10 + 1 ερωτήσεις στην Ντέπυ Σφακιανάκη

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 28 Ιουνίου 2017

DEBBY1

Η Ντέπυ Σφακιανάκη αν και σπούδασε Οικονομικά ασχολείται με τις εκδόσεις μιας και το αντικείμενο  ενασχόλησης της οικογένειάς της ήταν πάντα το βιβλίο! Έτσι, ως τρίτη γενιά, δημιούργησε τις Εκδόσεις Ντέπυς Σφακιανάκη. Η παιδεία της και η καλλιέργειά της αδιαμφισβήτητες, αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο της και στους ευγενικούς και καλούς τρόπους συμπεριφοράς της! Θα τη συναντήσεις πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη, μία διακριτική, καλοσυνάτη ήρεμη παρουσία. Άκρως δημιουργική και δραστήρια είναι μέλος του συλλόγου Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, ασχολείται με το πιάνο, με την ζωγραφική και την αγιογραφία και ζει ευτυχισμένη με την οικογένεια της με αξιοπρέπεια χωρίς να δίνει κανένα δικαίωμα σχολιασμού. Είναι αφιερωμένη ψυχή τε και σώματι στην φιλανθρωπία γι’ αυτό εδώ και πολλά χρόνια είναι ενεργό  μέλος σε ένα σπουδαίο σύλλογο της Θεσσαλονίκης, τις «Θερμαίδες» για τον οποίο δηλώνει υπερήφανη και σημειώνει ενδεικτικά ‘’η ομάδα μας καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να προσφέρει σημαντικό έργο σε ό,τι αφορά τις παιδικές καρδιές.’’ Με χαρά απάντησε στις  γνωστές 10+1 ερωτήσεις μας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

DDDD

-Πως και γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με τις εκδόσεις;

Το αντικείμενο ενασχόλησης της οικογένειάς μου ήταν πάντα το βιβλίο. Το τυπογραφείο του παππού, το παλαιότερο της Θεσσαλονίκης (με ιστορία περίπου 70 ετών), πέρασε στα χέρια της τρίτης γενιάς.

Κατ΄ επέκταση, δημιουργήθηκε ο εκδοτικός οίκος Εκδόσεις Ντέπυς Σφακιανάκη, με μια τεράστια γκάμα βιβλίων (όπως ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα, ιστορικά, νομικά, θρησκευτικά, οικονομικά, παιδικά και πολλά ακόμη είδη), όπου μέσα από αυτόν έκανα νέες γνωριμίες, ήρθα σε επαφή με ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και της πολιτικής. Ένιωσα πολύ δημιουργική.

1)Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

Τα γλυκά, κυρίως σοκολατένια, χωρίς την επαφή με τη θάλασσα, χωρίς όνειρα.

2)Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Σε ταξίδια (που αγαπώ πολύ), σε ρουχισμό και σε κοινωνικές υποχρεώσεις φιλανθρωπικού περιεχομένου.

ΘΕΡΜΑΙΔΕΣ

3) Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Να είμαι υπερπροστατευτική (όπως εξάλλου οι περισσότερες Ελληνίδες) με τα παιδιά μου.

4) Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Η υποκρισία, το ψέμα, η ειρωνεία και ο κομπλεξισμός.

5) Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Ποτέ μην χάσεις το χαμόγελό σου!

DEBBY

6) Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την ευγένεια και την ανέχεια, τις οποίες πολλές φορές εκμεταλλεύονται ορισμένοι στο έπακρον.

7) Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Πηγαίνω βόλτα για καφεδάκι με φίλες,  παίζω με το σκυλί μου,  παίρνω το ποδήλατό μου και  συναντώ το ηλιοβασίλεμα.

8) Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Θα δημιουργούσα θαλάσσια συγκοινωνία για καλύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις την πόλη σου μέσα από τη θάλασσα!

9) Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Ζήσε το τώρα. Αυτό που είναι να κάνεις σήμερα, μην το αναβάλεις για αύριο…

10) Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη;

Η οικογένειά μου, να περνάω τις ελεύθερες ώρες μου, που δεν είναι και πολλές, στην παραλία, η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο.

DEBBY2

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *