Από τον πρώτο κιόλας καιρό της βασιλείας της, η Βασίλισσα Όλγα με τη συνδρομή των συγγενών της στη Ρωσία και των εύπορων Ελλήνων του εξωτερικού, εξασφάλισε την πλήρη περίθαλψη των οικογενειών των μαχητών στην Κρήτη. Αυτή ήταν και η αφετηρία για μια πολύπλευρη κοινωφελή δράση με κύριο στόχο, την ίδρυση ευαγών ιδρυμάτων στην χωρά μας.
Ήταν επί κεφαλής της περίθαλψης των τραυματιών κατά τους Βαλκανικούς πολέμους και βρισκόταν συνεχώς στο μέτωπο στο πλευρό των Ελλήνων στρατιωτών. Υπό την υψηλή της προστασία ιδρύθηκαν: η «Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία», το «Αμάλειον Ορφανοτροφείο Κορασίδων», η «Σχολή Νοσοκόμων», η «εν Χριστώ Αδελφότης» και το «Εφηβείον του Γεωργίου Αβέρωφ» το 1896, ενώ το 1884 έθεσε τις βάσεις του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Οι «Γυναικείες Φυλακές» το εν Αθήνας «Πτωχοκομείο», το εν Πειραιά «Ρωσικό Νοσοκομείο» είναι έργα της Βασιλίσσας Όλγας. Με δική της πρωτοβουλία και για να τονώσει την πίστη του λαού, μεταφράστηκε το Ευαγγέλιο στην καθομιλουμένη…..
Ο Γεώργιος Α′ στέφθηκε βασιλέας των Ελλήνων σε ηλικία 17 χρονών. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στη Ρωσία γνώρισε την δεκατετράχρονη μεγάλη δούκισσα Όλγα Κωνσταντίνοβνα της Ρωσίας. Αυτή η συνάντηση επηρέασε πολύ το βασιλιά Γεώργιο, που νυμφεύθηκε δύο χρόνια αργότερα στην Αγία Πετρούπολη την δεκαεξάχρονη πια Όλγα Κωνσταντίνοβνα. Έτσι η Όλγα έγινε βασίλισσα των Ελλήνων. Ο λαός των Αθηνών την υποδέχτηκε με ενθουσιασμό, η οποία σύντομα έγινε αγαπητή σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό. Τη δημοτικότητά της ενίσχυσε το γεγονός ότι…
Διαβάστε τη συνέχεια….
Σχόλια για αυτό το άρθρο