Μουσουλμάνα δεν είμαι αλλά όταν διάβασα ότι στο Κοράνι αναφέρεται ότι «Φάτε ρόδια γιατί καθαρίζουν τον οργανισμό και την ψυχή από τη ζήλια και το μίσος», κατάλαβα αυτό που εμείς εδώ στο GOURMED υποστηρίζουμε με πάθος. Ό,τι όλοι οι λαοί της Μεσογείου έχουμε πραγματικά τις ίδιες γευστικές ρίζες και γούστα. Η καταγωγή του προέρχεται από την Μεσοποταμία, την εύφορη κοιλάδα που ονόμασαν οι αρχαίοι Έλληνες.
Το δέντρο ήταν γνωστό στην αρχαία Ελλάδα. Στον Όμηρο και στην Οδύσσεια υπάρχει αναφορά στη ροδιά. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι το φυτό καλλιεργούνταν στους κήπους του βασιλέα Αλκίνοου.
Δεν ξέρω αν είναι λόγω των αλκαλοειδών που περιέχει, αλλά θεωρείται σήμερα ότι έχει απίστευτα αντιοξειδωτική ιδιότητα και ανήκει στην κατηγορία super food.
Ανάμεσα στις ιδιότητες του ροδιού συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με μελέτες πανεπιστημίων το ότι μειώνει το κοιλιακό λίπος, ευνοεί τον αιματοκρίτη, βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη, τον καρκίνο του δέρματος ή του μαστού, ξεμπλοκάρει τις αρτηρίες ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες καρδιακών ή εγκεφαλικών επεισοδίων, βοηθάει στην καλύτερη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, ενώ θεωρείται το φυσικό υποκατάστατο του viagra!
-Αν θέλετε μόνο τον χυμό του βγαίνει εύκολα με ένα απλό λεμονοστίφτη. Το κόβετε στην μέση σαν πορτοκάλι και το στίβετε.
-Γίνεται βινεγκρέτ
Ανακατέψτε το με ξίδι ή μπαλσάμικο και χρησιμοποιήστε το στις βινεγκρέτ στις φθινοπωρινές / χειμωνιάτικες σαλάτες σας. Τους ταιριάζει γάντι.
-Γίνεται και γρεναδίνη, που είναι η καλύτερη βάση για όλα τα κοκτέιλ του χειμώνα.
Σχόλια για αυτό το άρθρο