Nέα συλλογή #StellaJeanPINKOtreedom

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 26 Φεβρουαρίου 2019

Group Sketches

Η PINKO είναι μια εταιρεία με ηθικές αρχές που βασίζονται στην διατήρηση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας στη βιομηχανία της μόδας. Το περιβάλλον καθώς και το «ευ ζην» των ανθρώπων αποτελούν βασικούς πυλώνες του εταιρικού της «ήθους». Για αυτό το λόγο, η εταιρεία αποφάσισε να αντιδράσει δραστικά: η υγεία του πλανήτη και η ανθρωπότητα έχουν φτάσει στο σημείο «μηδέν» και απαιτούν δράση για την προστασία αυτών και των επόμενων γενεών. Η βιομηχανία της μόδας μπορεί, μέσω της επικοινωνιακής δύναμής της, να διαδώσει ένα θετικό μήνυμα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Για να αποκτήσει ξανά ο πλανήτης την πλήρη βιωσιμότητά του είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, που όμως απαιτεί μικρά και στοχευμένα βήματα. Στόχος της PINKO είναι να κάνει γνωστό στο κοινό ότι η αρχή αυτής της στοχευμένης αλλαγής αφορά όλους μας.

Treedom Project

To 2018, η PINKO ξεκίνησε μια μακρά συνεργασία με την Treedom, το μοναδικό website στον κόσμο που επιτρέπει στον καταναλωτή να φυτέψει ένα δέντρο με ένα απλό click, παρακολουθώντας όλα τα στάδια της εξέλιξής του. Η συνεργασία με την Treedom έδωσε ζωή στο δάσος της PINKO στην Κένυα, μιας φυτεία των περίπου 10.000 οπωροφόρων, μεταξύ άλλων mango, μπανάνα, macademia, αφρικανικό κεράσι και αβοκάντο. Το δάσος της PINKO είναι ένα δώρο στην τοπική κοινότητα, το οποίο της επιτρέπει να καλλιεργεί και να τρέφεται με τους καρπούς. Αυτή η πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται από ένα θετικό  περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, το οποίο δημιουργεί έναν κύκλο θετικών συνεπειών βάσει της έννοιας της Παγκόσμιας Αναδάσωσης, στόχο του προγράμματος “Sustainable Davelopment Goals 2015-2030” των Ηνωμένων Εθνών.

Treedom Μέρος 1- #StartWithATree

Η πρώτη φάση του προγράμματος PINKO project, #StartWithATree, ξεκίνησε των περασμένο Φεβρουάριο 2018. Ο στόχος ήταν η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προβλήματος του περιβάλλοντος και του μέλλοντος της γης από το ευρύ κοινό, το πρώτο «σπίτι» του ανθρώπινου γένους. Η PINKO δημιούργησε ένα minimal T-shirt προς αποκλειστική διάθεση, το οποίο περνά το ξεκάθαρο μήνυμα της κοινωνικής υπευθυνότητας. Ως ηγέτης που μιλά στους πάντες, ενθαρρύνοντάς τους να λάβουν δράση και να δεσμευτούν σε αυτήν. «Τι μπορώ να κάνω;», «Από πού μπορώ να ξεκινήσω;» Είναι απαραίτητο να δείξουμε ότι ακόμα και οι πιο μικρές ενέργειες, όπως η προσαρμογή ενός T-shirt, μπορεί να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα στο μέλλον του πλανήτη. Έτσι προέκυψε η ιδέα της πρωτοβουλίας: #StartWithATree. Το λανσάρισμα του project υποστηρίχθηκε από top tier παγκοσμίου φήμης μέσα και influencers.

Treedom Μέρος 2- #StellaJeanPINKOtreedom

Η PINKO κηρύσσει την έναρξη της δεύτερης φάσης της συνεργασίας με το Treedom μαζί με την Stella Jean, ένα brand που μοιράζεται τις ίδιες ηθικές και κοινωνικές αξίες. Συχνά καλούμενη ως fashion designer της «Ηθικής Μόδας», η Stella Jean πάντα θεωρούνταν πρωτοπόρος στην δημιουργία βιώσιμων μοντέλων μόδας μέσω διαρκούς και στοχευμένης  εργασίας.

Η σχέση μεταξύ της PINKO και της Stella Jean είναι αποτέλεσμα των κοινών ηθικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αξιών. Το αποτέλεσμα είναι μια ιστορία λέξεων, εικόνων και προϊόντων που κινούνται γύρω από αυτούς τους πυλώνες: Βιωσιμότητα, Αναδάσωση, Πολυπολιτισμικότητα και Διεθνή Συνεργασία. Η σειρά #StellaJeanPINKOtreedom είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της capsule συλλογής που περιλαμβάνει 5 T-shirts τα οποία σχεδιάστηκαν από την ομώνυμη στυλίστρια με καταγωγή από την Ιταλία και την Αϊτή και παράχθηκαν από την PINKO με προσοχή στη βιωσιμότητα. Κάθε ρούχο έχει δημιουργηθεί από οργανικό βαμβάκι και τυπωμένη ακουαρέλα. Η απεικονίσεις, τα κεντήματα και τα μοτίβα των T-shirts είναι εμπνευσμένα από την κουλτούρα των Masai στην Κένυα και των χρωμάτων των φρούτων από το δάσος της PINKO.

Treedom Μέρος 3- #StellaJeanPINKOtreedom / Milan Fashion Week Project

Η συνεργασία της PINKO με την Stella Jean για το Treedom παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνο, συγκεκριμένα την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου

Pinko-Stella Jean (4) Pinko-Stella Jean (3) Pinko-Stella Jean (2) stella jean, pietro negra xenia tchoumi catherine poulain, eleonora carisi, grace chatto, mary leest, giorgina clavarino, tess masazza (2) Pinko-Stella Jean (19) Pinko-Stella Jean (28) Pinko-Stella Jean (27)

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *