Νέο αίμα στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και ένας νέος τραγουδιστής που κάνει το ντεμπούτο του με το τραγούδι ‘’ Πόσο θα’ θελα’’ σε μουσική Τάσου Παναγή και στίχους Νίκου Βαξεβανέλη που κυκλοφορεί από την Minos/ Emi a Universal Company! Ο Αλντιόν Ζέκιο είναι 22 ετών, ξεχώρισε στο δημοφιλές μουσικό show ‘’ The final four’’ του ΑΝΤ1 και μένει στην Αθήνα. Το όνομά του είναι συνδυασμός των ονομάτων των γονιών του: ο πατέρας του λέγεται Αντριάν και η μητέρα του Ανίλα. Αυτή τη στιγμή, ο Αλντιόν είναι φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
Στα 12 του χρόνια ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει. Ο πατέρας του τον στηρίζει σε ό,τι αφορά στα μουσικά του όνειρα, ενώ η μητέρα του τον προτρέπει να δίνει προτεραιότητα στις σπουδές του. Γνωρίστε τον από το Α ως το Ω!
Απειλή( πανδημία): Μια δοκιμασία για όλους μας, ώστε να δούμε το πόσο δυνατοί είμαστε και το πόσο πιο δυνατοί μπορούμε να γίνουμε.
Βιβλιοφάγος: Η αλήθεια είναι πως έχω διαβάσει λίγα βιβλία στη ζωή μου αλλά πάντα προτιμούσα, αν διάβαζα κάτι, τα μυθιστορήματα.
Γενικός εγκλεισμός: Από τη μια, μετά από όλα αυτά που βιώσαμε και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο εγκλεισμός ήταν μονόδρομος, επηρεάζοντας όλο τον κόσμο αρκετά, κυρίως σε ψυχολογικό και επαγγελματικό επίπεδο. Από την άλλη θα μπορούσε να υπάρξει μια οδός, ώστε ο καλλιτεχνικός χώρος να μην έχει πληγεί σε τέτοιο βαθμό.
Δημοφιλία: Είναι ένας όρος που κάθε καλλιτέχνης έχει στο μυαλό του, καθώς συνεπάγεται με το επάγγελμα που ασχολείται και τις βλέψεις που έχει για το μέλλον. Σίγουρα είναι σημαντικό ο κόσμος να ξέρει και να αναγνωρίζει έναν καλλιτέχνη για τη δουλειά του.
Ελαττώματα: Τελειομανής, εγωιστής, οξύθυμος, γκρινιάρης.
Ζήλος: Ο ενθουσιασμός, η όρεξη και η αφοσίωση που υπάρχει για την δουλειά μου φέρνοντας την εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ηθικές αξίες: Ίσως το πιο σημαντικό από όλα όχι μόνο για έναν καλλιτέχνη, γενικά για έναν άνθρωπο. Οι ηθικές αξίες είναι αυτές που μας βοηθούν να εξελιχθούμε, να ξεχωρίσουμε και να προχωρήσουμε στην ζωή μας.
Θεός: Είχα το ελεύθερο πάντα από την οικογένεια μου να έχω τη δική μου άποψη όσον αφορά τη θρησκεία. Διδάχτηκα (από το σχολείο) και μεγάλωσα με το χριστιανισμό. Ωστόσο, δεν έχω βαπτιστεί ακόμα και θέλω να το κάνω όταν νιώσω την ανάγκη.
Ιός (κορωνοϊός): Μια πανδημία που έχει πλήξει όλο τον πλανήτη έχοντας μπει για τα καλά στις ζωές μας δημιουργώντας μια νέα πραγματικότητα στην καθημερινότητα μας.
Καραντίνα: Μια λέξη που θα θυμόμαστε όσος καιρός κι αν περάσει. Δύσκολη κατάσταση να καταλήγουμε τόσο περιορισμένοι για αρκετό χρονικό διάστημα αλλά βλέποντας το από τη θετική του πλευρά, βρήκαμε χρόνο να εμβαθύνουμε στους εαυτούς μας και να περάσουμε σημαντικό χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους.
Λογοκρισία: Σίγουρα είναι γεγονός, όταν είσαι μέρος του καλλιτεχνικού χώρου και εκτίθεσαι στο ευρύτερο κοινό, να κριθείς θετικά η αρνητικά. Εγώ προσωπικά έχω μάθει ως άνθρωπος να κρατάω από την κάθε κριτική ό,τι πιστεύω πως θα με πάει ένα βήμα παραπέρα.
Μουσικά ριάλιτι: Δρόμος ο οποίος αποτελεί επιλογή για τους περισσότερους ανερχόμενους τραγουδιστές και όχι μόνο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και μπορώ να πω από προσωπική μου εμπειρία ότι έχει να προσφέρει πολλά, καθώς συνδυάζει μουσική, γνώση και «φώτα».
Νίκος Βαξεβανέλης: Από τους πιο καταξιωμένους και σημαντικούς στιχουργούς στη χώρα μας. Ο καθένας θα ήθελε ένα τραγούδι του μετά από όλες αυτές τις επιτυχίες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς.
Ξένη μουσική: Αρκετές επιρροές από όταν ήμουν μικρός μέχρι και σήμερα από Stevie Wonder, Robbie Williams μέχρι και Guns n Roses, Scorpions, Aerosmith και φυσικά Eros Ramazzoti, του οποίου τα τραγούδια ήξερα απ’ έξω.
Όνειρα (μελλοντικά ): Πάρα πολλά όνειρα και πάρα πολλές προσδοκίες, όσον αφορά το τραγούδι. Συνεργασίες, τραγούδια από συγκεκριμένους δημιουργούς, ρεπερτόριο να με χαρακτηρίζει και πολλά ακόμη. Πάντα ονειρευόμουν να με μάθει ο κόσμος μέσα από τη δουλειά μου και να έχω τη δυνατότητα να στηρίζω τα προγράμματα μου με δικά μου τραγούδια.
Πόσο Θα’ Θελα: Θεωρώ πως είναι από τα πιο όμορφα τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία. Θυμίζουν αυτές τις μελωδίες που λείπουν στις μέρες μας και είμαι πολύ χαρούμενος και τυχερός που ερμήνευσα ένα τέτοιο τραγούδι.
Ρωμαλέος: Η δύναμη του ανθρώπου να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις που του έρχονται στη ζωή με αξιοπρέπεια και το απαιτούμενο πάθος.
Συνθέτες: Αντώνης Βαρδής. Ήταν, είναι και θα είναι ο άνθρωπος από τον οποίο έχω τις περισσότερες μουσικές επιρροές στα τραγούδια που γράφω και ερμηνεύω. Με θλίβει ιδιαίτερα που έχει φύγει από τη ζωή καθώς ήταν από τους πρώτους καλλιτέχνες που άκουσα και τραγούδησα μικρός και ήταν ανέκαθεν ένα από τα όνειρα μου να τον γνωρίσω. Επίσης, θαυμάζω ιδιαίτερα τον Γιώργο Θεοφάνους, έναν από τους πιο καταξιωμένους και διαχρονικούς συνθέτες και στιχουργούς.
Τάσος Παναγής: Είναι αρκετά τιμητικό για έναν τραγουδιστή να ερμηνεύει ένα τραγούδι επιπέδου του κυρίου Παναγή, που έχει χιλιόμετρα στην ελληνική δισκογραφία και πολλές επιτυχημένες και ξεχωριστές συνεργασίες.
Υπερόπτης: Κάποιος ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από κάποιον άλλον, το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει βήματα πίσω και να σταματάει την προσωπική αλλά και την συνολική εξέλιξη μας.
Φθόνος: Δυστυχώς υπάρχει αρκετά στις μέρες μας και ειδικά σε αυτόν το χώρο. Ο φθόνος έχει σκεπάσει το πολυτιμότερο πράγμα, την αλληλεγγύη μεταξύ των καλλιτεχνών.
Χάρισμα: Η φωνή. Ήμουν από τους τυχερούς που είχα έμφυτη τη μουσικότητα μέσα μου από παιδί. Δεν εννοώ ότι επαναπαύτηκα ποτέ, ίσα ίσα είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο και με γεμίζει καθημερινά με όρεξη να δουλέψω όλο και περισσότερο.
Ψυχολογία: Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια μας που πρέπει να κρατήσουμε όσο πιο υγιές γίνεται. Η ψυχολογία μας είναι εκείνη που μας κρατάει υγιείς, ακέριους, ευδιάθετους αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να μας χαντακώσει πολύ εύκολα.
Ωραίες συνεργασίες; Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει τις συνεργασίες που θέλω και έχω στο μυαλό μου καθώς είμαι ένας πρωτοεμφανιζόμενος τραγουδιστής. Ευελπιστώ με την πάροδο του χρόνου να κάνω όμορφες και επιτυχημένες συνεργασίες και να αποδειχθούν πολύτιμες για την πορεία μου.
Σχόλια για αυτό το άρθρο