Bραδιά με κουλτούρα Μεξικού και γεύση Don Julio 70 Añejo Claro

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 10 Νοεμβρίου 2019

thumbnail (1)

 Ο Enrique De Colsa, με την ομάδα της Diageo

Η premium τεκίλα Don Julio παρουσίασε τη νέα μοναδική Don Julio 70 Añejo Claro

– την πρώτη αποχρωματισμένη λευκή Añejo τεκίλα παγκοσμίως – μέσα από ένα ανεπανάληπτο πάρτι στην Θεσσαλονίκη, αποτείνοντας, παράλληλα, φόρο τιμής σε μια σπουδαία γιορτή του Μεξικού.

Η Don Julio 70 Añejo Claro επαναπροσδιορίζει την κατηγορία της τεκίλας Añejo,  ενσαρκώνοντας την πλούσια πολυπλοκότητα μιας κλασικής Añejo σε ένα ποτό που φιλτράρεται & αποχρωματίζεται για να αποκτήσει ξανά τη δροσερή γεύση αγαύης που συναντάμε σε μία Blanco.

Πρόκειται για ένα αριστούργημα του Enrique de Colsa, Master Distiller της Don Julio, ο οποίος δημιούργησε το 2011 τη πρώτη “el Primer Añejo Cristalino” που αποτελεί ακόμα μία εξέλιξη στην κατηγορία της τεκίλας, ως η πρώτη λευκή Añejo παγκοσμίως.

Η νέα μοναδική τεκίλα δεν θα μπορούσε παρά να συνδεθεί με μια κορυφαία γιορτή του Μεξικό, την αγαπημένη γιορτή και όχι πένθος: την Ημέρα των Νεκρών.

Μια τέτοια μέρα, οι νεκροί επιστρέφουν στη Γη να δουν τους αγαπημένους τους.

Στο Paraty & Lof της Θεσσαλονίκης, μυηθήκαμε στην  κουλτούρα του Μεξικού και στην εκλεπτυσμένη γεύση της Don Julio 70 Añejo Claro.

 

Eπίτιμος καλεσμένος ήταν ο Μaestro Tequilero της Don Julio, Enrique De Colsa που έδωσε το έναυσμα για μία εις βάθος μύηση στα μυστικά της γκάμας Don Julio, και ειδικά της Don Julio 70 Añejo Claro.

Ο Enrique de Colsa επιλέχθηκε το 2004 προσωπικά από τον θρυλικό Don Julio Gonzalez – ιδρυτή της Don Julio τεκίλα – όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ως το καταλληλότερο πρόσωπο για να συνεχίσει την σπουδαία κληρονομιά του αποστάγματος.

Τα μοναδικά σερβιρίσματα της βραδιάς, το Claro Old Fashioned με Don Julio 70 Añejo Claro Tequila, Pasteli syrup & PAsteli stick & το Claro Beetroot Negroni με Don Julio 70 Añejo Claro Tequila, Italian Bitter cooked with white beetroot, Belsazar vermouth cooked with sea fennel, white pickled beetroot ήταν δημιουργίες του World Class Greece winner 2019, Νίκου Σουρμπάτη.

Η υπέροχη βραδιά ήταν γεμάτη έντονα χρώματα, αρώματα, μεξικάνικες γεύσεις, λάτιν ρυθμούς, λουλούδια και χαρακτηριστικά face paintings, που όλα μαζί συνέθεσαν το απόλυτο σκηνικό βγαλμένο από την αυθεντική Μεξικανική κουλτούρα συνδεδεμένη με μια παράδοση τριών χιλιετιών, κόντρα στη λήθη του χρόνου, που δίνει στους Μεξικανούς την ευκαιρία να υποδεχτούν τους Νεκρούς τους και να επικοινωνήσουν μαζί τους. Να συμφιλιωθούν ακόμα και με τον θάνατο, όπως αποτυπώνεται εκείνη την ημέρα σε όλη τους την εμφάνιση. Η Ημέρα των Νεκρών έχει καταγραφεί ως πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και αυτή τίμησε η της Don Julio 70 Añejo Claro.

thumbnail (5)

Τζένη Δεληχρήστου, Βασίλης Παπαβασιλείου

thumbnail (4)

Χρήστος Κιούσης, Χρύσα Βασσάρα

thumbnail (3)

Άννα Αμανατίδου, Μαργαρίτης Κεχαγιάς

thumbnail (2)

Ελένη Γιαννούμη, Reserve Brands της Diageo

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *