Fashion show με …ψευδαισθήσεις στη Μύκονο

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 25 Αυγούστου 2019

image2
Τη νέα  της συλλογή για το φθινόπωρο-χειμώνα 2019/20 με τίτλο “Illusions” παρουσιάζει η σχεδιάστρια Myrto Dramountani στο Nimbus Hotel στον Αγ.Στεφανο στη Μυκονο. Για άλλη μία φορά τα ρούχα της έρχονται να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις που γεννιούνται μέσα από τον τρόπο κοπής των υφασμάτων και τις ανάγλυφες εγκοπές του.  Η φετινή πρόταση χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστικές φόρμες που συνδυάζονται μοναδικά με μία vintage αισθητική.

image6

Στη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2019/20 ο σχεδιασμός των ρούχων στηρίζεται και πάλι στην προσέγγιση που έχει καθιερώσει τη σχεδιάστρια: με τη χρήση τεχνικών λέιζερ η Μυρτώ δημιουργεί γεωμετρικά σχήματα καταφέρνοντας να αποδώσει τρισδιάστατες εγκοπές και ανάγλυφες επιφάνειες στα υφάσματα.  Έτσι, τα ρούχα (ή υφάσματα) αποκτούν αναπάντεχη ιδιότητα: αναδεικνύονται σαν μία δεύτερη επιδερμίδα και επιδρούν στην εμφάνιση του όγκου του σώματος.

image7

Παράλληλα η σχεδιάστρια προσδίδει μία vintageαίσθηση ντραπάροντας το σχήμα και τις λεπτομέρειες των ρούχων.  Οι γραμμές των ρούχων είναι ελαφριές, εύκαμπτες, άνετες και τα υφάσματα που επιλέγονται (μετάξι, κρεπ, δέρμα…) αγκαλιάζουν ιδανικά το σώμα για αυτόν το σκοπό.

image4

Στην επικείμενη επίδειξη, η σχεδιάστρια παρουσιάζει επίσης μία ενδιαφέρουσα συνεργασίες.  Μαζί με το γραφείο ArchitectScripta των Νεφέλη Χατζημηνά και Νίκου Παπαβασιλείου, που ιδρύθηκε το 2007 στη Νέα Υόρκη και χαίρει διεθνών διακρίσεων, δημιούργησε τρισδιάστατες κατασκευές που φοριούνται στο κεφάλι και λειτουργούν ως τουρμπάνια.  Και εδώ τα μοτίβα με την επανάληψή τους προκαλούν οπτικά εφέ ψευδαισθήσεων που επαναπροσδιορίζουν την ανθρώπινη φιγούρα.

image3

Η Μυρτώ Δραμουντάνη είναι Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας και αρχιτέκτονας (Parsons – The New School for Design, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και στο Ντουμπάι.

Έμπνευση για τις συλλογές της είναι το ίδιο το ύφασμα, το οποίο προσεγγίζει ως μια τρισδιάστατη επιφάνεια. Τα μοτίβα, που κόβει με laser πάνω στο ύφασμα,δημιουργούν οπτικές ψευδαισθήσεις και δίνουν χωρικές ιδιότητες στα ρούχα της. Η προσέγγιση αυτή επιτυγχάνεται με τη χρήση των εξειδικευμένων λογισμικών σχεδιασμού και ψηφιακών μεθόδων κατασκευής.

image5

www.myrtodramountani.com

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *