30 χρόνια Παράρτημα Ασβαστοχωρίου της Χ.Α.Ν.Θ.

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 24 Σεπτεμβρίου 2019

ZV08lwAXO9QNWX0jgTtv

Σε κλίμα ζεστό και φιλόξενο, όπως ακριβώς χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της Χ.Α.Ν.Θ., γιόρτασε η Οργάνωση τα 30 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του Παραρτήματος της Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου.

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου που τίμησε τη Χ.Α.Ν.Θ.  με την παρουσία του και έδωσε δύναμη στην Οργάνωση να συνεχίσει το έργο της, με στόχο τα καλύτερα που έρχονται, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννης Σωσσίδης στον χαιρετισμό του.

Η εκδήλωση έκλεισε δίνοντας όλοι ραντεβού στα 50χρονα του Παραρτήματος Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου και πριν από αυτά… στα 100χρονα της Χ.Α.Ν.Θ.!

4103

Η Πρόεδρος του παραρτήματος Ασβεστοχωρίου Αλεξία Αηδονά, η Αντιπεριφερειάρχης  Οικονομικών και Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αθηνά Αηδονά, ο Γενικός Διευθυντής της Χ.Α.Ν.Θ. Βασίλης Ιωάννου

4126

Αφροδίτη Ρώμπη, Αλεξία Αηδονά

4157

Δημήτρης Παππάς, Δημήτρης Στρατάκης, ο Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννης Σωσσίδης, Δημήτρης Καραΐσκος

4150

Ελένη Αθανασιάδου, Παναγιώτης Πετράς, Λυδία Κοκκόρια, Ιωάννης Σωσσίδης, Γιάννης Ηλιάδης, Βασίλης Ιωάννου

Λίγα λόγια για τη Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου

Το Παράρτημα συμπλήρωσε τρεις δεκαετίες ζωής και προσφοράς στον οικισμό

Στο Ασβεστοχώρι, ένα παλαιό οικισμό στην άλλη πλευρά του δάσους του Σέιχ Σου κλήθηκε να ιδρύσει Παράρτημα η Αδελφότητα πριν 30 χρόνια από εθελοντές κατοίκους του. Το Παράρτημα ξεκίνησε με 56 συμμετοχές το 1989 και 5 προγράμματα και μέσω μιας συνεχούς ανοδικής πορείας πλησίασε τις 500 συμμετοχές το 2007 και 28 προγράμματα. Το 1996 επεκτάθηκε σε δεύτερο ενοικιαζόμενο κτίριο και μαζί άρχισε και η ανάπτυξη της περιοχής, με μετακίνηση Θεσσαλονικέων από το κέντρο της πόλης στα προάστια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του ιδιόκτητου κτιρίου, που στεγάζει σήμερα τη Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου, του οποίου η θεμελίωση έγινε στις 13 Ιουνίου 2012 και στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 τα επίσημα εγκαίνια.

Το Παράρτημα οφείλει μια ιδιαίτερη αναφορά στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, με δωρεά & δάνειο της οποίας ανεγέρθηκε το νέο κτίριο. Το κτίριο περιλαμβάνεται στην Επετηρίδα Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2014 και στα 5 καλύτερα σε πανελλήνιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό 2014 για τον βιοκλιματικό σχεδιασμό του.

Σήμερα οι συνθήκες της καθημερινότητας και των ενδιαφερόντων των παιδιών και των γονέων  τους, έχουν αλλάξει. Κυρίως όμως έχει αλλάξει η ανθρώπινη επικοινωνία, τόσο απαραίτητη για όλους. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον που συνέχεια μεταλλάσσεται, που η τεχνολογία, η έρευνα, η επιστήμη τρέχουν με άλματα, η Χ.Α.Ν.Θ Ασβεστοχωρίου συνεχίζει μέσω των προγραμμάτων της να βρίσκει τους τρόπους να προσφέρει τις αρχές και τις αξίες  της.

Η Χ.Α.Ν.Θ. ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς / υποστηρικτές της εκδήλωσης:

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *