Πώς θα καθαρίσετε δύσκολες βρομιές στο σπίτι σας

Από την/τον Γιώτα Νάτσιου | 1 Οκτωβρίου 2019

 

2510

Η μαμά μου η Ελευθερία με τ΄όνομα, εκτός από ειδική στη μαγειρική, είναι ειδική και στην καθαριότητα. Μοιράζεται μαζί μας εύκολους τρόπους για να καθαρίσετε δύσκολες βρομιές:

-Για να κάνετε τα πλακάκια του μπάνιου σας να λάμπουν βάλτε τους έλαιο λεμονιού.

– Για να φρεσκάρετε το στρώμα ύπνου μια ή δύο φορές το χρόνο ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και λάδι λεβάντας είναι όλα όσα χρειάζονται.

-Για να αφαιρέσετε τους λεκέδες στο τηγάνι σας και να κάνει το αλουμίνιο να φαίνεται σαν καινούριο, το οξύ στη φλούδα του μήλου μπορεί να βοηθήσει.

-Φτιάξτε το δικό σας καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων και μάλιστα μη τοξικό. Αραιώστε το υγρό πιάτων με νερό, βάζοντας  2 μεζούρες με υγρό πιάτων σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό.

– Για να καθαρίσετε ένα βρόμικο φούρνο πιο γρήγορα από οποιοδήποτε καθαριστικό φούρνου, βρέξτε μια ελαφρόπετρα -ναι, αυτή που ξέρετε για τις φτέρνες- και θα γίνει το ιδανικό καθαριστικό.

 

Γιώτα Νάτσιου

Γιώτα Νάτσιου

Είμαι η Γιώτα Νάτσιου και γράφω με το ένστικτο (δεν είναι νέα μορφή γραφής, είναι το γνωστό). Το πρώτο μου βιβλίο «Το Μαγικό μέρος των διαφορών», μυθιστόρημα φαντασίας, κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Μοντέρνοι καιροί. Με αφοσίωση εξερευνώ τον κόσμο, τους ανθρώπους, τον εαυτό μου, το σύμπαν, την ενέργεια και τα μυστήρια που μας περιβάλλουν. Στη ζωή μου κανένας κύκλος δεν μοιάζει με τον προηγούμενο. Μ’ αρέσει να ανατρέπω τον εαυτό μου γιατί βαριέμαι την επανάληψη -Υδροχόος, τι περιμένεις;- και τον επινοώ κάθε φορά με διάφορες αφορμές που με βγάζουν απ’ το λήθαργο. Αυτή τη φορά θα με ανατρέψω απ’ το COSMOPOLITI που είναι γόνιμο έδαφος για ανατροπές!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *