Όταν συνδέεσαι με πράγματα, σου λείπει αγάπη…

Από την/τον Γιώτα Νάτσιου | 23 Ιουλίου 2015

IMG_20140425_162706

Φέτος δεν κάνω διακοπές, κάνω διακοπή. Σα να λέμε διακοπή για διαφημίσεις. Μικρές κοντινές αποδράσεις ενδοσκόπησης και περισυλλογής. Το δισάκι μου στον ώμο για τον δρόμο. Ελάχιστα πράγματα κουβαλώ σε αυτό. Απαραιτήτως ένα βιβλίο για ώρα ανάγκης, πνευματικής. Τα βιβλία γίνονται η βάρκα κι οι λέξεις τα κουπιά σε ένα ταξίδι από μελάνι και χαρτί. Εκείνα που έχω ξαναδιαβάσει τα ανακαλύπτω από άλλη σκοπιά χωρίς την αγωνία του τι γίνεται παρακάτω.

KODAK Digital Still Camera

Σ’ αυτή τη ‘’διακοπή’’ πήρα μαζί μου να διαβάσω για άλλη μια φορά, το βιβλίο της αγαπημένης μου Σίρλεϊ Μακ Λέιν ‘’Ο Δρόμος, Το Ταξίδι της Ψυχής’’. Βρήκα μέσα ένα χαρτάκι με κάτι που έγραψα κάποια στιγμή που δεν θυμάμαι. Μπορεί και να’ ταν όταν πρωτοδιάβασα το βιβλίο αυτό. ‘’… μπορεί να μην χρειάζεται να ταξιδέψεις στην Ινδία, στο Θιβέτ, στο Μπαλί ή σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου για ν’ ανακαλύψεις την αλήθεια σου. Αρκεί να μπορείς να μετακινείσαι από τον εαυτό σου κάθε φορά που σου ζητείται να τον ανακαλύψεις. Κανένα ταξίδι δεν θα’ ναι ποτέ αρκετό να ανακαλύψεις τον εαυτό σου αν δεν είσαι αποφασισμένος και διαθέσιμος να μετακινηθείς από το εσωτερικό σημείο που βρίσκεσαι. Κι ας μένεις ακίνητος να κοιτάς το ταβάνι. Όλη η αλήθεια σου είναι πάντοτε διαθέσιμη να σε δεχτεί γιατί και στο ταβάνι μπορούν να γίνουν αποκαλύψεις όταν είσαι έτοιμος’’

Καλές οι βουτιές στη θάλασσα αλλά έχω ανάγκη κι από μακροβούτια στη ψυχή μου. Μπορούν να συμβούν και με το βλέμμα στο ταβάνι. Αυτό το χειρόγραφο λειτούργησε σαν υπενθύμιση. Το ταξίδι της ψυχής συνεχίζεται κι είναι διακοπές μακράς διαρκείας. Ο κόσμος μέσα σου είναι άπειρος και δεν φτάνει ίσως μια ζωή για να τον γυρίσεις.

KODAK Digital Still Camera

Γράφει κάπου μέσα το βιβλίο: ‘’Ένιωθα ελεύθερη γνωρίζοντας ότι η επιβίωσή μου και η πιθανή εξέλιξή μου βασιζόταν στο ότι είχα μαζί μου μονάχα αντικείμενα που πραγματικά χρειαζόμουν. Αυτή ήταν ουσιαστικά η ερώτηση: Πόσα χρειάζεται ένας άνθρωπος;’’

Στη πρώτη σελίδα μια φίλη μου σημείωσε κάτι απ’ το περιεχόμενο του βιβλίου. Αναρωτήθηκα αν εκεί βρίσκεται η απάντηση:

‘’Όταν συνδέεσαι με πράγματα, σου λείπει η αγάπη’’.

 

Γιώτα Νάτσιου

Γιώτα Νάτσιου

Είμαι η Γιώτα Νάτσιου και γράφω με το ένστικτο (δεν είναι νέα μορφή γραφής, είναι το γνωστό). Το πρώτο μου βιβλίο «Το Μαγικό μέρος των διαφορών», μυθιστόρημα φαντασίας, κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Μοντέρνοι καιροί. Με αφοσίωση εξερευνώ τον κόσμο, τους ανθρώπους, τον εαυτό μου, το σύμπαν, την ενέργεια και τα μυστήρια που μας περιβάλλουν. Στη ζωή μου κανένας κύκλος δεν μοιάζει με τον προηγούμενο. Μ’ αρέσει να ανατρέπω τον εαυτό μου γιατί βαριέμαι την επανάληψη -Υδροχόος, τι περιμένεις;- και τον επινοώ κάθε φορά με διάφορες αφορμές που με βγάζουν απ’ το λήθαργο. Αυτή τη φορά θα με ανατρέψω απ’ το COSMOPOLITI που είναι γόνιμο έδαφος για ανατροπές!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *