Στου Σκορπιού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα!

Από την/τον Γιώτα Νάτσιου | 9 Νοεμβρίου 2019

248570-1600x1043-scorpio

Για τους Σκορπιούς παλιότερα, προσευχόμουν να μην βρεθούν στο δρόμο μου. Φοβόμουν. Είναι κι αυτή η εκδικητικότητα που λέγεται πως σέρνουν στα μεδούλια τους που έτρεμα το λάθος και τη συμφορά που θα με βρει αν δε προσέξω. Και πράγματι σπάνια έπεφτα πάνω τους. Δε ξέρω τι έγινε, σταμάτησα και τις προσευχές αυτού του είδους κι από τότε τους τραβάω σαν μαγνήτης. Κι έτσι ξεκίνησε η διατριβή μου για την πάρτη τους.

Στου Σκορπιού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. Αν δε θέλει να σ’ ανοίξει άδικα θα παιδευτείς και θα χαλάσεις και την πόρτα. Γι’ αυτό, δεν τη γλιτώνεις, θα σου ζητήσει και τα ρέστα από πάνω ‘’Στέλλα γιατί δε φεύγεις;… αφού δε σ’ ανοίγω’’. Μπορεί αστρολόγος να μην είμαι αλλά έχω μπει στο πετσί των άστρων από μικρή κι έχω γνωρίσει τον υπέροχο κόσμο τους. Όταν βρίσκομαι αντιμέτωπη με την απαξιωτική φράση ‘’εγώ δεν πιστεύω στα ζώδια’’ κάνω τον Kινέζο γιατί έπειτα ακολουθεί με περιέργεια η ειρωνική ερώτηση που θα με τσεκάρει ‘’για πες για τον Κριό, τι ξέρεις;’’. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να μη γνωρίζω τίποτα για σένα αλλά αν μάθω το ζώδιό σου θα γνωρίσω ευθύς αμέσως ένα δυο στοιχεία του χαρακτήρα σου αναμφισβήτητα. Κάπου θα σε καταλάβω και θα σε συμπονέσω. Ίσως αυτό δεν θέλουν να συμβεί όσοι πείθουν τον εαυτό τους ότι η αστρολογία δεν είναι σοβαρή επιστήμη. Όλοι όμως κρυφοψιλοενδιαφέρονται να μάθουν ανεξαιρέτως.

 

 

fd5c3861436983a65a8fc64aece39b3b_XL

Για να κατανοήσεις ένα Σκορπιό προσπάθησε να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου. Εκτός από την αστρολογική σφαίρα, με ψυχολογία, ψυχανάλυση και γίνε παρατηρητής μιας αλλόκοτης συμπεριφοράς που μια σύγχυση θα στη φέρει για αρχή. Η μελέτη των ζωδίων με βοήθησε να κατανοήσω ως ένα βαθμό από πού κρατάει η σκούφια μας. Η σκούφια του Σκορπιού κρατάει από ‘κει που δεν το περιμένεις, έχεις βρεθεί στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Μια κρύο, μια ζέστη, πότε Βούδας πότε Κούδας. Πότε Ιησούς κι Ιούδας. Δεν γίνεται εύκολα φίλος σου. Περνάς από σαράντα κύματα και λίγο μετά τη στιγμή του πνιγμού, στο τσακ σου δίνει το φιλί ζωής. Μη ξεχάσεις να του χρωστάς πάντα ευγνωμοσύνη γι’ αυτό κάνοντας λοβοτομή για τα σαράντα κύματα. Αλλιώς χαΐρι δεν θα δεις.

Θυμώνει εύκολα, θυμώνει. Οι εντάσεις θυμίζουν μικρό παιδί που δεν του κάνεις τα χατίρια. Αυτός ο παιδικός εγωισμός ας μη γελιέσαι, είναι δυνατότερος απ’ την πεποίθηση που πιθανόν έχεις, ότι μια μέρα θα ηρεμήσει. Το πιθανότερο είναι να κατεβάσεις εσύ τα ηρεμιστικά με τη χούφτα για να επιτύχεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα για τον εαυτό σου. Θέλει να’ ναι καπετάνιος και να’ χει τον έλεγχο του καραβιού. Θα ήταν ωφέλιμο αν μπορούσες να ικανοποιηθείς με το ρόλο του μούτσου. Αν όχι, οι κόντρες θα βλάψουν το ταξίδι σας και βλέπω το παγόβουνο μπροστά. Χωρίς να κρατά τον έλεγχο νιώθει να βρίσκεται στο χάος. Δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί μια τέτοια αλλαγή και γενικά δυσκολεύεται στις αλλαγές που κλονίζουν την ακλόνητη κατά τα άλλα ρουτίνα του.

Είναι δυνατοί, τελεία και παύλα. Το τάχα αδύναμο στιλάκι που καμιά φορά υιοθετούν είναι γιατί πιθανόν δεν θέλουν να πάρεις χαμπάρι τη δύναμη που έχουν μέσα τους. Όπως κι ότι εν μέρει αρέσκονται να σε χειραγωγούν. Βέβαια όσο δυνατοί κι αν είναι, χρειάζονται γύρω τους άτομα που έχουν  κάποια τάξη στη ζωή τους. Για ασφάλεια και για να ξέρουν που πάν’ τα τέσσερα. Παθιάζονται πολύ. Όσο για τις εμμονές νομίζεις ότι σου κάνουν πλάκα όταν επιμένουν για κάτι ξανά και ξανά μέχρι να γίνει , ώσπου θα καταλάβεις ότι δεν είναι αστείο. Έχει κολλήσει η βελόνα κι άντε να ξεκολλήσει.

Λέγεται ότι είναι πιστοί κατά την ερμηνεία των άστρων, κατά τη δική μου ότι είναι μέχρι να θελήσουν να μην είναι. Φημισμένοι επίσης για την ισχυρή θέληση και το πείσμα. Επιβιώνουν σε όλες τις καταστάσεις κι είναι γνωστός ο συσχετισμός τους με τις κατσαρίδες που θα ζήσουν έπειτα κι από μια πυρηνική καταστροφή. Σ’ αυτό ίσως και να μη τους φτάνει κανείς ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι, στο ότι αναγεννιούνται από τις στάχτες τους. Όσο όμως βρίσκονται σ’ αυτές, στάχτη και μπούρμπερη όλα.

Έχουν έντονη την ανάγκη να τους αγαπούν– και ποιος δεν την έχει θα μου πείτε- οι Σκορπιοί όμως κομματάκι παραπάνω. Είναι η φτιαξιά τους μάλλον τέτοια που αισθάνονται ότι αν δεν ασχολείσαι μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο δεν τους αγαπάς αρκετά ή τουλάχιστον όσο επιθυμούν. Όταν αποφασίσουν να σου μιλήσουν για τα συναισθήματά τους ανακαλύπτεις έναν άλλο κόσμο. Με βάθος σκέψης, με τρυφερότητα, ρομαντισμό και στοργή περίσσια. Ουπς! τι έκπληξη; Ανασφάλεια; Πρέπει όμως να το αποφασίσουν αλλιώς θα σου βγάλουν το λάδι. Αντέχουν μόνοι και τους αρέσει. Γίνονται σκληροί όταν νιώθουν να πληγώνονται και δεν συγχωρούν εύκολα ότι δεν θέλουν. Ούτε ξεχνούν. Μνήμη ελέφαντα κι είναι όντως χρήσιμοι για θέματα που δε θες κι εσύ να ξεχαστούν. Ό,τι για σένα φαντάζει αδύνατο, για τους Σκορπιούς είναι δυνατό. Και σχετικά με τα θέλω τους τα πετυχαίνουν όλα εκτός αν πρόκειται για κάποιον που έχει μπλοκαριστεί από τρίτους η αυτοεκτίμηση κι η αυτοπεποίθησή τους. Πράγμα σπάνιο. Να θυμάσαι, είναι να μη πάρουν φόρα μετά ποιος τους πιάνει.

scorpio-2689945_1280

Είχα διαβάσει κάποτε ότι οι γονείς που έχουν παιδάκι Σκορπιό πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί με την ανατροφή του. Γιατί δημιουργούν απωθημένα και συσσωρευμένο θυμό που δυσκολεύονται να διαχειριστούν και ως ενήλικοι. Γι’ αυτό πάρτε τους με το μαλακό από μικρά και προστατέψτε τον ψυχικό τους κόσμο σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη.

Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί από ποιο πλανήτη μας έχουν έρθει τούτα τα πλάσματα και χαριτολογώντας έχω επινοήσει τον πλανήτη Σκορπιοχώρι. Πάντως είμαι χαρούμενη που τρύπωσαν στη ζωή μου και μου δίδαξαν ότι τα φαινόμενα απατούν. Γιατί κάτω από την ατσάλινη πανοπλία κρύβουν επιμελώς την ευαισθησία τους που παρεξηγημένα τη μεταφράζουν ως αδυναμία. Είναι άμεσοι κι η αλήθεια τους αγγίζει κατευθείαν τη ψυχή όταν μιλούν με την καρδιά τους. Μπορείς να εμπιστευτείς το Σκορπιό γιατί η εχεμύθεια του είναι κάτι περισσότερο από πέτρινη σφίγγα της Αιγύπτου.

cb98db232df4bec8ad99f48ea13b2e31_XL

Σε τι θα’ θελα να τους μοιάσω; Στην εσωτερική δύναμη που έχουν και την αμεσότητα σε πιο βαθιά αισθήματα. Σε τι δεν θα’ θελα; Στις εκρήξεις και τα νεύρα που δημιουργούνται από την εσωστρεφή ενέργεια που κρατούν μέσα τους με αποτέλεσμα αρκετές φορές να αυτοκαταστρέφονται. Γενικά η φράση που λέω συχνά για Σκορπιό είναι φίλα το βάτραχο να γίνει πρίγκιπας. Αλλά και βάτραχος αν παραμείνει θα’ χεις παγκόσμια πρώτη βλέποντας τον να χάφτει μύγες και να ανταγωνίζεται τον ίδιο του τον εαυτό για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερος. Μη φοβάσαι κοινέ θνητέ φίλα το Σκορπιό βάτραχό σου. 

Χρόνια Πολλά Σκορπιοί και εις ανώτερα. Σε πριγκιπάτα και βασίλεια που σας ταιριάζουν (ακόμα κι αν ζείτε στην καλύβα του μπάρμπα Θωμά θέλετε να νιώθετε βασιλιάδες. Τι το κακό έχει αυτό; Για το βασιλιά μια χαρά είναι. Τους υπηκόους να ρωτήσουμε τι τραβάνε ε; Bαρέα παρακαλώ, βαρέα τα ένσημα)

 

Γιώτα Νάτσιου

Γιώτα Νάτσιου

Είμαι η Γιώτα Νάτσιου και γράφω με το ένστικτο (δεν είναι νέα μορφή γραφής, είναι το γνωστό). Το πρώτο μου βιβλίο «Το Μαγικό μέρος των διαφορών», μυθιστόρημα φαντασίας, κυκλοφόρησε το 2008 από τις εκδόσεις Μοντέρνοι καιροί. Με αφοσίωση εξερευνώ τον κόσμο, τους ανθρώπους, τον εαυτό μου, το σύμπαν, την ενέργεια και τα μυστήρια που μας περιβάλλουν. Στη ζωή μου κανένας κύκλος δεν μοιάζει με τον προηγούμενο. Μ’ αρέσει να ανατρέπω τον εαυτό μου γιατί βαριέμαι την επανάληψη -Υδροχόος, τι περιμένεις;- και τον επινοώ κάθε φορά με διάφορες αφορμές που με βγάζουν απ’ το λήθαργο. Αυτή τη φορά θα με ανατρέψω απ’ το COSMOPOLITI που είναι γόνιμο έδαφος για ανατροπές!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *