Χώρες με θετικά κι αρνητικά ρεκόρ

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 29 Ιανουαρίου 2020

World___Greece_Ancient_temple_in_Athens_058482_

Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα κατέχει τρία ρεκόρ παγκοσμίως, η Αυστραλία πολλά ρεκόρ παραγωγής και το Αφγανιστάν κατέχει πολλά αρνητικά ρεκόρ; Κάναμε μια βόλτα στον κόσμο και σας παρουσιάζουμε χώρες και τα ρεκόρ τους

WD6lDpg

Ας αρχίσουμε με τη χώρα μας που κατέχει τρία ρεκόρ παγκοσμίως: πρώτη σε κατανάλωση ελαιολάδου (26,1 κιλά το χρόνο ανά κάτοικο). Μεγαλύτερος εμπορικός στόλος στον κόσμο, αλλά και πρώτη στην ποσότητα τσιγάρων ανά κάτοικο (4.313 τσιγάρα το χρόνο)

Το Αφγανιστάν κατέχει πολλά αρνητικά ρεκόρ: μεγαλύτερος αποδέκτης ξένης βοήθειας, αλλά και παραγωγός χασίς και ηρωίνης. Μεγαλύτερη νηπιακή θνησιμότητα (119 θάνατοι / 1.000 γεννήσεις), περισσότεροι πρόσφυγες και χαμηλότερη κατανάλωση ηλεκτρισμού.

Η Αυστραλία κατέχει πολλά ρεκόρ παραγωγής: μαλλί, ουράνιο, βωξίτης, ζιρκόνιο, λίθιο και τιτάνιο.

Η Βραζιλία παράγει πολλά εδώδιμα είδη: πορτοκάλια, φασόλια, καφές, σόγια, ζαχαροκάλαμο και κάτοχος των περισσότερων παγκόσμιων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου (τέσσερα).

Ο Καναδάς έχει το μεγαλύτερο αριθμό λιμνών και τη μεγαλύτερη ακτογραμμή.

Η Κίνα, φυσικά λόγω της μεγάλης της έκτασης και του μεγαλύτερου πληθυσμού στον κόσμο, έχει αναλογικά πολλές πρωτιές. Μεγαλύτερη παραγωγή σε αλάτι, αρνίσιο κρέας, ρύζι, σκόρδο, δαμάσκηνα και ροδάκινα, ντομάτες, πεπόνια και κάστανο. Επίσης παράγει το περισσότερο σπανάκι, κουνουπίδι, σταφύλι, κρεμμύδι, τσάι και καπνό. Έχει τη μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη, την υψηλότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με παραγωγή από ανεμογεννήτριες. Είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας, συνορεύει με τις περισσότερες χώρες, παραγωγός χρυσού, σιδήρου και υδραργύρου, έχει τη μεγαλύτερη γέφυρα αλλά και το μακρύτερο κτίσμα στον κόσμο (το Σινικό Τείχος).

Η Αίγυπτος έχει 23 εκατομμύρια ενεργά ορυχεία.

thumb-1920-311151

Η Γαλλία παράγει το περισσότερο κρασί, τα περισσότερα αρώματα και φάρμακα και έχει τους περισσότερους τουρίστες ετησίως.

Η Ινδία παράγει 2961 ταινίες το χρόνο, έχει τις περισσότερες τίγρεις (2226) και καταναλώνει το περισσότερο φρέσκο νερό καθώς έχει το μεγαλύτερο σε έκταση αρδεύσιμο αγροτικό έδαφος. Από εκεί προέρχονται τα περισσότερα spam mail και οι περισσότεροι απόφοιτοι ιατρικής στον κόσμο.

Το Ισραήλ έχει την πιο στρατιωτικοποιημένη κοινωνία, τη μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος ανά μεμονωμένη αγελάδα και το μεγαλύτερο ποσοστό ανακυκλωμένου νερού.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2020/01/29 στις 8:38

    Θεριακλήδες…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *