H Kωνσταντίνα Μιχαήλ από το Α ως το Ω: “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα που μεγαλώνοντας έβαλε φωτιά στη ζωή της”

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 11 Μαΐου 2017

konstantina-mihail-people59-2

Κάθε φορά που έχω απέναντί μου αυτήν την υπέροχη και ραφινάτη γυναίκα για να συζητήσουμε για τη δουλειά της, είναι πολλά και ιδιαιτέρως ελκυστικά τα στοιχεία της προσωπικότητάς της και της εξωτερικής της εμφάνισης που με καθηλώνουν. Πρωτίστως η γοητεία της, το καλλίγραμμο κορμί της, το ήθος της, η παιδεία της, η μόρφωσή της και φυσικά —εννοείται αυτό— το πολύπλευρο ταλέντο της!  Η πληθωρική Κωνσταντίνα Μιχαήλ διαθέτει και ένα επιπλέον προτέρημα, ανήκει στις ελάχιστες ηθοποιούς που βγάζουν φινέτσα επί σκηνής.  Και αυτό μου αρέσει.  Είναι ένα προσόν που δεν το έχουν οι ηθοποιοί στο σύνολό τους. Γιατί, υπάρχει έλλειψη παιδείας στους περισσότερους, άλλοι έχουν καβαλήσει το καλάμι, ενώ οι υπόλοιποι νομίζουν ότι είναι ημίθεοι, αν όχι Θεοί… Αυτοί, όμως, που διαθέτουν υποκριτικές δεινότητες και πατούν γερά στα πόδια τους, όπως η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, δεν αισθάνονται έτσι και δεν έχουν την ανάγκη να κάνουν σταριλίκια.  Δείτε την στην κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Μάνα θα πάω στο Hollywood» και θα με θυμηθείτε.  Παίζει, χορεύει, τραγουδά —έως και pole dancing κάνει— είναι, δηλαδή, καθ’ όλα έτοιμη για να πρωταγωνιστήσει σε μιούζικαλ στο West End του Λονδίνου και όχι μόνο.  Την επόμενη σεζόν δεν θα κάνει θέατρο, αλλά μόνο τηλεόραση.  Θα συνεργαστεί στο «Κόκκινο νυφικό» με την Βάνα Δημητρίου και τον Ανδρέα Γεωργίου.  Χαρείτε αυτήν την συναρπαστική γυναίκα και χαρισματική ηθοποιό από το Α ως το Ω, όπως εγώ, όποτε τη συναντώ.

mana-tha-paw-sto-hollywood-web (2)

Αλήθεια:  Η αλήθεια είναι αρετή αλλά πολλές φορές υπερεκτιμημένη.  Ο καθένας έχει μία άποψη. Το να την εκφέρει με την κάλυψη της ελευθερίας, μπορεί να γίνει έως και προσβλητική.  Για να είσαι αληθινός, πρέπει να γνωρίζεις όλες τις παραμέτρους, ώστε να είσαι αντικειμενικός.

Βιβλία:  Ο προσωπικός μου παράδεισος!  Δύο πράγματα έχω σίγουρα, καφέ και βιβλία.

Γοητεία:  Είναι και προσόν επίκτητο αλλά το φέρεις και από τότε που θα γεννηθείς.  Οι πιο τυχεροί άνθρωποι και το έχουν και το κατακτούν με τα χρόνια.

Διαίσθηση:  Έχω σε μεγάλο βαθμό και είναι ένα από τα προσόντα μου, όπως και φαντασία.  Αυτά με κάνουν γοητευτική και ενδιαφέρουσα.

Ευγένεια:  Απαιτεί και DNA, πράγμα που δεν διαθέτουν οι Έλληνες, αλλά μπορεί να διασωθεί ως ανατροφή από την οικογένειά σου.  Πρέπει να διδάσκεις στο νέο την ευγένεια και όχι τη μαγκιά…

Ζήλος:  Όλοι θέλουν να είναι επιτυχημένοι.  Κανένας δε γνωρίζει ή το καταλαβαίνει αργά, ότι το βασικό συστατικό της επιτυχίας, και εν τέλει της ευτυχίας, είναι ο ζήλος σε ό,τι κι αν κάνεις.

Ηθοποιός:  Για εμένα είναι το μοντέλο του ανθρώπου, που όλοι θα ήθελαν να είναι!  Όποιος τα καταφέρνει είναι κορυφαίος στη δουλειά του.  Παράδειγμα, η Βουγιουκλάκη έλεγε ότι: «Είμαι το ματαιωμένο όνειρο της νοικοκυράς».  Αυτό σημαίνει ότι το Εθνικό μας Αλικάκι εκπροσωπεί το ιδανικό γυναίκας, που όλοι θα ήθελαν.

Θέατρο:  Θα ακουστώ υπερβολική και κοινότοπη αλλά το θέατρο είναι η ζωή μου, το σπίτι μου, η προσωπική και επαγγελματική μου ζωή.  Δεν έχω παιδιά, έχω έργα και παραστάσεις…

Ιδεώδη:  Άφαντα στη σημερινή κοινωνία.  Ελάχιστοι ζουν με ιδεώδη και είναι κρίμα.  Οι σωστοί χαρακτήρες έχουν πολλά ιδεώδη και οι υπόλοιποι είναι απλώς κοπάδι.

konstantina-mihail-people59-1

Κωνσταντίνα Μιχαήλ:  «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» που μεγαλώνοντας έβαλε φωτιά στη ζωή της.

Λάθη:  Πολλά και πολύτιμα.  Το βασικό είναι να μην είναι θανάσιμο το λάθος, δηλαδή να μην αμαυρώνεις το όνομα της αγάπης με τη σχέση.

Μοίρα:  Κακώς δεν την πιστεύω.  Μάλλον υπάρχει!  Έχω την αισιοδοξία ότι μοίρα είναι ο χαρακτήρας μας.   Όμως δεν φτάνει, μπορεί να παλεύεις άδικα, μάταια.

Νικητής:  Είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται αν θα νικήσει.  Ενδιαφέρεται μόνο να περάσει μία καλή ζωή και αυτό είναι που μετράει τελικά.  Θυσιάζουμε την προσωπική μας ζωή για να νικήσουμε. Δεν αξίζει τον κόπο, γιατί στο τέλος μπορεί να βρεθούμε και χαμένοι.

Ξένοι:  Οι πρόγονοί μας με ωθούν, ώστε να έχω μεγαλύτερη κατανόηση σε ανθρώπους που χάνουν την πατρίδα τους γι’ αυτό έχω μία ευαισθησία σε θέματα μεταναστών και προσφύγων με αποτέλεσμα να παρακολουθώ στενά το πώς ασχολούνται και η κυβέρνηση και ο κόσμος με την αφομοίωσή τους.

Όρια:  Ζω το άλλο μισό της ζωής μου, που δεν βάζω όρια.  Η ζωή μου χωρίζεται σε δύο μέρη:  προ πατρός και μετά.  Τώρα πια δεν έχω όρια, έχω απολαύσεις.

Παρασκήνια:  Δεν τα ξέρω, δεν υπήρξα ποτέ παρασκηνιακός τύπος.  Συνήθως βρίσκομαι μπροστά στα φώτα, έως και οι φίλοι με χαρακτηρίζουν αφελή.

Image04

Ρεπερτόριο:  Έχω χαρακτηριστεί κωμική ηθοποιός αλλά πιστεύω ότι είμαι βαθιά δραματική κωμική ηθοποιός.  Ήμουν πάντα το πλάσμα, που έπασχε, και ανάλογα με το κείμενο οι άνθρωποι γελούσαν ή έκλαιγαν.

Συνεργασίες:  Και καλές και κακές.  Η κορυφαία στο θέατρο με τον Κωνσταντίνο Ρήγο, ποτέ δε θα σταματήσει στις τελευταίες συνεργασίες μου.

Τηλεόραση:  Μακάρι να συνέχιζα με τον Καπουτζίδη την «Εθνική Ελλάδος», αλλά φέτος θα δοκιμάσω Βάνα Δημητρίου και Ανδρέα Γεωργίου στο σήριαλ «Κόκκινο νυφικό».

Υποκριτική:  Τη θεωρώ κορυφαία μορφή Τέχνης.  Δύσκολο να την καταφέρεις, σκληρή για τη ζωή —δεν αποδίδει τον κόπο της— αλλά σου χαρίζει μεγάλες στιγμές.

Φώτα:  Τα φώτα χρειάζονται βασικά για το θέατρο και το φως είναι βασικό για τη ζωή.

Χρόνος:  Είναι λίγος, όταν κοιμάσαι. Κοιμάμαι λίγο.

Ψυχή:  Κατά τον Πλάτωνα είναι η ύπαρξη.  Κατά τον μοντέρνο κόσμο είναι τρόπος διαφυγής από τις ευθύνες σου.

Ωραίο φινάλε:  Αυθορμήτως απαντώ το εξής:  «Το φινάλε δεν είναι ποτέ ωραίο».  Αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα του ανθρώπου.  Στο τέλος όλοι θα καταλήξουμε και κανείς δεν το θέλει.

Mana-tha-paw-sto-Hollywood-cast

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *