Πόσο συγκινημένος νιώθω, που ύστερα από 25 χρόνια περίπου, βρίσκομαι στην ευχάριστη αλλά και λίγο αμήχανη θέση να παίρνω εγώ συνέντευξη από τον πρώην αρχισυντάκτη μου τον έγκριτο και πολυτάλαντο Άγγελο Κολοκοτρώνη. Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και δημόσια για τις συμβουλές του, όταν πρωτοξεκινούσα τότε ως δημοσιογράφος την εποχή που εργαζόμασταν στην έγκριτη εφημερίδα ”Ελληνικός Βορράς”. Θυμάμαι τελείωνα τη δεύτερη Φιλολογία μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παράλληλα σπούδαζα δημοσιογραφία στην ιστορική αυτή εφημερίδα. Ο Άγγελος , έσκυβε με αγάπη επάνω σε όλα εμάς τα νέα παιδιά, μας μεταλαμπάδαυε τις σοφές γνώσεις του, πάντα με ευγένεια, τρυφεράδα και καλούς τρόπους. Ήταν υπόδειγμα ήθους και ένας πραγματικός gentleman! Το βιογραφικό του αντικατοπτρίζει πλήρως την ουσία, την ποιότητα και το μεγαλείο ψυχής που αποπνέει… Χρόνια τώρα, ασχολείται και με τη συγγραφή λογοτεχνικών και θεατρικών έργων. Τη φετινή περίοδο, μας δείχνει το ”άλλο του πρόσωπο” αυτό του θεάτρου, αφού η πικρή κωμωδία του ”Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής” , ανεβαίνει στις 27 Μαΐου στο ζεστό και φιλόξενο θέατρο Φλέμινγκ. Ο διακεκριμένος διευθυντής των ΜΜΕ και έγκριτος συγγραφέας Άγγελος Κολοκοτρώνης από το Α ως το Ω σε συσχετισμό με το λαμπρό βιογραφικό του!
Ο Άγγελος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εξελέγη βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Συμπλήρωσε πρόσφατα 50 χρόνια μαχόμενης δημοσιογραφίας και είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης από το 1986.
Υπήρξε:
Αρχισυντάκτης στις εφημερίδες “Μακεδονία” και “Ελληνικός Βορράς”.
Διευθυντής ειδήσεων στην «ΤV Μακεδονία», καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό «NEW CHANNEL». Γενικός διευθυντής της “Ωμέγα τηλεόρασης”.
Αρχισυντάκτης στο ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας της ΕΡΤ3
και στο “Ράδιο Μακεδονία κανάλι ένα”.
Διετέλεσε δυο φορές διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης.
Επί μια δεκαετία υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας “ Η Πρόοδος” Σερρών.
Ίδρυσε στις Σέρρες τις εφημερίδες “Σερραϊκός Τύπος” και “Νέα
Εποχή” και συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών.
Επί σειρά ετών είχε πρωινή εκπομπή στο ραδιοφωνικό σταθμό FM100 και ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ3, στην TV100, στην TV Μακεδονία και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.
- Εκλέχθηκε τρεις φορές στο Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης εκ των οποίων μία ως πλειοψηφών σύμβουλος και προεδρεύων.
- Εκπροσώπησε την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, στο διοικητικό συμβούλιο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης των δημοσιογράφων.
- Εκπροσώπησε την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων ΜακεδονίαςΘράκης, δύο φορές στην επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το βραβείο «Αλέκος Λιδωρίκης».
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Έχει διδάξει δημοσιογραφία στη Σχολή Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, στη Σχολή Δικαστών και σχεδόν σε όλες τις σχολές Ι.Ε.Κ..
ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
- Έχει βραβευθεί από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, για την προσφορά του στη Δημοκρατία και στον Κοινοβουλευτισμό.
- Από την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος, από τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, για την προσφορά του στα εθνικά θέματα.
- Από τη Θρακική Εστία Βορείου Ελλάδος, για τη συμβολή του στα εθνικά θέματα.
- Από τα συνεργαζόμενα προσφυγικά σωματεία των Σερρών για τη συμβολή του στην εθνική μνήμη του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.
- Από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σερρών για τη δημοσιογραφική προσφορά στο νομό.
- Από την εφημερίδα “Ελληνικός Βορράς”, για το ήθος και την εργατικότητά του.
- Από την “ΤV Μακεδονία”, για την οργάνωση του δημοσιογραφικού τμήματος.
- Και από πλήθος άλλων συλλόγων και σωματείων, για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.
ΩΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:
Συνέγραψε τα βιβλία: «ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ» (Χρονογραφήματα).
«Ο ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ» (Ιστοριογραφική αναφορά). Και τα θεατρικά έργα:
1.«ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΕΡΩΤΕΣ» (Δραματική κομεντί σε τρείς πράξεις). 2.«ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ» (Δραματική κομεντί σε τρείς πράξεις) 3.«ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ» (Δραματική ιστορία, σε τρείς πράξεις). 4. «ΣΙΑ.GR » (Κωμωδία σε τρείς πράξεις). 5. “KAΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ
ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ» (Κωμωδία σε τρεις πράξεις). 6. «ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΛΟΥΪΖΑ» (Κωμωδία σε τρεις πράξεις).Τα μονόπρακτα: «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ», «ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ», «ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ», «ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΤΑΒΛΙ» και άλλα.
Πολιτικές αναλύσεις, άρθρα και χρονογραφήματά του, δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών και άλλων πόλεων.
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ως βουλευτής, στην διάρκεια μιας θητείας:
- Κατέθεσε 1048 ερωτήσεις στη Βουλή, με προβλήματα φορέων της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και ερωτήσεις για ευρύτερα κοινωνικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, και άλλα θέματα.
- Εισηγήθηκε στις επιτροπές και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου18 νομοσχέδια.
- Μετείχε στις επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη καθώς και της Βιβλιοθήκης της Βουλής.
- Πραγματοποίησε 100 αγορεύσεις στην ολομέλεια της Βουλής
- Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλής, κατετάγη δέκατος μεταξύ των τριακοσίων βουλευτών σε κοινοβουλευτική δραστηριότητα και πρώτος μεταξύ των νεοεκλεγέντων βουλευτών.
- Του ανατέθηκε η εξαιρετικής σημασίας ευθύνη του αναπληρωτή κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος. Είναι έγγαμος με την ζωγράφο Χρυσούλα Παντελή και έχουν δύο θυγατέρες. Την δημοσιογράφο του Αντένα, Πωλίνα Κολοκοτρώνη και την χειρουργό οφθαλμίατρο Δέσποινα Κολοκοτρώνη.
Ανθρώπινες σχέσεις: Η αμοιβαία προσέγγιση, είναι το «κλειδί» για την ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων. Σε διαφορετική περίπτωση γίνονται προβληματικές. Αυτό το τελευταίο, παρατηρείται μεταξύ ανθρώπων που δεν έχουν το ίδιο επίπεδο κοινωνικής και άλλης μόρφωσης και δημιουργούνται χάσματα και παρεξηγήσεις.
Βιώματα: Καθορίζουν τον άνθρωπο, από μικρή ηλικία, τον επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά και τον ακολουθούν συχνά σε όλη του τη ζωή.
Γρηγόρης Μήτας: Κορυφαίος ΄Ελληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αγαπάει τον άνθρωπο, δίνει την ψυχή του όταν δημιουργεί, είναι ιδανικός δάσκαλος, φωτισμένος, ταλαντούχος και ευλογημένος.
Δημοσιογραφία: Με την καλή έννοια η μάχη για την ενημέρωση του πολίτη. Ελκυστικό επάγγελμα- κυρίως γι’ αυτούς που δεν το ασκούν- και απαιτητικό. Διδάσκεται ως επιστήμη στα Πανεπιστήμια και είναι επιστήμη, αλλά μικρός αριθμός δημοσιογράφων γνωρίζει ή εφαρμόζει τους κανόνες και έτσι έχουμε παραδείγματα κακής δημοσιογραφίας, όταν ο δημοσιογράφος φαντάζεται ότι είναι ντετέκτιβ σε αμερικάνικη ταινία, μπερδεύοντας την έρευνα με ένα είδος καταγγελτικής δημοσιογραφίας, που περισσότερο θέλει να εντυπωσιάσει, παρά να ενημερώσει τον πολίτη.
Εξουσία: Υπέρτατη δύναμη, που όταν δεν ασκείται με σύνεση και αγάπη προς τον άνθρωπο, αποβαίνει βασανιστική, άδικη και καταστροφική.
Ζηλευτός: Αυτός που έχει σπουδαία εσωτερικά και εξωτερικά προτερήματα και οι άλλοι θέλουν να του μοιάσουν. Όταν, όμως, ίσως δεν μπορέσουν τότε ο ζηλευτός ίσως να γίνει γι’ αυτούς μισητός. Γιατί έτσι είναι ο κόσμος Βασίλη μου. ( σ.σ το γνωρίζω πολύ καλά αυτό, Άγγελε…)
Ημιμάθεια: Κανένας δεν μπορεί να τα ξέρει όλα στον κόσμο αυτό. Η γνώση είναι απέραντη και σχετική. ΄Όταν κάποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και με τα λίγα που ξέρει προβάλλεται ο ίδιος ως πολύξερος, τότε γελοιοποιείται, καθώς έχει κυριευτεί από την ημιμάθεια…
Θέατρο Φλέμινγκ: Το πιο ιστορικό Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής ανθρώπους με πείρα, εξειδικευμένες γνώσεις και πολλές επιτυχίες επάνω στο σανίδι. Το παν είναι να είσαι το μικρότερο δέντρο στο δάσος, αλλά να φροντίσεις να είσαι το ωραιότερο. Και αυτό το πετυχαίνει θεαματικά, αλλά ταυτόχρονα και σεμνά το Θέατρο Φλέμινγκ.
Ιδέα: Μοιάζει με την έμπνευση, κυρίως για τους δημιουργούς. Όταν έρχεται είναι Θείο δώρο, όταν μάλιστα πλαισιώνεται από έναν ταλαντούχο άνθρωπο.
Κωμωδία: Ο δύσκολος τρόπος να κάνει κανείς τον άνθρωπο να γελάσει. Και, όπως λέει ο δάσκαλος Γρηγόρης Μήτας, η χαρά, το γέλιο που προκαλείται δεν… «αποθηκεύεται». Δεν διαρκεί πολύ. Πρέπει κανείς να προσπαθεί αδιάλειπτα, για να το πετύχει αυτό, έστω κι αν διαθέτει το λεγόμενο πηγαίο χιούμορ.
Λόγος: Εν αρχή ο λόγος. ΄Ο,τι ξεχωρίζει τον άνθρωπο, από τα άλλα έμβια όντα. Αρκεί να είναι δημιουργικός για να κάνει καλό και όχι χυδαίος, για να κάνει κακό…
Μιμητισμός: Το να θέλει κάποιος να μιμηθεί τον άλλον, στα χαρίσματά του, δεν είναι κακό. Είναι μια καλή προσπάθεια. Η συνταγή χαλάει όταν πιστέψεις ότι έγινες χαλίφης, στη θέση του χαλίφη!
Νοοτροπία: Ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται κανείς και αντιμετωπίζει τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του κόσμου και της ζωής μας.
Ξενόφερτος: Εκείνος που έρχεται από άλλο τόπο. Κάπως έτσι ανακαλύφτηκε η Αμερική και όχι μόνο αυτή και κάπως έτσι ο όρος «ξενόφερτος» δεν ακούγεται πάντοτε καλά, όταν διεκδικούνται εδάφη άλλων ή και ιδέες άλλων για ίδιον όφελος.
Όνειρα: Η γαλήνη της περιπλάνησης σε τόπους μαγευτικούς αλλά συχνά και ένας εφιάλτης στα καλά καθούμενα. Και άλλα όνειρα, για τη ζωή, σχέδια και προσπάθειες. Είναι καλό να κάνεις όνειρα, μόνο να μην απογοητεύεσαι όταν δεν πραγματοποιούνται. Εκείνος που περιμένει στην πραγματοποίηση ενός δικού του ονείρου να βρει τη λύτρωση, χάνει τη χαρά της ζωής και μετατρέπεται σε φανατικό. Διότι καραδοκεί σε μια γωνία, το επόμενο όνειρο και ο άνθρωπος συχνά γίνεται «αδηφάγος», σε ό,τι αφορά τα όνειρα.
Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής: Πράγματι πολύ κακό να θέλει κανείς με εξωτερικά στοιχεία να επιδιώκει την κοινωνική του καταξίωση. Αυτό «λέει» το έργο και γι’ αυτό εγώ το ονομάζω «πικρή κωμωδία», που στα χέρια του Γρηγόρη Μήτα έγινε η κωμωδία της χρονιάς!
Ράθυμος: Η χειρότερη αρρώστια στον άνθρωπο.
Συμφέρον (ατομικό): Όλοι το επιδιώκουν. Αρκεί να μάθουν ότι ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα…
Τολμηρός: Αυτός που συχνά νικά, καθώς λέει ο λαός μας. Αρκεί να μη συγχέει την τόλμη με το θράσος.
Υγεία: ΄Ο,τι πολυτιμότερο.
Φενάκη: Το ψέμα που λέγεται για εξαπάτηση, η παραπλάνηση, η εσκεμμένη απάτη. Γεμάτος ο κόσμος μας από αυτά…
Χρήμα: Εξαρτάται πώς το χρησιμοποιείς. Με αυτό μπορεί να σωθεί ή να καταστραφεί ο κόσμος. Να γίνεις ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος. Μεγάλη ιστορία.
Ψήφος: Εσύ αποφασίζεις λοιπόν, ή νομίζεις ότι αποφασίζεις, σε μια συνήθως κατ΄επίφαση Δημοκρατία.
Ωραία ζωή: ΄Ολοι τη θέλουν και όλοι καταλαβαίνουν τι είναι το καλό. Διαφέρει μόνο το τι εννοεί καλό ο καθένας. Πάντως είναι το θαύμα του σύμπαντος κόσμου!
«Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής» του Άγγελου Κολοκοτρώνη
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Μήτας
ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΝΓΚ
Πρεμιέρα: Σάββατο 27 Μαΐου 2023
Το έργο του Άγγελου Κολοκοτρώνη «Πολύ κακό για ένα… καπέλο εποχής», μία σπαρταριστή κωμωδία χαρακτήρων αλλά και μια κοινωνική κριτική για νοοτροπίες που παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στο χρόνο, είναι η νέα παραγωγή του Θεάτρου Φλέμινγκ, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήτα που θα κάνει Πρεμιέρα τo Σάββατο 27 Μαΐου, στις 9 μ.μ.
Καπέλα ψηλά, καπέλα υμίψηλα, παναμάδες, καπέλα ψάθινα, καπέλα παντού «παίζουν» σε μια κωμωδία πλημμυρισμένη από μουσική και τραγούδια. Όλοι και όλα με «καπέλα» αλλά και «α-καπέλα» σατιρίζουν το μιμητισμό, την ημιμάθεια, την αλαζονεία, τη διαφθορά, την εξουσία που κτίζουν και γκρεμίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις και χθες και πάντα. Σε «κακιά» μας πεθερά αναδεικνύονται το χρήμα και το ατομικό συμφέρον μέσα απύ τη χιουμοριστική ματιά και την ευφάνταστη πένα του συγγραφέα. Υπάρχει ελπίδα ή τελικά γίνεται «Πολύ κακό για… ένα καπέλο εποχής»;
ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του ‘70. Μια Ελλάδα μεταβατική που έχει αφήσει πίσω έναν καταστροφικό Παγκόσμιο Πόλεμο, έναν Εμφύλιο και τώρα ψάχνει τα βήματα της, θέλει να προκόψει. Οι Έλληνες είμαστε από την φύση μας, αισιόδοξος και δημιουργικός λαός. Ξέρουμε να ονειρευόμαστε και να βλέπουμε μπροστά. Έχουμε έμπνευση και δίνουμε όραμα… Η Ελληνική οικογένεια ονειρεύεται την Ευρωπαϊκή καταξίωση, θέλει να γίνει Ευρωπαία! Να ανέβει επίπεδο! Να αποκτήσει χρήματα, δύναμη, δόξα! Αυτό ακριβώς επιθυμεί και η οικογένεια του Μανώλη, της γυναίκας του Σοφίας και της πεθεράς του Τασίας ή διαφορετικά, ΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΑΣ, όπως της αρέσει να την αποκαλούν. Η Σία, ως Ευρωπαία πλέον, υποστηρίζει και υιοθετεί οτιδήποτε ξενόφερτο. Τα Ευρωπαϊκά ξένα πρότυπα και τα συνακόλουθα συγκροτούν, τον δικό της τρόπο ζωής και ανεβάζουν το επίπεδό της. Τα καπέλα που φοράει για παράδειγμα, έρχονται κατόπιν παραγγελίας από το Λονδίνο και το Παρίσι και συμβολίζουν το δικό της κοινωνικό status. Γι ΄αυτό και συγχρωτίζεται, μόνο με αυτούς που μπορούν να αντιληφθούν, έναν τέτοιο συμβολισμό! ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΠΡΟΣ. Η Σία που είναι πεθερά, θέλει να χωρίσει την κόρη της, επειδή ο γαμπρός της δεν έχει λεφτά, δεν είναι μορφωμένος και δουλεύει ως μεταφορέας με ένα πενιχρό μισθό. Αλίμονο! Δεν έχει τις προδιαγραφές για να εξασφαλίσει στην κόρη της ένα πλούσιο αριστοκρατικό σπίτι, όπως αυτή το ονειρεύεται, αλλά αντίθετα η οικογένεια ζει στο δικό της σπίτι, και η όμορφη «Καρυάτιδα» κόρη της, μαγειρεύει καθαρίζει και πλένει για τον αγράμματο τεμπέλη. Αυτός ο «άθλιος» μεταφορέας έρχεται με τις βρώμικες φόρμες του, τις πετάει στα άπλυτα, ξαπλώνει στην πολυθρόνα της και τα βρίσκει όλα έτοιμα. Τις δουλειές του σπιτιού, το καθάρισμα, το πλύσιμο, το μαγείρεμα και όλα τα υπόλοιπα, τα κάνει η κόρη της, η Σοφία, ενώ θα έπρεπε να τα κάνει μια υπηρέτρια. Εξάλλου η Σία ύστερα από επισταμένη παρακολούθηση του ζευγαριού, είναι σχεδόν βέβαιη ότι ο γαμπρός της Μανώλης είναι «άσφαιρος», στείρος, δεν κάνει παιδιά και αυτό είναι ένα αποτελεσματικό επιχείρημα στη «φαρέτρα» της. Η πεθερά Σία, προσπαθεί με κάθε τρόπο να χωρίσει το ζευγάρι. Τα πράγματα φυσικά δεν αλλάζουν όταν η αγαπημένη της κόρη με κάποιο τρόπο, μένει έγκυος, και έρχεται στη ζωή της οικογένειας ένα παιδί! Με τον ερχομό του παιδιού, η Σία, προσλαμβάνει σαν συνεργό στα σχέδιά της και μια υπηρέτρια. Την Πελαγία! Τότε αρχίζει το Β΄ μέρος του έργου και η Σία αναφωνεί: «Καρυάτιδα μου, εγώ, φροντίζω για το όμορφο λαμπρό σου μέλλον!» Όμως, έρχονται ανατροπές, αναπάντεχες κι απρόβλεπτες, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή! Νομίζουμε πως δεν πρέπει να χάσετε αυτό το έργο! Επειδή, κάτι μας θυμίζει μακρινό αλλά και κάτι πολύ κοντινό!
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
του ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
Ο Άγγελος Κολοκοτρώνης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε επί σειρά ετών αρχισυντάκτης, διευθυντής ειδήσεων, γενικός διευθυντής, σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βορείου Ελλάδος, διετέλεσε δυο φορές διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, ενώ δίδαξε δημοσιογραφία, σε τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και σχολών Ι.Ε.Κ. Εκπροσώπησε την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης – της οποίας είναι μέλος από το 1986 – στο διοικητικό συμβούλιο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησης των δημοσιογράφων, όπως και δύο φορές στην επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών, για το βραβείο «Αλέκος Λιδωρίκης». Εκλέχθηκε δύο φορές στο Συμβούλιο Τιμής και Δεοντολογίας Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης. Έχει τιμηθεί από το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία για τη συνολική δημοσιογραφική προσφορά του και από πλήθος άλλων συλλόγων και σωματείων, για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο. Έχει γράψει τα βιβλία: «Πλανόδιοι έρωτες» (Θέατρο), «Ανάμεσα στο πλήθος» (Χρονογραφήματα), «Ο Χορτιάτης» (Ιστοριογραφική αναφορά) καθώς επίσης και πολιτικές αναλύσεις, άρθρα και χρονογραφήματα που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά της Θεσσαλονίκης, των Αθηνών και άλλων πόλεων.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Σκηνικά- Κοστούμια : Γρηγόρης Μήτας
Μουσική επιμέλεια – Απόδοση: Χριστίνα Μαγκάκη, Τάσος Κάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μαγκάκη
Αφίσα εξωφύλλου: Γιώργος Σιδηρόπουλος
Φωτογραφίες παράστασης – Video art: Βασίλης Κομματάς
ΔΙΑΝΟΜΗ
(Με σειρά εμφάνισης)
Νέλλυ Δελή (Τασία)
Χριστίνα Μαγκάκη (Σοφία)
Ζηνοβία Παππά (Πελαγία)
Ευκλείδης Κρατσιώτης (Μανώλης)
Γιάννης Βενιζέλος (Μανώλης)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
Σάββατο 27 Μαΐου (21.00)
Κυριακή 28 Μαΐου (21.00)
Σάββατο 3 Ιουνίου (21.00)
Κυριακή 3 Ιουνίου (21.00)
Πληροφορίες Θέατρο Φλέμινγκ | Ν. Μισράχη 15 – Φλέμινγκ |Επικοινωνία – Κρατήσεις στο Τ. (2310) 812 000
ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΝΓΚ | ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΙΣΡΑΧΗ 15, ΦΛΕΜΙΝΓΚ | Τ. 2310 812 000
Σχόλια για αυτό το άρθρο