Zώδιο του μήνα: η αντιφατική φύση του Καρκίνου

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 29 Ιουνίου 2019

 

zodiac-monsters-fantasy-digital-art-damon-hellandbrand-4

Ο Καρκίνος είναι ένα ευαίσθητο ζώδιο, που διαθέτει υπομονή και δείχνει φροντίδα και προστατευτικότητα στα άτομα που αγαπάει. Χαρακτηρίζεται μάλιστα και από μία αντίληψη οικονομίας. Ωστόσο, είναι καχύποπτος και ανασφαλής, και οι παραξενιές του τον κάνουν από οικονομολόγο σε τσιγκούνη και φιλάργυρο. Συγκινείται εύκολα και θέλει να βοηθάει τον κόσμο με τα προβλήματά του, αλλά είναι μυστικοπαθής και εσωστρεφής με τα δικά του θέματα και δύσκολα ανοίγεται σαν άτομο. Ο Καρκίνος έχει μια αντιφατική φύση. Από τη μια ανήκει στα παρορμητικά ζώδια και από την άλλη στα παθητικά ενδοσκοπικά. Αυτό το γεγονός του προκαλεί προβλήματα στην αισθηματική του ζωή και με τον ίδιο του τον εαυτό. Είναι άτομο που κυρίως παραμένει σιωπηλό και όλα τα βιώματα του τα περνά μέσα στον ψυχισμό του.

cancer

Ο Καρκίνος κυριολεκτικά «έλκεται» και «έλκει». Αλλά γενικά δεν επιθυμεί να φαίνεται, και προτιμά να κλείνεται στο καβούκι του. Αφομοιώνει εντυπώσεις του εξωτερικού κόσμου μέσω των αισθήσεων και για αυτό έχει μεγάλη ανάγκη από συναισθηματικές βαθιές χαραγμένες εμπειρίες, χάδια και κανακέματα.
Η οικογένεια και η συντροφικότητα είναι εξαιρετικά σημαντικά για αυτόν. Ο εσωτερικός κόσμος ενός καρκίνου είναι δύσκολο να αποδοθεί με λέξεις. Αποκαλύπτεται σαν μεγάλη φαντασία, αισθαντικότητα και αγάπη. Εξαιτίας της υπερευαισθησίας του ερμηνεύει συχνά εσφαλμένα ότι γίνεται και λέγεται στο περιβάλλον. Παρουσιάζει έντονη κτητικότητα σε σχέση με τους συγγενείς και τα παιδιά.

Οι αδυναμίες τους είναι η γρήγορη εναλλαγή διάθεσης, η συχνές καταθλίψεις τους, η προσκόλλησή τους πολλές φορές στο παρελθόν σε πράγματα που συνεχίζουν και τους βασανίζουν. Μερικές φορές μπορεί να είναι απαθείς λόγω των παραπάνω χαρακτηριστικών τους και να δείχνουν στον κόσμο τους ενώ η συναισθηματικότητά τους μπορεί να τους φορτίζει αρνητικά.
Είναι πλάσματα γεμάτα αντιθέσεις και μυστηριώδη. Ψάχνουν ασφάλεια και άνεση παρόλα αυτά τους ενθουσιάζει η περιπέτεια. Μπορεί να είναι πολύ βοηθητικοί ή το αντίθετο αναλόγως την διάθεσή τους. Γκρινιάζει αρκετά, είναι πολύ ανασφαλής και ζητά συνεχώς την επιβεβαίωση.

Οι Καρκίνοι είναι εξοπλισμένοι με ιδιαίτερα δυνατή φαντασία και πολλές φορές είναι ικανοί να επινοήσουν οι ίδιοι μια κατάσταση και να διαμορφώσουν τη ζωή τους σύμφωνα με ένα ρομαντικό ιδεώδες που οι ίδιοι εμπνεύστηκαν. Στοιχείο της φύσης των καρκίνων είναι η τάση να κρατήσουν τα προσωπικά τους αισθήματα κάτω από αυστηρό έλεγχο, να δείχνουν απρόσιτοι και εσωστρεφείς, Ο Καρκίνος συνήθως είναι συντηρητικός και σπιτόγατος, εκτιμάει την ασφάλεια και την θαλπωρή τους σπιτιού του το οποίο βλέπει πάντα σαν το καταφύγιο στο οποίο μπορεί να αποσυρθεί, ο άνδρας για να γλιτώσει από τις πιέσεις της ζωής και η γυναίκα για να ασκήσει το ισχυρό μητρικό της ένστικτο Θα είναι όμως λάθος να θεωρήσουμε τον Καρκίνο αντικοινωνικό. Απλά για του καρκίνους κάθε πράγμα έχει την ώρα του.zodiac-sign-cancer-crab

Στις ερωτικές τους σχέσεις οι Καρκίνοι γίνονται ρομαντικοί και αφήνουν την φαντασία τους να οργιάσει, δίνουν τα πάντα σε μία σχέση και ζητούν ελάχιστα σαν αντάλλαγμα. Επηρεάζονται έντονα από αυτούς που αγαπούν και θαυμάζουν. Όταν παντρευτούν θα παραμείνουν πιστοί στο/η σύντροφο τους. Ακόμα και αν κάνουν εξωσυζυγική σχέση (μπορεί να συμβεί διότι ιδιαίτερα το αρσενικό διακρίνεται από έντονο αισθησιασμό) η πρώτη πίστη τους παραμένει στή σύζυγο και την οικογένεια, της οποίας θεωρούν τον εαυτό τους προστάτη.

Τους απωθούν άτομα επιθετικά και ανυπόμονα. Καθώς η καρδιά των Καρκίνων είναι συνδεδεμένοι με το σπίτι τους και την οικογένεια τους, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για το καλό της οικογένειας. Οι ισχυρογνώμονες και επίμονοι Καρκίνοι θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Έτσι ο σύντροφος που δεν τους φέρνει αντιρρήσεις, γίνεται το ιδανικό τους ταίρι

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *