Ύπνος: 5 λάθη που δημιουργούν προβλήματα

Από την/τον Christina Politi | 9 Νοεμβρίου 2019

sleep-helps-skin-care-blog

Οι συνήθειες που δεν σας επιτρέπουν να κοιμάστε σωστά

Ο ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την υγεία μας και την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά δυστυχώς πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες, όπως η αϋπνία ή ο μη-ποιοτικός ύπνος. Ανακαλύψτε τα λάθη που κάνετε πριν κοιμηθείτε και προσπαθήστε να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας ξεκινώντας με ένα καλό ύπνο:

  1. Τρώτε γλυκά πριν κοιμηθείτε: Σύμφωνα με έρευνες, η ζάχαρη και οι υδατάνθρακες πριν τον ύπνο μειώνουν τα επίπεδα της γκρελίνης, της ορμόνης της πείνας που εξασφαλίζει ένα ποιοτικό ύπνο!

2. Χαλαρώνετε μπροστά στον υπολογιστή: Μια συνήθεια που δεν σας επιτρέπει να κοιμηθείτε σωστά αφού ακόμα κι ένα απλό ‘σερφάρισμα’ στον υπολογιστή μπορεί να ‘ξυπνήσει’ τον εγκέφαλό σας ενώ το φως από τις συσκευές μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα μελατονίνης.

3. Ζεστό μπάνιο: Μια συνήθεια που μοιάζει να σας χαλαρώνει μετά από μια κουραστική μέρα, όμως καλό είναι να μην την κάνετε πριν κοιμηθείτε. Η θερμοκρασία του σώματός μας έχει την τάση να μειώνεται από το απόγευμα και μετά για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε πιο εύκολα, οπότε ένα ζεστό μπάνιο δυσκολεύει την κατάσταση.

4. Χάπια: Αν χρειαστεί να πάρετε χάπια πριν κοιμηθείτε, εξαιτίας κάποιας γρίπης ή κρυολογήματος, φροντίστε να μην περιέχουν ψευγοεφρεδίνη, μια ουσία που σας ‘ξυπνάει’ και δεν σας επιτρέπει να κοιμηθείτε καλά.

5. Αλκοόλ: Το αλκοόλ μπορεί να σας νυστάζει, όμως όταν ο οργανισμός αρχίζει να το μεταβολίζει μπορεί να διακόψει τoν ύπνο σας, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πιο κουρασμένοι το πρωί.

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *