Χιου Χέφνερ: αντίο στον άνδρα είδωλο και ιδρυτή του Playboy

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 28 Σεπτεμβρίου 2017

hef_web-1024x768

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο twitter γράφοντας: «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy, Χιου Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», ενώ συνοδευόταν από μια φωτογραφία του με μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου»

playboylogo

Ο  πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του, την έπαυλη Playboy, περιτριγυρισμένος από αγαπημένους του, και για πολλούς αυτό σημαίνει και ένα τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Το Playboy, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της ζωής του, δεν απλά ένα περιοδικό με γυμνές. Ήταν ένα περιοδικό για τον άντρα που όμως φιλοξενούσε και ένα σωσρό σοβαρά κείμενα γραμμένα από τους πιο επιφανείς δημοσιογράφους και συγγραφείς των ΗΠΑ.

 Playboy3_M

Ονομαστός για τα επιτεύγματα του περιοδικού, αλλά και για τα περίφημα πάρτι του και πάντοτε περιστοιχιζόμενος από πολυάριθμα νεαρά κορίτσια, ο ιδρυτής του Playboy δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να διασκεδάζει. «Ο πατέρας μου έζησε μία εξαιρετική ζωή, ως πρωτοπόρος των μέσων ενημέρωσης και της κουλτούρας και ως εκπρόσωπος ορισμένων από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και κοινωνικά κινήματα της εποχής μας, κυρίως ως υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης, της σεξουαλικότητας και των κοινωνικών δικαιωμάτων», ανακοίνωσε ο γιός του Κούπερ Χέφνερ, καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδόσεων Playboy Enterprises, τη μητρική εταιρεία του περιοδικού….

 kate-moss-2014 (1)

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε ιστορικά εξώφυλλα του Playboy στο  https://www.nikosonline.gr/%CF%80%CE%AD%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-mr-playboy-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-1%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CF%8E%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *