Τα Χανιά έχουν Φεστιβάλ Κινηματογράφου ανανεωμένο και δυναμικότερο

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 10 Οκτωβρίου 2016

2

Μια νέα περίοδος ξεκινά για την κινηματογραφική πραγματικότητα στα Χανιά, όπως αυτή αποτυπώνεται τα τελευταία χρόνια μέσα από τις δράσεις της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) αποτελεί πλέον τη στέγη όλων των κινηματογραφικών δράσεων με αποκορύφωμα τη γιορτή του Φεστιβάλ κάθε Οκτώβρη. Μαζί και τα cineΜαθήματα, τα οποία παραμένουν η εκπαιδευτική δράση του φεστιβάλ για τα οπτικοακουστικά μέσα, διαγράφοντας μία πορεία 15 χρόνων δράσεων.
Μία πορεία, με πολλές ώρες προβολών, δεκάδες εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις, συναντήσεις, συζητήσεις, πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Σημαντικές παραγωγές ταινιών, σπουδαίες συνέργειες, αξιοσημείωτες διακρίσεις.
Έχοντας ως πολύτιμο και βασικό εφόδιο την μέχρι τώρα δραστηριότητά μας, κάνουμε το επόμενο βήμα με αφετηρία το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) 26-30 Οκτώβρη 2016.

14440619_173102053096226_990202148440564870_n

Προχωράμε σε ένα ανανεωμένο και δυναμικότερο φεστιβάλ. Μια μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου. Ένα φορέα που συνεχίζει να παρεμβαίνει σε θέματα οπτικοακουστικής παιδείας. Όπως αξίζει άλλωστε στον τόπο μας και στους φίλους του κινηματογράφου. Ένα Φεστιβάλ με αναπτυξιακό προσανατολισμό και κοινωνικές ευαισθησίες.
Νέο λογότυπο, ένα ολοκαίνουργιο και ιδιαίτερα λειτουργικό site στη διεύθυνση www.chaniafilmfestival.com, διασύνδεση με τα βασικά κοινωνικά δίκτυα και φυσικά νέες συνέργειες με φορείς του κινηματογράφου, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης διαμορφώνουν το προφίλ και το περιεχόμενο για το επόμενο βήμα μας.
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) σχεδιάζεται και υλοποιείται από μια ομάδα που ζει και δημιουργεί στα Χανιά. Μια ομάδα που αγαπά το σινεμά και πιστεύει στον πολιτισμό ως εργαλείο ανάπτυξης.

Την ομάδα αποτελούν οι: Ματθαίος Φραντζεσκάκης, Βίκη Αρβελάκη, Πέτρος Τσαρκνιάς, Νίκος Ιγγλεζάκης, Θοδωρής Θωμαδάκης, Γιάννης Γιαννακάκης, Λευτέρης Λαμπράκης, Χαρά Ανδρεάδου, Κυριάκος Χαριτάκης και πολλοί εθελοντές.
Ραντεβού στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων από 26 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2016 σε μία κινηματογραφική γιορτή, το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) και την εκπαιδευτική δράση cineΜαθήματα.

%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1

Φυσικά για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) και τα cine-Μαθήματα το 10ημερο της ετήσιας γιορτής (τελευταία βδομάδα του Οκτώβρη και πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη) αποτελεί την αρχή μιας δημιουργικής και παρεμβατικής χρονιάς καθώς θεωρούμε ότι τα φεστιβάλ υπάρχουν για να παρεμβαίνουν και να συναντιούνται με την κοινωνία όλο το χρόνο και αυτό θα μας χαρακτηρίσει και στην νέα περίοδο δράσης μας.

Το 4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) και η εκπαιδευτική δράση cineΜαθήματα σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Τελούν υπό την Αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας.
Συνδιοργανώνονται από το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, Κισάμου και Αποκορώνου.
Τέλος, υποστηρίζεται από περίπου είκοσι από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους φορείς του Πολιτισμού, της Εκπαίδευσης και της Επικοινωνίας.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *