Γιατί δεν πρέπει να μένουμε πολλή ώρα με βρεγμένο μαγιό

Από την/τον Christina Politi | 28 Ιουνίου 2019

carriefisher_123115_promojpg

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι και οι μέρες των διακοπών μας πλησιάζουν, αν δεν έχουν ξεκινήσει ήδη. Ατέλειωτες ώρες στην παραλία, δροσερά κοκτέιλ, χαλαρές βόλτες στα σοκάκια του νησιού είναι κάποιες από τις εικόνες που έρχονται στο μυαλό μας όταν ακούμε τη λέξη “διακοπές”. Βέβαια, για να καταφέρουμε να τις απολαύσουμε χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις είναι σημαντικό να προσέξουμε κάποια θέματα. Για παράδειγμα, έχετε σκεφτεί πόσες φορές έχέτε μείνει στην παραλία μέχρι τη δύση του ηλίου και μετά πήγατε για φαγητό και ποτό χωρίς να αλλάξετε μαγιό;

Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο των διακοπών όλες είμαστε ξέγνοιαστες και χαλαρές με αποτέλεσμα να μην προσέχουμε πολύ. Το να μένουμε, όμως, πολλές ώρες με βρεγμένο μαγιό είναι ένα γεγονός με δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία μας. Αν βρίσκεστε στην παραλία και μπαινοβγαίνετε συνεχώς στη θάλασσα, είναι λογικό να παραμείνετε με το ίδιο μαγιό και να απολαμβάνετε τις στιγμές. Αν πάλι, προτιμάτε να κάνετε μια βουτιά και τις υπόλοιπες ώρες να τις περάσετε στη ξαπλώστρα σας παρέα μ’ ένα βιβλίο, είναι επιτακτική ανάγκη για το σώμα σας, και την ευαίσθητη περιοχή, να φορέσετε κάτι άλλο. Ο λόγος;

1. Η υγρασία δεν είναι φίλος των γυναικών

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι τα βαμβακερά υφάσματα είναι πολύ καλύτερα από τα συνθετικά καθώς επιτρέπουν την είσοδο του αέρα και συνεπώς την απομάκρυνση της υγρασίας από την ευαίσθητη περιοχή, αλλά και την αποφυγή παρουσίας βλαβερών μικροοργανισμών. Τα μαγιό, δεδομένου ότι δεν είναι φτιαγμένα από βαμβάκι, μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό μας, καθώς διευκολύνουν την ανάπτυξη μικροβίων. Τα βακτήρια αγαπούν τα κλειστά και υγρά μέρη γεγονός που απαιτεί την προσοχή μας. Το να μένουμε, λοιπόν, πολλή ώρα με βρεγμένο μαγιό μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος ή ακόμα και κολπίτιδα.

2. Σωστή πρόληψη

Τα βρεγμένα μαγιό, με κάποιες εξαιρέσεις, είναι αβλαβή, επομένως δεν χρειάζετε να αγχωθείτε να αλλάξετε. Αρκεί να μην το ξεχάσετε. Οι ειδικοί, εξάλλου, επιβεβαιώνουν ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή που μόνο καλό μπορεί να μας κάνει αφού προλαμβάνει όλους τους κινδύνους που αναφέραμε παραπάνω. Υπάρχει, όμως, και μια ακόμα λύση: μετά από κάθε βουτιά καλό θα ήταν καλό να κάνετε ένα γρήγορο ντουζ με γλυκό νερό ώστε να διατηρήσετε την ευαίσθητη περιοχή καθαρή.

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/06/28 στις 8:13

    Κάτι ξέρει η Ζωζώ που αλλάζει 2 φορές για το μπανάκι της. Να την ακούτε την παλιά…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *