O Ρήγας Τζελέπογλου απαντά σε 10 + 1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 3 Μαρτίου 2019

42227403_1893030917450890_8955472060197371904_n

Στην ζοφερή, πεζή και χωρίς ιδανικά και αξίες εποχή που ζούμε, έχουν αλλοτριωθεί πολύ και οι άνθρωποι παράλληλα… Δεν βρίσκεις εύκολα- τους αναζητείς με το φανάρι, όπως ο Διογένης-ανθρώπους που να ξεχωρίζουν για την ευγένεια τους, το ήθος τους, την παιδεία τους, τους τρόπους συμπεριφοράς τους, την αβρότητα, το savoir vivre, την ποιότητα τους… Ένας από τους ελάχιστους και πραγματικούς gentlemen που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη- από τζάκι και γόνος οικογενείας- είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ICBS Thessaloniki Business College, Ρήγας Τζελέπογλου! Μόνο, αν τον γνωρίσεις από κοντά θα διαπιστώσεις το μεγαλείο της ψυχής του και το απαύγασμα της ευγένειας και της αριστοκρατικότητας. Εκτός από την επιτυχημένη , καταξιωμένη  και διακεκριμένη επαγγελματική του ιδιότητα και θέση, είναι άνθρωπος της Τέχνης. Αγαπά το θέατρο, τον κινηματογράφο ,την κλασσική μουσική και τα ταξίδια! Είναι, άλλωστε, πρόξενος της Χιλής. Διακρίνεται για την κοινωνικότητα του και δίνει συχνά το ‘’παρών’’ σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Λατρεύει με όλο του το είναι τις δύο γυναίκες της ζωής του! Την λατρεμένη του γυναίκα, Ηρώ, την Grace Kelly της Ελλάδος και την μοναχοκόρη τους Χριστίνα, που δραστηριοποιείται με επιτυχία, χρόνια τώρα, στις δημόσιες σχέσεις. Με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει απάντησε στις γνωστές 10+1 ερωτήσεις μου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

– Ως πρόεδρος στην εταιρεία ICBS Thessaloniki Business College μίλησέ μου γι’ αυτή.

Είμαι μεταξύ των ιδρυτών του Κολεγίου, πριν περισσότερα από 40 χρόνια. Από τότε εργάζομαι για τη διαμόρφωση και υλοποίηση των στόχων του, που συνοπτικά είναι η ποιοτική και με σύγχρονες βάσεις μεταλυκειακή επιχειρησιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα, σε συνεργασία με πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ένα πολύπλοκο σύστημα. Μοιάζει με τα γνωστά μας συστήματα δικαιόχρησης (franchise), με βάση τα συστήματα αυτά προσφέρουμε και στη χώρα μας προϊόντα (λ.χ. ρούχα, ή φαγητά και ποτά) και υπηρεσίες (ασφάλειες ή ιατρικές εφαρμογές) τα οποία είναι όμοια με τα προσφερόμενα, συνήθως με το ίδιο όνομα, σε άλλες χώρες. Η εφαρμογή αυτή στην εκπαίδευση έχει ως αποτέλεσμα να διδάσκεται και να αξιολογείται στην Ελλάδα ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα, προπτυχιακό ή και μεταπτυχιακό, και να απονέμεται τελικά στους επιτυχόντες το πτυχίο του αλλοδαπού πανεπιστημίου. Αντί, λοιπόν, να ξενιτεύονται οι φοιτητές εκτός Ελλάδος για να πάρουν ένα Βρετανικό πτυχίο, μπορούν να το κάνουν στην πόλη τους, στη γλώσσα τους με πολύ λιγότερα έξοδα, δίνοντας εργασία σε επιστήμονες στη χώρα μας και χωρίς να εξάγουν συνάλλαγμα. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν χρειάζεται να διακόψουν την εργασία τους, ούτε να «αφήσουν» την οικογένεια τους κατά  τη διάρκεια των σπουδών τους.  Τα προγράμματα αυτά, εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, βοηθούν στο Brain Gain, και τη γενικότερη εξαγωγική προσπάθεια στη χώρα.

IMG_5236 1. Πόσες ώρες την ήμερα δουλεύεις;

Κάθε πρωί ως το απόγευμα. Μετά επεξεργάζομαι νέες ιδέες και εφαρμογές.

  1. Πες μου τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο;

Η εκτίμηση των φίλων και συνεργατών μου, η επιτυχία των στόχων μου και η αγάπη από τα μέλη της οικογένειας μου.

  1. Κάνεις δουλειές του σπιτιού;

Σπάνια και όταν χρειαστεί. Στο σπίτι πρέπει όλοι να συμβάλουμε, ο καθένας με τις δυνατότητες του.

  1. Φροντίζεις την εμφάνιση σου;

Όχι, ως κύριο στόχο. Στο πλαίσιο όμως της ευπρέπειας και του σεβασμού του περιβάλλοντος που βρίσκομαι, φροντίζω να μη δημιουργώ προβλήματα στους άλλους.

  1. Κάνεις κάποιο σπορ;

Πλέον όχι. Λόγω συνθηκών υγείας. Όμως, από μικρός έκανα όλα τα σπορ με σύστημα και επιτυχίες. Καλαθόσφαιρα, τένις, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, σκι, αυτοκίνητο, ορειβασία, κ.α.

  1. Τι αυτοκίνητο έχεις και τι αυτοκίνητο θα ήθελες να έχεις;

Έχω VOLVO για περισσότερα από 20 χρόνια και είμαι ευχαριστημένος

  1. Ποια διάσημη θα ήθελες να καλέσεις σε δείπνο και γιατί;

Δεν μπορώ να σκεφθώ άλλη από την Ηρώ, την από πολλές δεκαετίες γυναίκα μου. Γνωρίζω τι της αρέσει και …. δεν θα έχω προβλήματα!

  1. Ποιο είναι το ακριβότερο δώρο που έχεις κάνει σε μια γυναίκα;

Τα δώρα αποτιμώνται σε αξία, όχι κτήσεως, αλλά συναισθηματική. Με αυτή την έννοια, θεωρώ πως είναι η αγάπη και η εκτίμηση που έδωσα (και δίνω) στη γυναίκα μου.

  1. Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Τις συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης των ιδιωτικών (ιδίως) αυτοκινήτων. Να γίνουν πιο φιλικές και εξυπηρετικές τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

  1. Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Να θέτεις εφικτούς, σύμφωνους με τις εκάστοτε απαιτήσεις της κοινωνίας και των συνανθρώπων σου, δηλαδή ευγενείς και «υψηλούς» στόχους για εσένα, την ομάδα σου και το κοινωνικό σύνολο, μέσα στο οποίο ζεις και οφείλεις να υπηρετείς.

19620527_10213483800509215_4635310981988545057_o

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *