Το 13o Cellier Wine Fair επαναπροσδιόρισε τον όρο “Fine Drinking”

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 18 Νοεμβρίου 2018

cwf2018_8_web

Κάθε χρονιά, όπως και φέτος, τα Cellier με τις θεματικές και όχι μόνο εκδηλώσεις τους, συμβάλουν στην ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας, δημιουργώντας νέο κοινό στον χώρο του οίνου και των αποσταγμάτων. Σε αυτά τα πλαίσια, ολοκληρώθηκε το 13ο Cellier Wine Fair, με περισσότερες συμμετοχές και επισκέπτες από κάθε άλλη χρονιά, επαναπροσδιόρισε τον όρο του “Fine Drinking”!

Ποιότητα, ποικιλία, γνώση και πάνω από όλα αγάπη, αποτελούν τη συνταγή για τη διεξαγωγή της πιο ολοκληρωμένης έκθεσης οίνου και αποσταγμάτων, από τα Cellier, που φέτος γιόρτασαν τα 80 χρόνια επιτυχημένης και δημιουργικής πορείας.

cwf2018_6_web

Με τη συμμετοχή των κορυφαίων παραγωγών από την Ελλάδα αλλά και από κάθε άκρη του πλανήτη,  το 13ο Cellier Wine Fair έλαβε χώρα  στο ξενοδοχείο Hilton. Υπό τις νότες ζωντανής μουσικής, οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τους παραγωγούς, αντάλλαξαν μαζί τους απόψεις και δοκίμασαν, μερικές από τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού και του παγκόσμιου αμπελώνα, μοναδικά αποστάγματα, vegan και βιοδυναμικής καλλιέργειας κρασιά, καθώς και συνοδευτικά delicatessen, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνισμό με έπαθλο ένα μαγευτικό τριήμερο στο κτήμα Μοντοφώλι.

cwf2018_2_web

Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε ένα καινοτόμο workshop με θέμα τη θέση του κρασιού στο Vegan Life Style. Η Νίκη Χάγια, δημοσιογράφος και vegan activist εισήγαγε το κοινό στις βασικές αρχές του vegan τρόπου ζωής, ενώ ο Β.Κόγκος, σύμβουλος οίνου, εξήγησε σε τι διαφοροποιείται ένα vegan κρασί, παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικές ετικέτες από την πιο ενημερωμένη συλλογή vegan κρασιών στην Ελλάδα.

Ακολούθησε κάθετη γευσιγνωσία Graham’s Port υπό την καθοδήγηση του Emiliano di Renzo, DipWSET, Market Manager της Graham’s, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, εξαιρετικά σπάνια port, με το παλαιότερο να είναι του 1963!

Με τον πήχη στο ύψιστο επίπεδο, τα Cellier ανανεώνουν το καθιερωμένο ραντεβού τους το 2019!

 Επίσημο hashtag: #CellierWineFair

cwf2018_4_web

 

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *