Το Παιχνίδι Της Ζωής

Από την/τον Γιώτα Νάτσιου | 1 Οκτωβρίου 2013

το παιχνιδι της ζωης

<<Μήπως ο κόσμος έχει αρχίσει να τρελαίνεται μαμά;» με ρώτησε, καθώς συζητούσαμε για τη βία που βλέπαμε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων. Συνεχίσαμε να μιλάμε για αρκετές ώρες με την κόρη μου, καταλήγοντας πως κάτι σοβαρό θα συνέβαινε στον κόσμο, κάτι διαφορετικό απ’ ότι είχε συμβεί μέχρι τώρα, όταν μας έπλητταν πόλεμοι, λιμοί και συμφορές. Ήταν σαν να είχε αρχίσει ένα τεράστιο ξεκαθάρισμα, μια εκκαθάριση, σ’ όλο τον πλανήτη. Σαν να ξεκαθάριζε η ενέργεια των παλιών καρμικών προγραμμάτων. Η επιτάχυνση είχε αρχίσει, και το κάθε γεγονός είχε μια αιτία. Ήταν επίσης μια διαδικασία μάθησης, ίσως με σκοπό να πλατύνει την περιορισμένη σκέψη μας, να κάνει πιο γενναιόδωρες τις περιορισμένες αντιλήψεις μας , να κάνει την αντίληψή μας  για το μέλλον πιο σίγουρη,για ένα μέλλον ειρηνικό.
Αυτοί που έμεναν κολλημένοι στις παλιές ιδέες της κρίσης, του αμαρτήματος, του φόβου, του θυμού, της εκδίκησης, λειτουργούσαν όχι μόνο με περιορισμένη αντίληψη του εαυτού τους και των άλλων, αλλά και με την προοπτική να «πιαστούν» στα δίχτυα της δικής τους αρνητικής, καταστροφικής ενέργειας, η οποία θα είχε ακριβώς τα αποτελέσματα τα οποία φοβούνταν πως θα είχε.
Έτσι λοιπόν, αυτοί που παραμερίζουν όλο κυνισμό τις πνευματιστικές αλήθειες χαρακτηρίζοντας τες «ευσεβείς πόθους» και «προβολή των επιθυμιών» έχουν απόλυτο δίκιο. ΄Ολοι θα βρούμε μπροστά μας αυτό που πιστεύουμε πως θα συναντήσουμε. Αυτό που περιμένουμε, αυτό θα συμβεί. Και με την επιτάχυνση της ενέργειας της Νέας εποχής, οι «προβολές» της αρνητικότητας θα πραγματώνονται και θα συμβαίνουν γρηγορότερα από άλλες εποχές, ακριβώς όπως θα πραγματώνονται και οι «προβολές» της θετικότητας>>

Actress Shirley MacLaine
Το παραπάνω απόσπασμα είναι γραμμένο το 1987 από τη Σίρλεϊ Μακ Λέιν, στο βιβλίο της Το παιχνίδι της ζωής. Είχα διαβάσει όλα της τα βιβλία, πολλά χρόνια πριν και έμαθα αρκετά μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες της. Έγινε η πρώτη πνευματική μου δασκάλα, όμως η συνείδησή μου δεν ήταν έτοιμη αρκετά και δεν τα καταλάβαινα όλα. Άντε τώρα ν’ απαντήσεις σε ερωτήματα που γεννιούνται, όπως «Το παιχνίδι της ζωής» είναι ολότελα δικό μας; Οι άλλοι δηλαδή δεν φταίνε; Όλοι και όλα είναι ο καθρέφτης του εαυτού μας; Όσο παραμένει θαμπός, θαμπά θα μένουν κι όσα βλέπουμε; Κάτι με παρακίνησε να τα ξαναδιαβάσω πριν λίγες μέρες  ενώ πιστεύω πως έχω κάπως προοδεύσει την κατανόησή μου στα θέματα για τα οποία γράφει αλλά κυρίως ζει.

Έτσι λοιπόν, άρχισα να διαβάζω ξανά τα βιβλία της και  συνάντησα  αποκαλύψεις που προσπέρασα όταν τα διάβασα για πρώτη φορά. Πήρα απαντήσεις για πολλά ζητήματα που με απασχολούν σε ένα άλλο επίπεδο ταυτόχρονα με το γήινο. Κυρίως  πήρα το μήνυμα απ’ την πολυαγαπημένη μου Σίρλει, να προσέχω τι σκέφτομαι, τι λέω, τι αισθάνομαι και τι πράττω. Γιατί μου φαίνεται πως είναι ο καιρός που συναντάμε γρηγορότερα εκείνα που πιστεύουμε. Και όσο να’ ναι, με κλονίζει μια τέτοια ευθύνη!

Γιώτα Νάτσιου

Γιώτα Νάτσιου

Είμαι η Γιώτα Νάτσιου και γράφω με το ένστικτο (δεν είναι νέα μορφή γραφής, είναι το γνωστό). Το πρώτο μου βιβλίο «Το Μαγικό μέρος των διαφορών», μυθιστόρημα φαντασίας, κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Μοντέρνοι καιροί. Με αφοσίωση εξερευνώ τον κόσμο, τους ανθρώπους, τον εαυτό μου, το σύμπαν, την ενέργεια και τα μυστήρια που μας περιβάλλουν. Στη ζωή μου κανένας κύκλος δεν μοιάζει με τον προηγούμενο. Μ’ αρέσει να ανατρέπω τον εαυτό μου γιατί βαριέμαι την επανάληψη -Υδροχόος, τι περιμένεις;- και τον επινοώ κάθε φορά με διάφορες αφορμές που με βγάζουν απ’ το λήθαργο. Αυτή τη φορά θα με ανατρέψω απ’ το COSMOPOLITI που είναι γόνιμο έδαφος για ανατροπές!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. flashdanced

    2013/10/01 στις 13:23

    Aγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας η Σίρλεϊ Μακ Λέιν, που οι προσωπικές της αναζητήσεις την οδήγησαν να γράψει ιδιαίτερα βιβλία! Μόλις τελείωσα το βιβλίο της “Ο Δρόμος. Το Ταξίδι Της Ψυχής”, στο οποίο γράφει χαρακτηριστικά:”Ως άνθρωποι έχουμε την ηθική υποχρέωση ν’ αναζητήσουμε τη χαρά. Τότε θα έχουμε ευθυγραμμιστεί με το Θείο.”

  2. patty

    2013/11/20 στις 1:01

    Η Σίρλεϊ Μακ Λέην ψαχνόταν το καιρό που κοιμόμασταν με τα τσαρούχια μάλλον.Αυτή η γυναίκα μου μοιάζει με εξωγήϊνη με τη καλή έννοια. Το “ταξίδι της ψυχής” είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρον βιβλίο με ενδιαφέρουσες εμπειρίες της ζωής της.Το διάβασα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *