Τα Σουβλάκια, Οι Εξωγήινοι, Ο Μουζουράκης & Ο Σαββόπουλος!

Από την/τον Γιώτα Νάτσιου | 13 Ιουλίου 2014
Προηγούμενη σελίδα1 από 2Επόμενη σελίδα

03

Μπορεί ένα καλοκαιρινό βράδυ με πανσέληνο, να συνδυάσει τα πιο νόστιμα σουβλάκια, το Διονύση Σαββόπουλο, τον Πάνο Μουζουράκη και τον Ε.Τ. τον εξωγήινο; ‘’Θα σας πω ένα τραγούδι που είναι ό,τι πρέπει για εξωγήινους όπως είστε εσείς σε αυτό εδώ το μέρος! Οί-τη’’ (Ε.Τ) Έτσι ο Πάνος Μουζουράκης έχρισε τη ‘’Χώρα’’ στο Φεστιβάλ Οίτης από τόπο τεχνών σε τόπο εξωγήινων με το μοναδικό κι ευφυές χιούμορ που διαθέτει. Αλώνισε όλη τη σκηνή απ’ άκρη σ’ άκρη και σαν πλάσμα από άλλο πλανήτη προσγειώθηκε κοντά στους θεατές. Ταυτόχρονα μας απογείωσε με το χαρισματικό αστέρι του που είναι το πιο φωτεινό όπως μας τραγούδησε.

01

Στην έναρξη της συναυλίας εμφανίστηκαν οι Γκα-γκαν Γκα-γκαν Γκα-γκα- ντίν, Διονύσης Σαββόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Πάνος Μουζουράκης μαζί στη σκηνή. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας βγαίνοντας στη σκηνή μετά το σαρωτικό Μουζουράκη είπε χαριτολογώντας ‘’ τι να κάνω τώρα εγώ; Βλέπετε, εδώ κάνουν κωλοτούμπες, ας πάρω ένα σκαμπό να καθίσω να σας πω δυο τραγουδάκια’’. Κι ακολουθήσαμε τη φωνή του σε μέρη που μας πήγε… μέχρι Διδυμότειχο φτάσαμε.

1

Δε παρέλειψε να κάνει αναφορά στο Σάκη Μπουλά που είχαν έρθει μαζί στο Φεστιβάλ. Τραγούδησε για κείνους που έφυγαν αλλά ‘’σαν άγγελοι θα συνεχίζουν’’, όπως είπε, το Νίκο Παπάζογλου, το Μάνο Ξυδούς και το Δημήτρη Μητροπάνο. ‘’Ο Σαββόπουλος είναι ένας σοφός performer. Ο Μουζουράκης είναι μοναδικός, ήξερα τα τραγούδια του αλλά ο άνθρωπος είναι τρομερός performer’’. . Έτσι μας έδωσε το στίγμα για τις κοινές εμφανίσεις τους ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μιλώντας στο Ράδιο ΝΕΤ Λαμίας στην εκπομπή ‘’Χρώματα Μεσημεριού’’, λίγες μέρες πριν τη συναυλία.

05

Ένα χορταστικό πρόγραμμα που απόλαυσαν άλλοι για το Διονύση Σαββόπουλο, άλλοι για το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, άλλοι για τον Πάνο Μουζουράκη, άλλοι και για τους τρείς.Έτσι έμειναν όλοι ευχαριστημένοι προφανώς.

02

Αν και Μουζουρίτσα συνειδητοποίησα ότι τραγούδησα όλα τα τραγούδια του Μαχαιρίτσα κι όσα μπορούσα του Σαββόπουλου. Επειδή τον άκουσα πρώτη φορά ζωντανά προτίμησα στην περίπτωσή του να αφεθώ στις μουσικές ιστορίες που αφηγήθηκε σαν μελωδικός παραμυθάς κι έτσι ονειρεύτηκα κι εγώ σαν τον Καραγκιόζη.

04

Προηγούμενη σελίδα1 από 2Επόμενη σελίδα
Γιώτα Νάτσιου

Γιώτα Νάτσιου

Είμαι η Γιώτα Νάτσιου και γράφω με το ένστικτο (δεν είναι νέα μορφή γραφής, είναι το γνωστό). Το πρώτο μου βιβλίο «Το Μαγικό μέρος των διαφορών», μυθιστόρημα φαντασίας, κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Μοντέρνοι καιροί. Με αφοσίωση εξερευνώ τον κόσμο, τους ανθρώπους, τον εαυτό μου, το σύμπαν, την ενέργεια και τα μυστήρια που μας περιβάλλουν. Στη ζωή μου κανένας κύκλος δεν μοιάζει με τον προηγούμενο. Μ’ αρέσει να ανατρέπω τον εαυτό μου γιατί βαριέμαι την επανάληψη -Υδροχόος, τι περιμένεις;- και τον επινοώ κάθε φορά με διάφορες αφορμές που με βγάζουν απ’ το λήθαργο. Αυτή τη φορά θα με ανατρέψω απ’ το COSMOPOLITI που είναι γόνιμο έδαφος για ανατροπές!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *