβεία: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Στέφανος Ψυλλάκης, Θοδωρής Πύριλλος, Λευτέρης Γεωργόπουλος, Χρήστος Φερεντίνος

217002

Γιάννης Μωράκης (Νikkei), Σπύρος Κερκύρας (The Sowl), Λευτέρης Μπακόπουλος (The Dallience House)

217003

Βράβευση 1ου μπαρ ρεστοράν: Nατάσσα Μποφίλιου, Μανώλης Πλατής (OOZORA), Χρήστος Φερεντίνος

217004

Ρένος Ρώτας, Μario Basso (Barreldier), Αλέξανδρος Κυριακόπουλος, ιδιοκτήτες του Μπλε Παπαγάλου: Πέτρος Ζήσου, Νέλλη Μποφίλιου, Χρήστος Χουσέας (42 BAR. Athens.), Διονυσία Σακελλαρίου, Χρήστος Φερεντίνος

216995

 

Όλοι οι βραβευμένοι επί σκηνής με τον Διονύση Κούκη (ιδιοκτήτης περιοδικού Αθηνόραμα)

 

217016

Οι τρεις dj’s: Σπύρος Παγιατάκης, Νίκος Μορφέσης και Ντίνος Γκουτζουλούς

216991

Όλγα Κεφαλογιάννη, Άννη Ηλιοπούλου, Πέτρος Τατσόπουλος

216981

Δημήτρης Κιάκος (ιδιοκτήτης Gin Joint), Ναταλία Λιβιτσάνου (bartender Gin Joint), Mιχάλης Μένεγος (σύμβουλος spirits)

216985

Λευτέρης Γεωργόπουλος (Theory Clumsies) και Διονύσης Κούκης (ιδιοκτήτης περιοδικού Αθηνόραμα)

216986

Άννη Ηλιοπούλου (ιδιοκτήτρια περιοδικού Αθηνόραμα) , Κων/νος Αλεξόπουλος (ιδιοκτήτης DOMOTEL) και Σταύρος Τόττης

217012

Nεκτάριος Ντάλλας του Oozora με τον Παναγιώτη Γρηγορίου και τον bartender Κωστή Αμανατίδη

217011

Ελευθερία Τσοχατζή (head of marketing Pernod Ricard Hellas) και η παρέα της

217010

Λευτέρης Μπακόπουλος Mαριλένα Σπανουδάκη (ιδιοκτήτες Dalliance House)

217008

Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (head bartender Theory Bar and More), Θοδωρής Πύριλλος (head bartender Α For Athens)

216997

Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος (ιδιοκτήτης DOMOTEL), Κώστας Σεμερτζίδης, Τάσος Ιορδανίδης

216988

Ελένη Μιχοπούλου (commercial director Nespresso), Διονύσης Κούκης (ιδιοκτήτης περιοδικού Αθηνόραμα), Δημήτρης Ηλιόπουλος (εκδότης περιοδικού Αθηνόραμα) και Παναγιώτης Καναβέτας (ιδιοκτήτης Old Dog)

216990

Δημήτρης Ηλιόπουλος (εκδότης περιοδικού Αθηνόραμα), Στέλιος Παπαδόπουλος (Brand Ambassador Jose Cuervo), Χρήστος Χουσέας (ιδιοκτήτης 42. Bar Athens.) και Αλέξανδρος Γκικόπουλος ( Head bartender Rehab)

216994

Ντίνος Γκουτζουλούς (dj Quentin), Άννη Ηλιοπούλου

216998

Φώτης Σεργουλόπουλος, Ματθίλδη Μαγγίρα

217019

Ιδιοκτήτες μπαρ ρεστοράν: Βαγγέλης Γερασίμου (Artisanal), Γιάννης Μωράκης (Oozora, Nikkei, The Sowl), Λευτέρης Μπακόπουλος (The Dallience House), Φώτης Σεργουλόπουλος (Artisanal)

217020

Δημήτρης Χανιόγλου (Country Business Manager Nestle Waters), Χρήστος Φερεντίνος, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Γιώργος Χρανιώτης

217017

Joshua Fontaine, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Simon Perich (team Candelaria)

216996

Χορηγοί των Αθηνόραμα Bar Awards Shaker Trophy είναι οι Absolut, Perrier, Nespresso και Angostura.

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *