«Personas» από την ομάδα Πλεύσις στα φετινά Δημήτρια

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 1 Οκτωβρίου 2019
mail
Η ομάδα «Πλεύσις» του ακούραστου και ταλαντούχου σκηνοθέτη Αντώνη Κουτρουμπή δεν είναι ούτε καθαρό θέατρο ούτε καθαρός χορός. Είναι μια ευφάνταστη απόλυτα σύγχρονη μείξη παραστατικών γλωσσών που εκμεταλλεύεται όσο καμία άλλη στο ελληνικό θέατρο, το σώμα, την κίνηση και την τεχνολογία για τη δημιουργία μαγευτικών εικόνων γεμάτων σημασίες.
Με την τελευταία της δουλειά «Personas», η ομάδα Πλεύσις μας παραδίδει την πληρέστερη και πιο σύνθετη και ευαίσθητη πρότασή της. Με υλικό εκκίνησης το ποιητικό έργο του αμερικανού Τζων Άσμπερι και τα γλυπτά του Χουάν Μινιόζ, η ψυχή της ομάδας Αντώνης Κουτρουμπής και οι πολύτιμοι συνεργάτες του στρέφουν την προσοχή μας στο θέμα της ταυτότητας, θέμα σύγχρονο και σύνθετο το οποίο μετατρέπεται ταχύτατα σε καθηλωτικές εικόνες με τη χρήση των κρεμασμένων στην οροφή κάδρων τα οποία πέφτουν μπροστά στα πρόσωπα των ηθοποιών πολλαπλασιάζοντας έτσι τους «εαυτούς» καθώς και την αγωνία αναζήτησής τους.
 
Ποιος είμαι; Τι είμαι; Γιατί είμαι; Ποιοι είναι οι άλλοι;
 
Από τη μια η εξωτερική, η κοινωνική εμφάνιση και «υποχρέωση» και από την άλλη οι βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου. Δυο πεδία που συγκρούονται αναζητώντας χώρους να εκφραστούν.
Ένα μαγευτικό ταξίδι με οδηγούς τέσσερις ταλαντούχους και δοσμένους περφόρμερ, οι οποίοι αναλαμβάνουν μέσα σε ένα άκρως δηλωτικό εικαστικό και ηχητικό περιβάλλον να μετατρέψουν τις μεταμορφώσεις τους σε ακαριαία δρώμενα.
Δουλειά υψηλότατης αισθητικής στάθμης και ευαισθησίας η οποία ικανοποιεί απόλυτα τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού θεατή. Μια δουλειά που ξεχωρίζει και για την ποιότητά της και τον βαθμό δυσκολίας της.
 
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τη φιλοξενούμε στα φετινά Δημήτρια.
Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Σκηνικά: Αντώνης Κουτρουμπής
Ερμηνεία, Χορογραφία: Όλγα Γερογιαννάκη, Αντώνης Κουτρουμπής,
Τζάνος Μάζης, Δανάη Παζιργιαννίδη Σοπράνο: Καλλιόπη Αγγελοπούλου
Μουσική σύνθεση, live electronics : Μηνάς Εμμανουήλ Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Κοστούμια: Όλγα Γερογιαννάκη
Βίντεο, Graphic animation: Ακριβή Αναγνωστάκη
Κινηματογραφική επιμέλεια, teaser, trailer: Ειρήνη Στείρου, Ρεβέκκα Βάρναλη Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Μαρούλης
Σκηνικά αντικείμενα: Θένια Κουτρουμπή Φωτογραφίες: Νίκος Μάρκου

https://www.youtube.com/watch?v=llM-Is_n1MU

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  • 05 και 06 Οκτωβρίου
  • Πολυχώρος Πολιτισμού Παλιά Σφαγεία
  • Ώρα 21.00
  • Προπώληση εισιτηρίων στα εκδοτήρια της Αριστοτέλους: 10€ κανονικό, 8€ φοιτητικό, 5€ ατέλειες & ανέργων
Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *