Aποκλειστικό: Με τους “Tears For Fears” στο Βερολίνο

Από την/τον Yiannis KlainMain | 24 Φεβρουαρίου 2019

tearsforfears-1496266919

Οι Tears For Fears είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή synth-pop συγκροτήματα που με τον ήχο τους είχαν σημαδέψει τη δεκαετία του 80. Και δεν θα μπορούσε να γινόταν και διαφορετικά αφού τα τραγούδια και οι επιτυχίες τους ακούγονται μέχρι σήμερα. Μπορεί ο Roland Orzabal και ο Curt Smith να χώρισαν λίγο άχαρα στις αρχές τις δεκαετίας του ’90 και να είχαν να μιλήσουν μια δεκαετία μεταξύ τους όμως ως γνωστόν ο χρόνος κλείνει όλες τις πληγές κι έτσι το 2004 επιχείρησαν ένα comeback με το album EVERYBODY LOVES A HAPPY ENDING το οποίο όμως δεν μπόρεσε να αναμετρηθεί με τις επιτυχίες του παρελθόντος.

Μετά τις διαφορές που φαίνεται να είχαν ο Orzabal και ο Smith αποφάσισαν να κάνουν μια παγκόσμια περιοδεία όπου θα έπαιζαν για ακόμη μια φορά τις επιτυχίες για το φανατικό κοινό τους όπως τα SHOUT, PALE SHELTER, CHANGE, MAD WORLD, EVERYBODY WANTS TO RULE THE WORLD, SEEDS OF LOVE κι όλα εκείνα που μας έκαναν να λατρέψουμε αυτό το συγκρότημα.

MOV_0008_000201

Στα πλαίσια αυτής της περιοδείας βρέθηκαν στο Βερολίνο όπου, όπως μας θύμισε ο Curt Smith “είχαν να παίξουν εκεί εδώ και 30 χρόνια σε μια περίοδο που η Ευρώπη άλλαζε και το τείχος γκρεμιζόταν οριστικά και περνούσε στην ιστορία”. Στην συνέχεια επισήμανε το γεγονός πως κάποιοι δεν έχουν διδαχθεί από την ιστορία και αναφερόμενος στον Τραμπ που σκοπεύει να προστατέψει τα σύνορα των ΗΠΑ με ένα τείχος και πως πλέον “εμείς ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να λειτουργήσει “. Δεν θα ήταν δυνατόν να πας σε μια συναυλία των Tears For Fears χωρίς να μην ακούσεις κάποια πολιτική τοποθέτηση και είναι λογικό αφού πολλά από τα τραγούδια τους περνάνε πολιτικοκοινωνικά μηνύματα. Όποιος δεν το έχει καταλάβει αυτό ας ακούσει ξανά προσεκτικά το SHOUT που παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

DSC_2948

Είναι ευλογία και χαρά που κάποιοι από μας έχουν την τιμή να ζούμε ξανά τέτοιες συναυλίες από κοντά. Και μπορεί πλέον οι TEARS FOR FEARS να μην εκφράζουν μουσικά την νέα γενιά όμως η δική τους γενιά τους ακολουθεί ακόμα πίστα και ακούει  τα τραγούδια τους με το ίδιο πάθος όπως και τότε. Έτσι γίνεται πάντα με τα παιδιά των ’80s…

Setlist

 1. Everybody Wants to Rule the World
 2. Secret World
 3. Sowing the Seeds of Love
 4. Pale Shelter
 5. Break It Down Again
 6. Advice for the Young at Heart
 7. Creep (Radiohead cover)
 8. Change
 9. Mad World
 10. Memories Fade
 11. Suffer the Children
 12. Woman in Chains
 13. Badman’s Song
 14. Head Over Heels / Broken
  ENCORE
 15. Shout

DSC_2949 DSC_2947 DSC_2944 DSC_2942 DSC_2941 DSC_2939 DSC_2936

DSC_2925DSC_2913 DSC_2912 DSC_2910

 

Yiannis KlainMain

Yiannis KlainMain

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία και τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Πρώην DJ αφού η αγάπη του για την μουσική είναι τόσο μεγάλη όσο και η συλλογή του από βινύλια. Κολλημένος με την δεκαετία των 80’s και δηλώνει αθεράπευτα άρρωστος με τους DURAN DURAN για τους οποίους έχει ιδρύσει το ελληνικό διαδικτυακό fan-club (www.duranduran.gr).

Από το 2001 μέχρι σήμερα είναι διαχειριστής του www.klainmain.gr το οποίο υπήρξε ένα από τα πρώτα χιουμοριστικά e-magazine στην χώρα μας. Όπως όλοι οι τοξότες είναι αισιόδοξος και βλέπει το ποτήρι πάντα μισογεμάτο. Έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και τον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με την μουσική, ροκ-συναυλίες, ταξίδια και τον κινηματογράφο. Αγαπημένο του βιβλίο: «Ο μικρός πρίγκιπας».

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *