Όλα όσα έγιναν στο 1o Athens Fashion Film Festival στο Μέγαρο Μουσικής

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 4 Μαρτίου 2019

254597

Το 1o Athens Fashion Film Festival έφερε στην Αθήνα εξαιρετικές ταινίες μόδας και πολύ σημαντικούς καλεσμένους σε μία τριήμερη γιορτή μόδας και κινηματογράφου. Η αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτέλεσε σημείο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών για όλους όσους ζουν, εργάζονται, αγαπούν ή παρακολουθούν το χώρο της Μόδας, του Κινηματογράφου και των Τεχνών. Την έναρξη του φεστιβάλ σηματοδότησε η Fashion Performance , ένα ιδιαίτερα δημιουργικό ντεφιλέ με ρούχα από 18 γνωστούς και αγαπημένους Έλληνες Σχεδιαστές, που είχαν ως πηγή έμπνευσης… το fashion film festival: Made Bride by Antonea, Angelos Bratis, Sotiris Georgiou, Deux Hommes, Yiorgos Eleftheriades, Maison Faliakos, Evi Grintela, Stelios Koudounaris,Ioanna Kourbela, Laskaris, Apostolos Mitropoulos, Markellos Nyktas, Orsalia Parthenis, Dimitris Petrou, MakisTselios, Dimitris Strepkos, Zeus + Δione και Vassilis Zoulias.

254596

Για τρεις μέρες, 140 ταινίες ‘παρέλασαν’ από την οθόνη της αίθουσας «Νίκος Σκαλκώτας» κατακτώντας και τους πιο απαιτητικούς θεατές με το υψηλό επίπεδο αισθητικής και την άρτια παραγωγή τους. 100 ταινίες μικρού-μήκους διαγωνίστηκαν και τα βραβεία που δόθηκαν είναι:

BEST IN SHOW Why Can’t We Get Along |by rag & bone

BEST FASHION FILM Yo! My Saint | by Kenzo

BEST DIRECTOR Wim Wenders for Paused by campaign

BEST SCRIPT John Turturro & Bobby Cannavale for Hair

BEST MUSIC Thom Yorke for Why Can’t We Get Along

BEST CINEMATOGRAPHY Matthew Chuang for Yo! My Saint

BEST DOCUMENTARY Otherland

BEST GREEN FILM Who Made My Clothes by Fashion Revolution

UP & COMING TALENT Thimios Bakatakis

BEST EDITING William Town for Why Can’t We Get Along

BEST BEAUTY The Party Bus by Shiseido

254607

Τα βραβεία έδωσαν τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπή: • Valerio Cappelli – Αρθρογράφος πολιτισμού στην Corriere della Sera • Dario Nardella – Δήμαρχος της πόλης της Φλωρεντίας, Ιταλία • Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος – Κριτικός Κινηματογράφου • Orsola de Castro – Ιδρύτρια του “Fashion Revolution”, Λονδίνο • Tuna Yilmaz – Ιδρυτής και Δ/ντής του Fashion Film Festival Κωνσταντινούπολης • Τζένη Μπαλατσινού: Παρουσιάστρια, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας KOOLWORKS S.A και ιδρύτρια του jenny.gr και του Hautes Grecians • Ιωάννα – Σαπφώ Πεπελάση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικής Ιστορίας στο Παν/μιο Αθηνών, μέλος των Συμβουλευτικών Συμβουλίων στο SOFFA (Social Fashion Factory) και στο Fashion Revolution Greece • Ορσαλία Παρθένη, Σχεδιάστρια Μόδας

254610

Τα μέλη της Επιτροπή του Φεστιβάλ ήταν οι : Μαρία Παπαγεωργίου Σιδέρη, Δημήτρης Τρύφων, Γιώργος Χατζόπουλος και Γιώργος Αποστόλου/ Το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας είναι μία Κρυστάλλινη Κόρη ειδικά σχεδιασμένη για το ΑFFF από τον Sergios Fotiadis και το We Design studio. Παράλληλα με τις ταινίες, οι θεατές του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δράσεις με σημαντικούς καλεσμένους από το εξωτερικό: οι Lapo Cianchi (Communications and Events at Pitti Immagine, General Secretary of Pitti Discovery Foundation), Giovanni Bettarini (Assessore Urbanistica, politiche del territorio, smart city, relazioni internazionali, cooperazione allo sviluppo locale) και Tommaso Sacchi (Coordinatore delle Attività Culturali presso Provincia di Firenze) παρουσίασαν το βιβλίο της Maria Luisa Frisa «Firenze. Fashion Atlas».

254611

H διεθνώς αναγνωρισμένη opinion leader, Designer και Ιδρύτρια του «Fashion Revolution», Orsola de Castro, μας παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να γίνουμε πιο ενεργοί πολίτες και να απαιτήσουμε μία Βιομηχανία Μόδας που να είναι πιο δίκαιη, πιο καθαρή και πιο συνετή. Η Constanza Cavalli Etro, ιδρύτρια και διευθύντρια του FashionFilmFestivalMilano, και η Clara Del Nero, καλλιτεχνική δ/ντρια του Φεστιβάλ, μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία και γνώση που απέκτησαν μέσα από το #FFFMilanoForWomen και συζήτησαν για τη θέση της σύγχρονης γυναίκας σήμερα, όχι μόνο στην Μόδα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα. Τέλος, την εμπειρία του Athens Fashion Film Festival ολοκλήρωνε η ομαδική Εικαστική Έκθεση UN/FASHION η οποία παρουσίασε –σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Σωζήτας Γκουντούνα- διαφορετικές εκδοχές και εικαστικές προκλήσεις στην έννοια της μόδας, με τη συμμετοχή των εικαστικών Trajal Harrell, Μαίρη Ζυγούρη με τον Michelangelo Pistoletto, Chrysanne Stathacos, Μαρία Παπαδημητρίου, Twin Automat, Πέγκυ Κλιάφα, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Χαρά Πιπερίδου, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γιούλα Χατζηγεωργίου.

254581

Η σχεδιάστρια Ορσαλία Παρθένη (μέλος της Κριτικής Επιτροπής του AFFF)

254582

Μία selfie για τους designers Δημήτρη Στρέπκο και Andrew Honeycatt

254583

Η Nicole Αλεξανδροπούλου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF) με τον Κωνσταντίνο Τζούμα

254584

Ο Νίκος Χαρλαύτης και ο Μάκης Τσέλιος254586

Ο Γιώργος Κουτούλιας, η Orsola De Castro (Ιδρύτρια του “Fashion Revolution” και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του AFFF), η Nicole Αλεξανδροπούλου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF), ο σχεδιαστής Λάσκαρης Βαλαβάνης και ο Ιωακείμ Μητάκος

254588

Ο σχεδιαστής Μάρκελλος Νύκτας με τον Αντώνη Τσαρτσάρη

254591

Ο Fashion Editor και Curator του fashion performance Μιχάλης Πάντος με την Nicole Αλεξανδροπούλου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF)

254587

Ο σχεδιαστής Απόστολος Μητρόπουλος με την Τζένη Μπαλατσινού (μέλος της Κριτικής Επιτροπής του AFFF)

254592

Ο Χρύσανθος Πανάς, η Ντόρα Βυζοβίτη και ο Κώστας Βογιατζής

254593

Οι Deux Hommes (Δημήτρης Αλεξάκης, Γρηγόρης Τριανταφύλλου), η Πόπη Χρυσανθίδου και ο Στέλιος Παρλιάρος

254598

Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), η Nicole Αλεξανδροπούλου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF), ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος (Κριτικός Κινηματογράφου και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του AFFF)

254600

Ο Βαγγέλης και η Aurora Χατζή με τον σχεδιαστή Απόστολο Μητρόπουλο

254602

Ορέστης Καρύδας, Στέλιος Κουδουνάρης

254655

Στιγμιότυπο από την απονομή επί σκηνής. Η Nicole Αλεξανδροπούλου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF), ο Μιχάλης Πάντος (Fashion Editor) και ο Giovanni Bettarini (Αντιδήμαρχος της πόλης της Φλωρεντίας)

254661

Η Orsola De Castro (Ιδρύτρια του “Fashion Revolution”), η Constanza Cavalli-Etro (Ιδρύτρια του Fashion Film Festival Milano) και η Clara Del Nero, Καλλιτεχνική Δ/ντρια του FashionFilmFestivalMilano

254642

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, ακολούθησε πάρτι στο Ζοnars

254633

Ξένια Κολαϊτη, Nicole Αλεξανδροπούλου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF), Λευτέρης Γιοβανίδης

254636

Ο Βαγγέλης και η Aurora Χατζή, ο σχεδιαστής Απόστολος Μητρόπουλος και ο Γιώργος Χατζόπουλος (Μέλος της Youth Jury του AFFF)

254643

Ο σχεδιαστής Μάρκελλος Νύκτας

254637

Θεοδώρα Πασκουινέλι, Nicole Αλεξανδροπούλου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF), Γιώργος Πυρπασόπουλος

254634

 

Οι δημιουργίες

254629 254624 254627 254623 254622 254616 254620 254617 254619 254618 254614 254612

254610 254605 254609

Το 1ο Athens Fashion Film Festival διοργανώθηκε από την εταιρεία Athens Cultural Creatives και την Nicole Αλεξανδροπούλου και ήταν υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, Δήμου Αθηναίων, Ιταλικής Πρεσβείας, Δήμου Φλωρεντίας και ΕλληνοΙταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Η δράση ειδικότερα «Citizen Habits_ Firenze.Fashion Atlas” πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο και με την στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών του: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core ΑΕ. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΠΚΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/03/04 στις 12:33

    Τα κακόμοιρα τα μοντέλα – πασαρέλα στα σκαλιά!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *