Ερωτευόμαστε μόνο πέντε φορές στη ζωή μας (για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά)

Από την/τον Christina Politi | 15 Αυγούστου 2018

falling-in-love-11

Οι περισσότεροι άνθρωποι ερωτεύονται με πάνω από ένα άτομο στη  ζωή τους και κάθε έρωτας έρχεται για συγκεκριμένο λόγο. Παρ’ όλο που αυτό φαίνεται μπερδεμένο, κάθε φορά που ο έρωτας μας σημαδεύει, έχουμε να πάρουμε και διαφορετικό μάθημα. Αν και το μεγαλειώδες αυτό συναίσθημα βιώνεται διαφορετικά από τον καθένα, η άποψη ότι έρχεται αληθινά μόνο μια φορά είναι λανθασμένη. Μπορεί όλοι τελικά να καταλήγουμε με ένα ιδιαίτερο άτομο αλλά κατά την πορεία γνωρίζουμε περισσότερα. Τις περισσότερες φορές ερωτευόμαστε αληθινά πέντε διαφορετικά άτομα και αν πιστεύετε ότι είναι περισσότερα, είναι πιθανό να συγχέετε άλλα συναισθήματα με την πραγματική αγάπη. Παρακάτω αναλύουμε τους διαφορετικούς τύπους αγάπης που πιθανόν μας συγκλονίζουν στη διάρκεια της ζωής μας και την πιθανή σημασία τους. Αν στην παρούσα φάση αυτό σας φαίνεται απίθανο, καθώς ο χρόνος περνά, θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε το κάθε είδος αγάπης για αυτό που είναι. Κάποιες φορές θα έχει θετικά αποτελέσματα, άλλες αρνητικά, όλα όμως θα σας έχουν φέρει ακριβώς στον προορισμό σας και στο άτομο που τελικά αξίζει να βρίσκεται μαζί σας. Μετά τον πρώτο έρωτα, η σειρά εμφάνισης διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Love-Couple-beach-hd-wallpapers-best-desktop-photos

Ο πρώτος έρωτας: Πριν από κάθε άλλο ερωτικό σκίρτημα, είναι η πρώτη αληθινή και σταθερή σχέση μας. Είτε τελειώσει άδοξα είτε όχι, θα σας διδάξει να ξεπερνάτε την απογοήτευση του να επενδύετε τα συναισθήματα σας σε ένα άτομο και αυτό να μην ανταποκρίνεται τελικά στις προσδοκίες σας. Αυτή η σχέση γίνεται σημείο αναφοράς για όλη τη ζωή σας.

Ο σκληρός έρωτας: Πολύ πιο επώδυνος από τον πρώτο, θα τελειώσει με άσχημο τρόπο και κατά πάσα πιθανότητα θα αφήσει πίσω του συντρίμμια. Η σχέση αυτή έρχεται για να σας διδάξει τι δεν θέλετε σε μια σχέση αγάπης και με τι δεν θα έπρεπε να συμβιβαστείτε. Αν και η αγάπη υπάρχει, τα αποτελέσματα της είναι τοξικά.

O έρωτας χωρίς ανταπόδοση: Αυτός είναι που πληγώνει πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλον. Είναι όταν έλκεστε τόσο πολύ από το άλλο άτομο, σαν ένας κομήτης από τον ήλιο, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα να είστε μαζί. Το δυσάρεστο αυτό συναίσθημα μπορεί να παραμείνει κρυφό ή να έχει εκφραστεί και αποκρουστεί. Εξαρτάται από την περίσταση, αλλά το μάθημα που μας προσφέρει είναι ότι παρόλοπου  εμείς ερωτευόμαστε δεν είναι απαραίτητο το αντικείμενο του έρωτα να έχει τα ίδια συναισθήματα. Γενικά, ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από τους άλλους να συγχρονίζονται μαζί μας, δεν είμαστε εμείς το κέντρο του σύμπαντος! Ένα δύσκολο μάθημα, ιδίως αν κρίνουμε το περιβάλλον μας από την πρώτη εντύπωση.

Ο σεξουαλικός έρωτας: Αυτός είναι καθαρά σωματική έλξη και λιγότερο σύνδεση σε πνευματικό επίπεδο. Οι δύο πόλοι έλκονται και το κάθε μισό εξερευνά πραγματικά το σώμα του άλλου – είτε βρίσκονται σε σχέση είτε όχι. Μας προσφέρει τη διερεύνηση της απόλαυσης σε όλες  τις μορφές, ανοίγει το μυαλό και τους ορίζοντες μας.

Ο τελικός έρωτας: Αυτό είναι το άτομο για το οποίο έχετε γεννηθεί σε αυτή τη ζωή. Αν και δεν το βρίσκουν όλοι, αυτός ή αυτή πραγματικά υπάρχει. Μερικές φορές μπορεί να είναι ένας από τους έρωτες του παρελθόντος – και αυτό είναι θεμιτό. Είναι ο έρωτας που μας διδάσκει τι σημαίνει να μας αγαπούν με όλες τις  μορφές αυτού του μοναδικού συναισθήματος: σε αγαπώ όπως είσαι.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε όλους αυτούς τους έρωτες; Ίσως δεν τους έχετε βιώσει όλους ακόμη και μερικές φορές ανάμεσα σε αυτούς τους ξεχωριστούς ερωτικούς δεσμούς μεσολαβούν  άλλοι ήσσονος σημασίας. Όλοι ανεξαιρέτως, σας οδηγούν στο σημείο ακριβώς όπου ανήκετε κι αν ελάχιστα αγαπάτε το εαυτό σας σήμερα, να είστε ευγνώμονες για όλες αυτές τις εμπειρίες που σας έφεραν ως εδώ. Η αγάπη δουλεύει με μυστηριώδεις τρόπους.

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *