Tα γαϊδουράκια της Ύδρας πρωταγωνιστές στην έκθεση «Βalthazar»

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 27 Ιουλίου 2018

karadimos olga 07

Στα γαϊδουράκια, σήμα κατατεθέν του αρχοντικού νησιού της Ύδρας, είναι αφιερωμένη η νέα σειρά έργων που εμπνεύσθηκε και παρουσιάζει η Ελληνογαλλίδα ζωγράφος Όλγα Καραδήμου (Olga Karadimos) στη νέα της ατομική έκθεση  που έχει τίτλο «Βalthazar»,  που εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης και συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη» στις 30 Ιουλίου στο πλαίσιο της Γαλλικής Εβδομάδας που πραγματοποιείται στην Ύδρα από τον Δήμο Ύδρας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και τον τομέα πολιτισμού. Την έκθεση επιμελείται ο Δημήτρης Αλέξανδρος Φατούρος και διαρκεί ως τις 5 Αυγούστου.

OLGA KARADIMOS

Η Όλγα Καραδήμου (Olga Karadimos) ανέδειξε σε πρωταγωνιστές τα συμπαθή τετράποδα που αποτελούν μέρος της ζωής του νησιού, όπου δεν επιτρέπεται η διέλευση των τροχοφόρων οχημάτων. Η ζωγράφος σκύβει πάνω στα γαϊδουράκια με αγάπη, στοργή και φιλοζωική διάθεση. Στα έργα της επικεντρώνεται στη γοητεία, τη σιωπηλή καρτερικότητα και βαθιά υπομονή που τα χαρακτηρίζει. Με τη ζωγραφική της θέλει να στείλει τα δικά της μηνύματα, να μας ευαισθητοποιήσει ως προς τον τρόπο ζωής τους. Μέσα από την τέχνη της η Όλγα Καραδήμου (Olga Karadimos) γίνεται πρεσβευτής της ανθρώπινης διαβίωσης τους. Ένα σκιάστρο για τον ήλιο, μέχρι να τα επιλέξουν για την επόμενη βόλτα και λίγο δροσερό νερό είναι τα μόνα που προσδοκούν, χωρίς ούτε καν να μπορούν να το εκφράσουν.

karadimos olga 05

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Όλγα Καραδήμου (Olga Karadimos) εκθέτει στην Ύδρα. Πριν από τέσσερα χρόνια η ελληνογαλλίδα ζωγράφος είχε παρουσιάσει στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας μια ατομική έκθεση με πορτραίτα πουλιών, όπου εστίασε στη σχέση της με τους «αγγελιοφόρους του ουρανού».

Η Όλγα Καραδήμου (Olga Karadimos) έχει επίσης ζωγραφίσει σειρά από ταύρους, αλλά και περήφανα άλογά μέσα από τα οποία επικεντρώνεται στη ζωογόνο και γενναιόδωρη πλευρά της φύσης. Επίσης ανθρωποκεντρικά έργα. Το ζωγραφικό έργο της αποκαλύπτει την πολυδύναμη σχέση της με τη φύση, με τον κόσμο των ζώων και των πτηνών.

karadimos olga 04

Πρόκειται για μια ζωγράφο η οποία τιμά τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο με τη δουλειά και το έργο της. Έχει ως σήμερα εκθέσει σε μεγάλα εικαστικά κέντρα ανάμεσα στα οποία η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Γενεύη, το Ντουμπάι, κ.ά. Η ελληνικής καταγωγής ζωγράφος, αν και έχει γεννηθεί στο Παρίσι, ωστόσο νοιώθει Ελληνίδα και κατά καιρούς επιστρέφει στην χώρα μας για να παρουσιάσει νέα δουλειά της.

Η έκθεση της στην Ύδρα, εντάσσεται στο πλαίσιο της Γαλλικής Εβδομάδας (30 Ιουλίου- 5 Αυγούστου) κατά την οποία πραγματοποιούνται μια σειρά από εκδηλώσεις που διοργανώνονται  από́ τον Δήμο Ύδρας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας, με την συμμετοχή́ του Ιστορικού́ Αρχείου Μουσείου Ύδρας της Κινηματογραφικής Λέσχης, της ΑΕΝ Ύδρας.

karadimos olga 02

Η έκθεση της Όλγα Καραδήμου (Olga Karadimos) εγκαινιάζεται στις 30 Ιουλίου στις 20.30 στην αίθουσα τέχνης και συναυλιών «Μελίνα Μερκούρη».

Διάρκεια έκθεσης ως τις 5 Αυγούστου.

Τηλ: 22983 – 20200 / 22980 – 52210, 53003. Ύδρα-λιμάνι.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 19:00 έως τις 23:00.

afisa 2018

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *