Πώς θα αποκτήσετε πιο δυνατά νύχια;

Από την/τον Christina Politi | 9 Ιουνίου 2019

Mauve lip and French manicure with gold glitter on a purple background.

Μια απλή ρουτίνα ομορφιάς συνήθως περιλαμβάνει και το μανικιούρ, το οποίο όμως δεν αποτελεί από μόνο του μια θεραπεία ενδυνάμωσης των νυχιών. Ο δερματολόγος Madhuri Agarwal δίνει στην ινδική έκδοση της Vogue τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε εύκολα να αποκτήσουμε δυνατά νύχια που δεν σπάνε!

Μυστικά για δυνατά νύχια που δεν σπάνε! 

Σύμφωνα με τον Agarwal τα αδύναμε νύχια μπορεί να είναι θέμα γονιδίων αλλά και αποτέλεσμα κάποιων δερματολογικών παθήσεων, όπως η ατοπική δερματίδιδα. Η διατροφή παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο, με τις γυναίκες που καταναλώνουν τροφές φτωχές σε ασβέστιο να είναι πιο επιρρεπείς. Η συχνή χρήση βερνικιών αλλά και θεραπειών με gel μπορεί να κάνει τα νύχια πιο αδύναμα, όταν δεν εφαρμόζονται από ειδικούς.

Τα νύχια που λυγίζουν εύκολα ή έχουν λευκά σημάδια δείχνουν έλλειψη βιταμίνης D, ασβεστίου αλλά και κάποιου προβλήματος με τον θυρεοειδή. Τα κίτρινα νύχια επίσης μαρτυρούν έλλειψη βιταμινών αλλά και χρήση βερνικιών κακής ποιότητας που μένουν για πολύ καιρό στα νύχια.

Τα ακρυλικά νύχια αλλά και τα extensions μπορεί να κάνουν τα νύχια πιο αδύναμα, σύμφωνα με τον δερματολόγο, όπως και η κακή συνήθεια να τρώει κάποιος τα νύχια του ή να κόβει (άγαρμπα) τα πετσάκια.

ad6cc8ab-e793-47b8-9d79-709ece9bd4a6

Για να αποκτήσουμε πιο δυνατά νύχια, καλό είναι να δίνουμε «αέρα» στα νύχια κάνοντας ένα διάλειμμα από το μανικιούρ αλλά και να σταματήσουμε να τα τρώμε ή να τα τραυματίζουμε. Ο Agarwal προτείνει θεραπείες με βάση βερνικιού πριν από κάθε μανικιούρ αλλά και σκληρυντικά νυχιών.

Ένα εβδομαδιαίο μενού που περιλαμβάνει πρωτεϊνες όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, γαλακτοκομικά και αβγά θα κάνει τα νύχια πιο δυνατά ενώ και φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α,Β και C είναι σημαντικά για την υγεία των νυχιών.

Το μυστικό για δυνατά νύχια είναι –ειδικά αν πλένουμε τα χέρια μας συνέχεια- να χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα χεριών 3 με 4 φορές την ημέρα και να κάνουμε μασάζ στα νύχια και γύρω από αυτά. Το έλαιο καρύδας είναι ιδανικό για μασάζ στα νύχια αλλά και μια μάσκα –που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι- με κρόκο αυγού και 2 κουταλιές γάλακτος!

gynaikamagazine.gr

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *