Ανήκω στη γενιά που πήγαινε στο σχολείο με στολή, η οποία ξαφνικά και κάπου στη μέση καταργήθηκε από το ισοπεδωτικό σε όλα Πασόκ. Έκτοτε πήγαινα στο σχολείο με Taverniti, Fiorucci, γόβες από το Σκλια και faux bijoux από το Anemone. Ήταν τα ’80ς και προσέχαμε το ντύσιμο. Ο Versace και τα σουέντ μπουφάν μεσουρανούσαν. Από τα μακρινά ’80ς οι μόδες έχουν αλλάξει, η χώρα μας έχει πιάσει πάτο και γαργαλάει να βγει στην άλλη άκρη του πλανήτη, από θέμα στιλ τουλάχιστον.
Η Ελλάδα πια έχει επίσημα εθνική στολή το φούτερ. Φούτερ στις πρεμιέρες, φούτερ στα εστιατόρια, φούτερ στα μπουζούκια και στα αεροπλάνα. Φούτερ παντού. Αν έχεις λεφτά φοράς ακριβό φούτερ off white αν δεν έχεις φοράς μία μαϊμού που την αγοράζεις σχεδόν τζάμπα αλλά στην τελική φούτερ φοράνε όλοι. Φούτερ φοράνε παγκοσμίως, αφού έχει νικήσει προ πολλού το rap culture, αλλά στα σημαντικά κρατάνε και τα προσχήματα. Στα σχολεία π.χ τα παιδάκια φοράνε στολές. Για να μαθαίνουν μία πειθαρχία, να αντιμετωπίζουν το σχολείο σαν δουλειά και για να υπάρχει ισότητα μεταξύ των μαθητών. Εδώ αφού πετάξαμε τις γραβάτες και από τη Βουλή, αφού πήγε με τη μπουφανάρα του ο Βαρουφάκερ στη Downing Street κλπ κλπ συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε παιδιά με την αισθητική του φούτερ. Με φούτερ τραμπούκισε και ο μαθητής την δασκάλα στη Θεσσαλονίκη. Η δασκάλα φορούσε και αυτή φούτερ.
Σήμερα που τα παιδιά δεν είχαν αργία αλλά πήγαν σχολείο για να κάνουν κατήχηση για τους Τρεις Ιεράρχες, φυσικά την έκαναν φορώντας φούτερ. (Φυσικά η ύλη στα σχολεία παραμένει η ίδια, η απαράλλαχτη, η ξύλινη η βαρετή. Να θυμήσουμε πώς η επίδοση των ελλήνων μαθητών είναι χειρότερη από σχεδόν όλες τις χώρες της Ε.Ε.)
Απορώ γιατί ακόμα αντιστέκονται οι οσιομάρτυρες της ζέστης, τσολιάδες και οι παπάδες. Το επόμενο βήμα είναι παπάδες και τσολιάδες με φούτερ!
Σχόλια για αυτό το άρθρο