Christmas Gala: Ζήστε τη μαγεία με τα πιο λαμπρά αστέρια του κλασικού χορού

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 20 Νοεμβρίου 2018

03.CHRISTMAS GALA BALETOU

Εδώ και χρόνια τα μεγαλύτερα μπαλέτα όλου του κόσμου οργανώνουν το Christmas Gala, μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τα πιο λαμπρά αστέρια του κλασικού χορού. Στη Ρωσία, το σπουδαιότερο γίνεται στη Μόσχα, στο Κρεμλίνο και αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες και ομορφότερες γιορτές για τους λάτρεις του κλασικού μπαλέτου.

Μια τέτοια γιορτή θα ανοίξει το Christmas Theater της Αθήνας και μαζί με αυτήν θα ανοίξει και η αυλαία των φετινών γιορτών. Δώδεκα από τους καλύτερους χορευτές των θεάτρων Bolshoi, Mariinsky, Royal Ballet, Hungarian National Ballet, κ.α. ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας αποδεικνύουν ότι το μπαλέτο είναι μια μεγάλη γιορτή!

02.CHRISTMAS GALA BALETOU

Σπουδαίοι κορυφαίοι χορευτές που αποτελούν την αφρόκρεμα της σπουδαίας Ρωσικής παράδοσης του κλασικού μπαλέτου θα μας παρουσιάσουν αποσπάσματα από διάσημες παραστάσεις όπως «Η Λίμνη των Κύκνων», «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Δον Κιχώτης», «Κουρσάρος» κ.α.

01.CHRISTMAS GALA BALETOU-

Μερικά μόνο ονόματα από τα μεγάλα αστέρια του χορού που θα απολαύσουμε είναι:

H σπουδαία πρίμα μπαλαρίνα του Μπολσόι (Principal Dancer) Ευγενία Ομπρατσόβα (Evgenia Obraztsova) που συμμετέχει και σε παραστάσεις του θεάτρου Μαριίνσκι. Η Ομπρατσόβα είναι ένα μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου χορού. Ανάμεσα στα διάσημα βραβεία που έχει κερδίσει είναι και ο σπουδαιότερος τιμητικός τίτλος που δίνει το διάσημο περιοδικό για τον χορό Dance Magazine. Το βραβείο με τον αφοπλιστικό τίτλο: «Μια από τις 25 καλύτερες μπαλαρίνες που πρέπει να δεις στην ζωή σου».

Στην παράσταση συμμετέχει επίσης ο Ρουσλάν Σκβορτσόφ (Ruslan Skvortsov) που είναι κορυφαίος χορευτής (Principal Dancer) των μπαλέτων Μπολσόι. Ο Σκβορτσόφ είναι γνωστός για την εκπληκτική τεχνική του, το λυρισμό και την απαράμιλλη ενέργειά του πάνω στη σκηνή. Χαρακτηριστικό ρεπερτόριο: Άλμπρεχτ (Ζιζέλ), Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ (Λίμνη των κύκνων). Το περιοδικό Ballet Magazine τον τίμησε με το βραβείο Soul of Dance στην κατηγορία Star.

Από το θέατρο Μπολσόι έρχεται και ο κορυφαίος χορευτής (Principal Dancer) Αρτέμι Μπελιακόφ (Artemy Belyakov).  Έγινε μέλος του Θεάτρου Μπολσόι το 1997. Ο δυναμικός του χαρακτήρας, η τεχνική του αρτιότητα και η σκηνική του υπεροχή συνέβαλαν ώστε να ενσαρκώσει ένα μεγάλο εύρος ρόλων στο κλασικό ρεπερτόριο του χορού. Χαρακτηριστικοί ρόλοι: Κράσσος (Σπάρτακος), Ρωμαίος (Ρωμαίος και Ιουλιέτα), Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ (Λίμνη των κύκνων), Καρυοθραύστης, Μπαζίλιο (Δον Κιχώτης), Άλμπρεχτ (Ζιζέλ), Πρίγκιπας (Ωραία Κοιμωμένη).

Μια ακόμα παρουσία από το Μπολσόι είναι η η πρώτη σολίστ (Leading Soloist) Κρισίνα Κρετόβα (Kristina Kretova). Αποφοίτησε από την Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας. Το 2009 έγινε μέλος του Μπαλέτου Μπολσόι. Έχει χορέψει σε γνωστά μπαλέτα (Δον ΚιχώτηςΟι φλόγες του Παρισιού, Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ κτλ.).

07.CHRISTMAS GALA BALETOU

Η περηφάνεια των μπαλέτων Ουγγαρίας ο νεοαποκτηθείς αστέρας των μπαλέτων Μπολσόι Ίγκορ Τσβιρκό (Igor Tsvirgo) Το 2007 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ακαδημία του Μπαλέτου Μπολσόι και στη συνέχεια έγινε μέλος του Μπαλέτου. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται οι ρόλοι: Άλμπρεχτ (Ζιζέλ), Καρυοθραύστης, Κόνραντ (Κουρσάρος), Σολόρ (Μπαγιαντέρα), Μπαζίλιο (Δον Κιχώτης) κ.ά.

Από το θέατρο Μαριίνσκι θα θαυμάσουμε τον κορυφαίο χορευτή (Principal Dancer) Ντανίλα Κόρσουντσεβ (Danila Korsuntsev). Βραβευμένος καλλιτέχνης της Ρωσίας, ένας εκπληκτικός χορευτής που έχει κερδίσει πρώτες θέσεις σε διεθνής διαγωνισμούς μπαλέτου.

Από το θέατρο Μαριίνσκι η Ελληνικής καταγωγής τιμημένη καλλιτέχνης της Ρωσίας Αλεξάνδρα Ιωσηφίδη (Alexandra Iosifidi) μετά την αποφοίτηση της από την Ακαδημία χορού Βαγκάνοβα (Vaganova) με καθηγήτρια την Νίνα Σαχνόβσκαγια (Nina Sakhnovskaya)  έγινε δεκτή στο θέατρο Μαριίνσκι όπου ξεχώρισε αμέσως για την άριστη τεχνική της και την σπάνια θεατρικότητά της.

_DSC1030s

Ο πολυβραβευμένος εθνικός καλλιτέχνης της Ουκρανίας, παγκοσμίου φήμης αστέρας των Ρόγιαλ μπαλέ Ιβάν Πουτρόν (Ivan Putrov). Ο Ιβάν Πουτροβ μετά την αποφοίτιση του από την εθνική σχόλη μπαλέτου της Ουκρανίας μπήκε στο Εθνικό μπαλέτο της Ουκρανίας όπου έγινε κατευθείαν πρώτος χορευτής (principal dancer) πρωταγωνιστώντας σε όλα τα κλασικά έργα του ρεπερτορίου. Μετά από διεθνής διαγωνισμούς και χρυσά βραβεία που απέσπασε προσκαλέστηκε από τα Βασιλικά μπαλέτα της Αγγλίας (Royal Ballet).

Συνολικά 12 μεγάλοι χορευτές από τα μπαλέτα Μπολσόι, Μαριίνσκι, Ρόγιαλ μπαλέ κ.α. θα μας αποδείξουν ότι το μπαλέτο είναι η μεγαλύτερη γιορτή της ψυχής.

01.CHRISTMAS GALA BALETOU

Ο Κάρολος Ντίκενς έλεγε: «Γεμίζω με το πνεύμα των Χριστουγέννων την ψυχή μου και προσπαθώ να κρατήσω αυτό το συναίσθημα όλο τον χρόνο..» Ζήστε τη μαγεία της χιονισμένης γιορτινής Μόσχας και του κλασικού μπαλέτου και γεμίστε την ψυχή σας με το πνεύμα των Χριστουγέννων παρέα με τα μεγαλύτερα αστέρια των θεάτρων Μπολσόι, Μαριίνσκι, Ρόγιαλ μπαλέ κ.α. στο Christmas Gala,  μια βραδιά που θα την θυμάστε για πάντα!

12.CHRISTMAS GALA BALETOU

CHRISTMAS GALA ΜΠΑΛΕΤΟΥ

ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ ΜΠΟΛΣΟΪ, ΜΑΡΙΙΝΣΚΥ, ΡΟΓΙΑΛ ΜΠΑΛΕ, Κ.Α.

CHRISTMAS THEATER

ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΠΛΑΤΕΙΑ (ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ)

VIP ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 60 ΕΥΡΩ

Α ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 50 ΕΥΡΩ

Β ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 40 ΕΥΡΩ

ΚΕΡΚΙΔΑ (ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΕΡΚΙΔΑΣ)

Γ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 30 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65+, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 15 ΕΥΡΩ

Δ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 24 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65+, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 12 ΕΥΡΩ

Ε ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 18 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65+, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 9 ΕΥΡΩ

Ισχύουν ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια, πληροφορίες στο 211 77 01 700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  www.viva.gr , www.christmastheater.gr 211 77 01 700

10.CHRISTMAS GALA BALETOU

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *