Η Βενούλα Βαρδαλή απαντά σε 10 + 1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 18 Φεβρουαρίου 2017

2

Από τις ελάχιστες κυρίες-με το κάππα κεφαλαίο-που διακρίνονται για την διακριτικότητα τους, την ευγένεια, το ήθος και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς. Η αξιαγάπητη Βενούλα Βαρδαλή επιτελεί σοβαρό έργο στο Σύνδεσμο Φίλων του Ιδρύματος ‘’Άγιος Παντελεήμων’’ του οποίου προεδρεύει με τρόπο ‘’αθόρυβο’’ αλλά πολύ ουσιαστικό. Άλλωστε, προτιμά την ουσία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της από το φαίνεσθαι και το δήθεν…Ξεχωρίζει για τη δοτικότητά της, το χαμηλό προφίλ που κρατά και δουλεύει άοκνα για την εκπλήρωση του φιλάνθρωπου έργου της. Όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για την ίδια και την οικογένεια της, Αγαπά ιδιαίτερα τα ταξίδια και τρέφει μεγάλη αδυναμία στο μοναχογιό της Γιάννη!

Με σοβαρότητα απάντησε στις 10+1 ερωτήσεις μας χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος.

6

Είστε Πρόεδρος  και Οικονομική Διευθύντρια της εταιρείας ΜΑΒΙΚΑΛ ΑΕ- Βιομηχανία Καλωδίων και παρ’ όλα αυτά ασχολείστε ενεργά εδώ και χρόνια με τον εθελοντισμό. Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Ιδρύματος‘’ Άγιος Παντελεήμων-Είμαι εδώ’’ μιλήστε μου για το έργο σας.

Η Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Άγιος Παντελεήμων είναι η μεγαλύτερη και πολυσυλλεκτικότερη των Βαλκανίων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις στο 7ο χλμ Θεσσαλονίκης -Λαγκαδά  περιλαμβάνουν γηροκομείο, άσυλο ανιάτων και σταθμό προσωρινής περίθαλψης ενηλίκων. Σήμερα φιλοξενούνται και περιθάλπονται 300 περίπου άτομα. Λειτουργεί κτίριο αυτόνομης διαβίωσης επί της οδού Δαβάκη στην Καλαμαριά που φιλοξενεί 30 περίπου άτομα.  Λειτουργούν 4 προστατευόμενα διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης και τέλος Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Λειτουργικής Αποκατάστασης με τμήματα εκπαίδευσης κεραμικής τέχνης, κηροπλαστικής, ταπητουργίας, χειροτεχνίας κ.α.

Ο σύνδεσμος Φιλών Ιδρύματος Άγιος Παντελεήμων “Είμαι Εδώ” ιδρύθηκε το 1969 με σκοπό την μέριμνα και φροντίδα των περιθαλπόμενων εκεί γερόντων, ΑΜΕΑ και πρόσωπων που ωφελούνται από την λειτουργιά του Τομέα Ανοιχτής Περίθαλψης. Βοηθά οικονομικά και ουσιαστικά το ίδρυμα προσλαμβάνοντας υπαλλήλους ,διοργανώνοντας εξόδους με γεύμα για τους περιθαλπόμενους ,ενισχύοντας οικονομικά τους απόρους περιθαλπόμενους κλπ. Πηγές εσόδων του συνδέσμου αποτελούν οι δωρεές ,οι συνδρομές μελών και τα έσοδα από κοινωνικές , πολιτιστικές , αθλητικές εκδηλώσεις , εκδρομές κλπ. Διοικείται από 7 μελές συμβούλιο και έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα στήριξης που αποτελείται από  20 κυρίες εθελόντριες μια πολύ φιλική ομάδα ώστε όλες μαζί να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες υποχρεώσεις μας. Μέσα στο 2015 αποκτήσαμε τον δικό μας χώρο ένα γραφείο που μας παραχωρήθηκε από την Διοίκηση του Ιδρύματος στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 50 στην Σταυρούπολη. Τέλος μέσα στο 2016  πετύχαμε ένα στόχο που είχαμε θέσει δωρίσαμε ένα ασθενοφόρο στο Ίδρυμα προς αντικατάσταση του παλαιού και φυσικά όλα αυτά με την βοήθεια του κόσμου που έχουμε δίπλα μας αρωγούς στο έργο μας .

1

Επειδή οι ανάγκες όπως καταλαβαίνετε και λόγω του αριθμού των περιθαλπόμενων  και λόγω της οικονομικής κατάστασης είναι πολύ μεγάλες σας καλούμε να :

Γίνετε και εσείς αρωγοί στο έργο μας

  • Με την συνδρομή μέλους
  • Με την δωρεά σας
  • Προσφέροντας είδη ρουχισμού , υπόδησης , κλινοστρωμάτων κλπ
  • Με την προσωπική σας επίσκεψη στο Ίδρυμα και
  • Με την συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις του Είμαι Εδώ

4

1) Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς…

Την οικογένεια μου, τον άνδρα μου και τον μοναχογιό μου τον Γιάννη

2) Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Σε ρούχα που είναι η αδυναμία μου και στον εθελοντισμό

3) Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Εμπιστεύομαι και δίνομαι εύκολα στους ανθρώπους με αποτέλεσμα συχνά να πληγώνομαι.

4) Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Η επίδειξη και η μεγαλομανία.

????????????????????????????????????

5) Ποια είναι  η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Τα αγαθά κόποις κτώνται.

6) Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Την εγκράτεια

7) Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Ακούω μουσική.

8) Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Περισσότερο πράσινο και καλύτεροι δρόμοι

9) Ποιο είναι το motto σου στη ζωή;

Ουδείς αναντικατάστατος.

10) Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Οι φίλοι, ο εθελοντισμός και τα ταξίδια .

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *