Η απολαυστική κωμική σειρά «Στα σύρματα», με σπαρταριστές καταστάσεις, ξεκαρδιστικές ατάκες και φρέσκια ματιά, σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21:45.
Ελάτε μαζί μας στη… φυλακή για να γνωρίσουμε τους ήρωες της σειράς.
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) O κεντρικός μας ήρωας έχει μεγαλώσει στα Πετράλωνα με μια συμπονετική μάνα, την Ασπασία, την οποία έχασε μπαίνοντας στην εφηβεία, και τον πατέρα του, μεγαλοχασάπη στη Βαρβάκειο Αγορά. Χαμηλών τόνων, εύστροφος, καλλιεργημένος, με το χιούμορ ως πρώτη γραμμή άμυνας, με σπουδές στα Οικονομικά και κλίση στις Τέχνες. Ο Σπύρος ψάχνει μόνιμα την επιβράβευση από τον πατέρα του, ο οποίος του την αρνείται πεισματικά. Είναι ένα ευαίσθητο μοναχοπαίδι, παρορμητικός και πάντα υπήρξε ο άνθρωπος που του λείπει το θράσος, αλλά θα βρει τη δεδομένη στιγμή το θάρρος.
ΙΟΥΛΙΟΣ ΡΑΛΛΗΣ (Ιβάν Σβιτάιλο) Ο άλλος μας κεντρικός ήρωας, ορφανός από παιδί, μεγαλωμένος μέσα σε θρησκευτικά ιδρύματα και αναμορφωτήρια, έμαθε από νωρίς την… τέχνη του υποκόσμου, των αποδράσεων, και μετά την εφηβεία γνώρισε από κοντά τη φυλακή. Ο μόνος που εμπιστεύεται είναι ένας πνευματικός πατέρας που γνώρισε σε κάποιο από τα ιδρύματα, ο πατέρας Νικόλαος, και ο κολλητός του, ο Φάνης. Απόλυτος, λιγομίλητος, σκληρός, με θαμμένες ευαισθησίες, μια εκ των οποίων η ανάγκη για έναν ειλικρινή και καλλιεργημένο φίλο. Ωραίος και γοητευτικός άντρας, χωρίς ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ.
ΑΝΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ (Βίκυ Παπαδοπούλου) Ως κοινωνική λειτουργός φέρνει το πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού «Στα σύρματα» στις φυλακές. Από καλή και ευκατάστατη οικογένεια, που της παρείχε όλα τα εφόδια. Η ίδια, όμως, πάσχει από σύνδρομο «νοσοκόμας» και αυτό σχεδόν συνειδητά την τραβάει σε… προβληματικούς συντρόφους.
ΒΑΝΕΣΑ (Ντορέττα Παπαδημητρίου) Μια εντυπωσιακή γυναίκα, με πολλά προφίλ, που γνωρίζει καλά να ιδιοποιείται ανάλογα με την περίσταση. Μπορεί να γίνει «γατούλα» αλλά και «μαύρη χήρα», ρόλοι που εναλλάσσει. Μια ιδιαίτερα έξυπνη και καπάτσα γυναίκα, που έχει μάθει να τη συντηρούν οι άλλοι. Χειριστική, φιλόδοξη, παραδόπιστη και λάτρης των υλικών αγαθών.
ΚΙΜΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Γιώργος Χρανιώτης) Επιφανής και διαπλεκόμενος επιχειρηματίας, με ιδιαίτερη αγάπη στο χρήμα. Αλαζόνας, λάτρης του ωραίου φύλου, με ψυχαναγκαστικές διαταραχές και ιδιαίτερες προτιμήσεις στον ερωτικό τομέα.
ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΡΛΑΣ (Πάνος Σταθακόπουλος) Ο διευθυντής των φυλακών. Δεν είναι προοδευτικός και δεν υποδέχεται θερμά το πρόγραμμα που του φέρνει η ψυχολόγος. Προσποιείται τον σκληρό, γιατί έχει να κάνει με βαρυποινίτες. Στην πραγματικότητα, αρέσκεται στα χόμπι του, το κυριότερο από τα οποία είναι το αγαπημένο του χρυσόψαρο, ο Φλόκος.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ (Βασίλης Χαλακατεβάκης) Ο πατέρας του Σπύρου και μονίμως επικριτικός και αυστηρός μαζί του. Τον κατηγορεί για όλα, ακόμα και για την εγκατάλειψή τους από τη σύζυγό του και μητέρα του Σπύρου.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ή «ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» (Ανδρέας Ζήκουλης) Είναι αρχηγός της συμμορίας, που αρέσκεται να αυτοαποκαλείται «Ρεμπέτες». Είναι μάγκας… παλαιάς κοπής και το αντίπαλο δέος -μέσα και έξω από τις φυλακές- του Ιουλίου. Το αγαπημένο του χόμπι είναι να σκαρώνει λαϊκά άσματα και να κάνει πάντα δουλειές με τον υπόκοσμο, μέσα κι έξω από τις φυλακές.
ΜΑΡΚΟΣ ΜΑΡΚΟΥ ή «ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ» (Δημήτρης Μαζιώτης) Δεύτερος τη τάξει, μέσα στους «Ρεμπέτες». Γρήγορο μαχαίρι, αψύς και γενικά ο άνθρωπος που έχει πρώτη λύση αυτήν της βίας.
«ΜΗΤΣΑΚΗΣ» (Κώστας Πιπερίδης) Ο βενιαμίν ανάμεσα στους τρεις «Ρεμπέτες». Ερωτεύεται παράφορα τον Σπύρο, από την πρώτη ημέρα που τον βλέπει στις φυλακές.
ΛΕΛΟΣ (Κωνσταντίνος Μουτσαφτής) Φίλος καρδιακός με τον Μανωλάκη και τα τελευταία χρόνια και με τον Σπύρο, τον οποίο γνώρισε στη δουλειά. Πάσχει από κάποια νευρική διαταραχή, που εκδηλώνεται με τρόπο κωμικό κάτω από συνθήκες στρες.
ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ (Στέλιος Ιακωβίδης) Φίλος στενός με τον Λέλο, από την πρώτη ημέρα που βρέθηκαν στον προθάλαμο ενός νευρολόγου, καθώς και οι δυο έχουν τις διαταραχές τους. Στη δουλειά κόλλησε και με τον Σπύρο και τον εκτιμά βαθιά. Ως θύμα bullying από παιδί, κουβαλάει ένα κουσούρι που του προκαλεί χρονικά κενά.
ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ή ΖΙΖΙ (Αλέξανδρος Ζουριδάκις) Το δεξί χέρι του διευθυντή Πάρλα, αλλά και μεγάλη «σουπιά» μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, καθώς τα «πιάνει» απ’ όλες τις φατρίες, για να τους κάνει χάρες. Είναι τρελά ερωτευμένος με την αστυνόμο Καρολίνα Πετρή.
ΦΑΝΗΣ ΛΕΛΟΥΔΑΣ (Βαγγέλης Στρατηγάκος) Ο κολλητός φίλος του Ιουλίου, από παιδί μαζί του και σε έγκλημα και σε τιμωρία. Πιστός φίλος, που τρέφει έναν βαθύ θαυμασμό για τον Ιούλιο.
ΑΡΚΟΥΔΑΣ (Δημήτρης Καμπόλης) κατά κόσμον Ηλίας ή Λιάκος. Συνεργάτης του Ιουλίου και του Φάνη. Ένας πιστός, αγαθός γίγαντας, που με κάποιον μαγικό τρόπο, πάντα καταφέρνει και ξεγλιστρά. Ζει ακόμα με τη μητέρα του, που τον καταπιέζει.
ΘΕΟΔΩΡΑ (Γιάννα Σταυράκη) Η μητέρα του Αρκούδα. Κλασική προστατευτική μητέρα, που ενώ ξέρει πως κάπου είναι μπλεγμένος ο γιος της, αρνείται να το παραδεχθεί.
ΦΑΤΙΟΝ (Δημοσθένης Ξυλαρδιστός) Ίσως το μεγαλύτερο… λαμόγιο των φυλακών. Με τους Αλβανούς παριστάνει τον Αλβανό, με τους Ρώσους τον Ρώσο και τελειωμό δεν έχουν οι απάτες του, προκειμένου να τη βγάζει συνεχώς καθαρή και να μένει στον αφρό.
ΛΙΟΥΜΠΑ (Κρις Ραντάνοφ) ΚΑΙ ΙΓΚΟΡ (Χάρης Γεωργιάδης) Ρώσοι που μεταφέρονται στο κελί του Φατιόν, όταν τον Σπύρο τον παίρνει στο δικό του κελί ο Ιούλιος. Παραγωγοί πορνό, σε κόντρα από το παρελθόν με τον Ιούλιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΚΡΟΣ (Τάκης Σακελλαρίου) Ο πρώην αρχηγός των συμμοριών, ένα όνομα, μια ιστορία μέσα στα ιδρύματα. Σε κόντρα και μίσος κι αυτός με τον Ιούλιο, μπαίνει στη φυλακή με δική του πρωτοβουλία και απώτερα σχέδια.
ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Τάσος Παλαντζίδης) Πνευματικός και πατρική φιγούρα του Ιουλίου. Η αδυναμία που έχει στον τελευταίο και η προσπάθειά του να τον βάλει στον ίσιο δρόμο θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον ίδιο του τον εαυτό.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΛΑΚΗΣ (Λάκης Γαβαλάς) Κρατούμενος και μέγα αερικό της φυλακής. Χρησιμοποιείται από τον διευθυντή των φυλακών, για την εκτέλεση απαξιωτικών ποινών σε κρατουμένους. Ο καλόκαρδος χαρακτήρας του δεν θα αργήσει να έρθει σε ρήξη με αυτόν του κακόβουλου διευθυντή του.
Σχόλια για αυτό το άρθρο