O Eλέφας: πρεμιέρα με χιόνι, φακές, τσίπουρο και ξεκαρδιστικό γέλιο

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 3 Μαρτίου 2019

mail

Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε  στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών η πρεμιέρα της παράστασης «Ο Ελέφας» του Κώστα Βοσταντζόγλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη. Ήταν μια ξεχωριστή πρεμιέρα με χιόνι, φακές, τσίπουρο και πολλές ανατροπές, καθώς η σκοτεινή αλλά και σουρεαλιστική πλευρά της ελληνικής επαρχίας ξεδιπλώθηκε πάνω στη σκηνή αποκαλύπτοντας όλα τα στερεότυπα πάνω στα οποία είναι δομημένη, καθώς και μια πραγματικότητα που κινείται στα όρια του παραλογισμού.

mail (9)

Τέσσερις ήρωες σε ένα βουκολικό μιούζικαλ: η Γωγώ, ο Μήτσος, ο Τάσος και η Βούλα, καλεσμένοι σε ένα κωμικό συμπόσιο θανάτου προκάλεσαν το γέλιο κερδίζοντας το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, με τα σκοτεινά μυστικά τους, την εύστοχη «κακοποίηση» της ελληνικής γλώσσας και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα στις συνειδήσεις της ελληνικής κοινωνίας.

mail (13)

Η  ευρηματική σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη και οι εξαιρετικές ερμηνείες των τεσσάρων ηθοποιών φώτισαν μια μαύρη κωμωδία που μιλά για το Σήμερα.΄Ενα σπουδαίο έργο που ισορροπεί  σε ένα τεντωμένο σκοινί μεταξύ πραγματικότητας και υπερ-ρεαλισμού.

mail (12)

«Ο Ελέφας» θα παίζεται στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών έως τις 7 Απριλίου κι αμέσως μετά θα φιλοξενηθεί στα Ιωάννινα για δύο εβδομάδες, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Η παράσταση είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.
mail (1)

Οι συντελεστές και ηθοποιοί της παράστασης με τον συγγραφέα Κώστα Βοσταντζόγλου

mail (2)

Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Τάσος), η Μαριάννα Πουρέγκα (Βούλα), η Σοφία Καλεμκερίδου (Γωγώ) και ο Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μήτσος)

mail (3)

Ο Γιάννης Λεοντάρης (Σκηνοθέτης), ο Κώστας Βοσταντζόγλου (Συγγραφέας), ο Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος ΔΣ του ΚΘΒΕ) και ο Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)

mail (4)

Η Έφη Σταμούλη (Ηθοποιός) και η Χριστίνα Χατζηβασιλείου (Σκηνοθέτης)

mail (5)

Ο Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος ΔΣ του ΚΘΒΕ) και ο Νικηφόρος Παπανδρέου (Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Θεάτρου – Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ)

mail (6)

Ο Νικήτας Μυλόπουλος (Πρόεδρος ΔΣ του ΟΜΜΘ) και η Μαρία Τσιμά (Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΚΘΒΕ)

mail (7)

Η Έφη Σταμούλη (Ηθοποιός), ο Δημήτης Ναζίρης (Ηθοποιός), ο Νικηφόρος Παπανδρέου (Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Θεάτρου – Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ) και η Μαρία Τσιμά (Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΘΒΕ)

mail (8)

Ο Κώστας Βοσταντζόγλου (Συγγραφέας), ο Γιάννης Αναστασάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ), ο Γιάννης Λεοντάρης (Σκηνοθέτης), ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Τάσος), η Σοφία Καλεμκερίδου (Γωγώ), ο Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μήτσος), η Μαριάννα Πουρέγκα (Βούλα) και ο Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος ΔΣ του ΚΘΒΕ).

mail (11)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια-Επιμέλεια Video: Γιάννης Λεοντάρης, Σκηνικά-Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαριλένα Κατρανίδου, Φωτογράφιση παραγωγής: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη, Δημοσθένης Πάνος

*Β΄Βοηθός σκηνοθέτη (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης) Σοφία Μπλέτσου

Παίζουν: Σοφία Καλεμκερίδου (Γωγώ), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μήτσος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Τάσος), Μαριάννα Πουρέγκα (Βούλα)

«Ο ΕΛΕΦΑΣ» του Κώστα Βοσταντζόγλου

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 20:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ:

Γενική είσοδος: 5€

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 10€

Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)

Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις άνω των 20 ατόμων)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ:

Κανονικό εισιτήριο: 13€

Εκπτωτικό εισιτήριο: 8€ (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)

Ομαδικό εισιτήριο: 7€ (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

 

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ)

Δωρεάν – Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Απαιτείται τηλεφωνική κράτηση θέσεων

ΑΤΕΛΕΙΕΣ: Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ισχύουν ατέλειες ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΑ, ΣΕΗ, Τμημάτων Θεάτρου, Δραματικών Σχολών, Σκηνοθετών.

ΑΜΕΑ: Δωρεάν

Πολύτεκνοι: 5€

Δάσκαλοι-Καθηγητές: 10€

Οπλίτες θητείας, Υπάλληλοι ΥΠΠΟΑ : 5€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε. συμπεριλαμβανομένου του Παιδικού-Βρεφικού-Εφηβικού Έργου)

Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων: 8€ (Ισχύει για όλες τις παραγωγές του Κ.Θ.Β.Ε. συμπεριλαμβανομένου του Παιδικού-Βρεφικού-Εφηβικού Έργου)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα εκπτωτικά εισιτήρια (Φοιτητικά, Άτομα άνω των 65, Πολύτεκνοι, Δάσκαλοι, Καθηγητές) ισχύουν μόνο με την αγορά των εισιτηρίων από τα ταμεία του ΚΘΒΕ.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200) | VIVA.gr | Τ. 11876

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΘΒΕ:

Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου):

Δευτέρα: 8.30- 15.30

Τρίτη έως Κυριακή: 8:30 – 21:30

Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους:

Δευτέρα, Τετάρτη & Σάββατο: 10:00 – 15:30

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 14:00 & 17:30 – 20:00

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2):

Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 – 21:30

Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη):

Τετάρτη έως Κυριακή: 16:30 – 21:30

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr |Τ. 2315 200 200

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *