10 + 1 ερωτήσεις στην Μαίρη Χατζάκου

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 2 Μαρτίου 2019

Photo_Chatzakou2018-2

Το να είσαι αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ είναι μία θέση πολύ σημαντική αλλά παράλληλα πολύ υπεύθυνη και σοβαρή, γιατί απαιτούνται πολλά προσόντα και φόντα για να είσαι επιτυχημένη και να τα πηγαίνεις περίφημα! Και όλα αυτά μπορείς να τα βρεις στο πρόσωπο της Μαίρης Χατζάκου! Είναι δυναμική, με έντονη προσωπικότητα δραστήρια, οξυδερκής, οργανωτική, μεθοδική, με άριστες γνώσεις επάνω στο αντικείμενο της . Επιλύει πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα όποια προβλήματα που ανακύπτουν-καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει το αντρικό φύλο για τέτοια πόστα- και προ πάντων είναι μία από τις αξιοπρεπείς, μετρημένες και ευγενικές κυρίες της Θεσσαλονίκης με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Στην κοινωνική της ζωή διακρίνεται για το χωρίς στιλιστικές υπερβολές κομψό ντύσιμο της, της αρέσει το θέατρο, ο κινηματογράφος και να πηγαίνει σε εστιατόρια με καλό φαγητό και καλή παρέα! Απεχθάνεται το ψέμα και ξεχωρίζει για την ειλικρίνεια της και το χιούμορ της. Την χαρακτηρίζει, ιδιαίτερα, η δοτικότητα και η αγάπη  για το συνάνθρωπο της, γι’ αυτό και είναι μέλος του Δ.Σ του Μ.Α.Ζ.Ι. Ζει ευτυχισμένη στο πλευρό του συζύγου της Φώτη και λατρεύει τα τρισχαριτωμένα εγγονάκια της. Με την ευγένεια που την διακρίνει απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος!

-Ως διευθύνουσα σύμβουλος της Α.Ε ΜΕΒΓΑΛ μίλησε μου για την εταιρία σου.

Η ΜΕΒΓΑΛ συμπληρώνει μόνη της ένα πολυσέλιδο βιβλίο, με την 69χρονη ιστορία της, τους σταθμούς και τις επιτυχίες της και κυρίως τα γευστικά υγιεινά προϊόντα της.  Πρόκειται για μια εταιρεία δεμένη με την γευστική παράδοση της Θεσσαλονίκης, αφού από εδώ ξεκίνησε ο πατέρας μου, Κωνσταντίνος Χατζάκος, μοιράζοντας από τα επτά του χρόνια το γάλα στις γειτονιές της πόλης μαζί με τον γαλατά παππού του. Αργότερα έκανε επάγγελμα αυτό που ήξερε και αγαπούσε, και ίδρυσε την ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια, όπου λειτουργεί και σήμερα, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, απασχολώντας 600 περίπου εργαζόμενους και με περισσότερα από 170 κωδικούς προϊόντων, που ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Εισκομίζουμε φρέσκο ελληνικό γάλα από 700 φάρμες της γύρω περιοχής και η τεχνολογία που εφαρμόζουμε μας δίνει τη δυνατότητα να παράγουμε προϊόντα που διατηρούν απόλυτα τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και την αυθεντική ελληνική γεύση, αλλά παράλληλα σχεδιάζουμε και προϊόντα καινοτόμα, που καθιστούν την εταιρεία μας πρωτοπόρο στον τομέα της.

 _DSC7980

  • Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

 Την οικογένειά μου.

  • Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Στην ουσία δεν τα ξοδεύω, αλλά τα επενδύω στη ΜΕΒΓΑΛ !

  • Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Η κακή διατροφή με λιχουδιές.

  • Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Ψέμα και υποκρισία.

  • Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Να είμαι χρήσιμο άτομο.

  • Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Οι αρετές δεν μπορούν να είναι υπερεκτιμημένες, όταν είναι γνήσιες και ακολουθούνται με σύνεση.

  • Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Περπατάω. Αυτό βάζει σε τάξη τις σκέψεις μου.

  • Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Τις συνθήκες καθαριότητας.

  • Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Δουλειά – Πίστη – Αγάπη!

  • Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Τα εγγόνια μου, η φύση και η δουλειά μου!

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *