Kώστας Αποστολάκης: Η Εθνική Ελλάδος Είναι Συνεργασία Mε Dream Team!

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 28 Μαΐου 2015

623-1024x768

Διαπίστωσα ότι είναι απόλυτα προσγειωμένος στην πραγματικότητα, ξέρει τι θέλει και τι επιζητεί και όπως μου ομολόγησε ο ίδιος, λέει εύκολα «ναι» σε συνεργασίες, ιδιαίτερα όταν του αρέσει ο ρόλος. Ο Κώστας Αποστολάκης θωρεί τον εαυτό του κωμικό ηθοποιό και πραγματικά τον θαύμασα σε κάποιους από τους πολλούς ρόλους, που τον είδα να υποδύεται στο θέατρο.Τη φετινή σεζόν τηλεοπτικά, «δοκιμάζεται» σε ένα ρόλο κόντρα σ’ αυτόν, στην τηλεοπτική σειρά του Mega ‘’Εθνική Ελλάδος’’. Εκείνο, που μου έκανε εντύπωση από τα λεγόμενά του είναι οι απόψεις του επάνω στο αντικείμενο της δουλειάς του και τη σεμνότητα που τον περιβάλλει ως ηθοποιό-είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι «πετούν στα σύννεφα» και θεωρούν τους εαυτούς τους αν όχι Θεούς, τουλάχιστον ημίθεους – και δεν διστάζει να τις αποκαλύψει με θάρρος και παρρησία.

164-1024x768

Ήταν όνειρό σου να γίνεις ηθοποιός ή προέκυψε στην πορεία;

Ναι ήταν όνειρό μου. Θυμάμαι, ότι το συνειδητοποίησα στη Β’ Γυμνασίου, όταν μαζί με έναν συμμαθητή μου κάναμε μία παράσταση-γράψαμε μάλιστα και τα κείμενα που έμοιαζαν με την τηλεοπτική σειρά «Ορκιστείτε παρακαλώ»- για να την παρουσιάσουμε σε όλο το Γυμνάσιο με την ευκαιρία της λήξης της χρονιάς. Μου «κόλλησε» αυτό από τότε, δηλαδή το θέατρο. Δεν νομίζω ότι ήθελα να κάνω κάτι άλλο, εκτός από θέατρο, στη διάρκεια και στην πορεία της ζωής μου.

Έχεις πει «ναι» σε δουλειές που δεν σε εκπροσωπούσαν με σκοπό τα χρήματα και μόνο;

Δεν έχω κάνει ποτέ δουλειά που να μην μού άρεσε, γιατί παράλληλα είχα δικό μου μπαράκι και πάντα μπορούσα να επιλέξω τις δουλειές μου και όχι να «επιλέγουν» αυτές εμένα λόγω της οικονομικής μου ανάγκης. Στις συνεργασίες μου θέλω, κατά πρώτον να μου αρέσει ο ρόλος, στη συνέχεια να μού αρέσουν οι συνάδελφοι-ηθοποιοί και τέλος οι συντελεστές που «περικυκλώνουν» ένα έργο. Το θέατρο ως χώρος, ως σημείο αναφοράς, δεν παίζει ρόλο για εμένα.

Οι σημερινοί Έλληνες συγγραφείς και τα έργα τους θα μείνουν διαχρονικά, όπως οι αντίστοιχοι της παλιάς γενιάς;

Πιστεύω ότι κάποιοι θα μείνουν διαχρονικοί, όπως η Δήμητρα Παπαδοπούλου , οι Ρέππας-Παπαθανασίου, ο Καπουτζίδης, ο Θοδωρής Πετρόπουλος, γιατί γράφουν διαχρονικά. Θεωρώ, ότι θα μείνουν στην ιστορία και θα δώσουν και έναυσμα στους καινούργιους ανθρώπους να γράφουν όπως αυτοί, γιατί κι’ αυτοί έχουν πάρει τη σκυτάλη από κάποιους άλλους…

521-1024x768

Θεωρείς τον εαυτό σου κατ’ εξοχήν κωμικό ηθοποιό; Θα επιχειρούσες να παίξεις ένα δραματικό ρόλο;

Θεωρώ τον εαυτό μου κωμικό ηθοποιό και πιστεύω ότι ανήκω σ’ αυτό το είδος. Όμως, μη ξεχνάς ότι φέτος, τηλεοπτικά τουλάχιστον, δοκιμάστηκα και σε κάτι τελείως δραματικό…

Στην «Εθνική Ελλάδος» που παίζεται στο Mega, γιατί συμμετείχες;

Επειδή, είναι πολύ ωραίο να κάνεις συνεργασίες στη δουλειά σου με dream team. Ο Αντώνης Αγγελόπουλος και ο Καπουτζίδης είναι ό, τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο χώρο της τηλεόρασης. Πώς μπορεί να πει κανείς «όχι» σε μία τέτοια πρόταση; Και φυσικά όλο το επιτελείο των ηθοποιών είναι ξεχωριστοί συνάδελφοι, με τους οποίους γνωριζόμαστε χρόνια.

Τι σε ιντριγκάρει περισσότερο το θέατρο, η τηλεόραση ή ο κινηματογράφος;

Φυσικά το θέατρο, γιατί είναι ένας ζωντανός οργανισμός, όπου τα πράγματα λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που τα βλέπει ο θεατής και όχι ετεροχρονισμένα. Επίσης, ποτέ καμία παράσταση δεν είναι ίδια με την προηγούμενη, παρ’ όλο το ότι παίζεις το ίδιο έργο. Και επειδή, όποιος μπορεί  να κάνει θέατρο, μπορεί να κάνει και σινεμά και τηλεόραση, ενώ δε συμβαίνει το αντίθετο… Μετά μου αρέσει το σινεμά, γιατί έχεις περισσότερο χρόνο μέσω γυρισμάτων να βγάζεις ποιότητα από μέσα σου και τέλος η τηλεόραση, που αν γίνει κάποια καλή και προσεγμένη δουλειά, μπορεί να είναι εφάμιλλη με το σινεμά

Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σου σχέδια;

Την επόμενη σεζόν (πρώτα ο Θεός!) θα βρίσκομαι στο θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ στο «Άντρες έτοιμοι για όλα», το οποίο θα συνεχίσει για τέταρτη σεζόν και θα παίξω το ρόλο  Κώστα Κόκλα. Και ‘’ευχαριστώ’’ τους Ρέππα-Παπαθανασίου που μού εμπιστεύτηκαν την ευθύνη αυτού του ρόλου.

1510-1024x929

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *