Βόλτα στον κόσμο: Αγάλματα με θέμα τον έρωτα

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 21 Ιανουαρίου 2018

Desktop2
Μια βόλτα στον κόσμο για να δούμε γλυπτά κι αγάλματα με θέμα τον έρωτα και το σεξ. Πάντα ο άνθρωπος έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή τη μορφή τέχνης. Υπάρχουν από αριστουργήματα μέχρι προκλητικά ερωτικά γλυπτά που αξίζουν την προσοχή μας.

1

Σε διάφορες χώρες της Δύσης και της Ανατολής, πολλοί θα έβρισκαν το άγαλμα του τραγοπόδαρου θεού Πάνα που συνουσιάζεται με μια θηλυκή κατσίκα προκλητικό. Στην αρχαία Πομπηία όχι

2

 Στο πάρκο Frogner του Όσλο, ο Γκούσταβ Βίγκελαντ δημιούργησε αυτό το σύμπλεγμα που αντιπροσωπεύει τον κύκλο της ζωής. Έφτιαξε επίσης ένα μεγάλο συντριβάνι και μια παιδική χαρά.
3
 Στην πόλη JeJu της Νότιας Κορέας βρίσκεται το πάρκο Loveland, που περιλαμβάνει εκθέματα που αφορούν το σεξ, όπως ένα τεράστιο πέτρινο πέος, αγάλματα αλλά και διαδραστικούς δονητές. Προχωρημένοι οι Κορεάτες.

© 2015 Hecktic Travels | A division of Hecktic Media Inc.

 Σε αυτήν την εγκατάσταση στη γκαλερί Φουτούρα της Τσεχίας, όταν κάποιος ανεβαίνει τη σκάλα και κοιτάει μέσα από την ‘τρύπα’ βλέπει πολιτικούς της χώρας να ταϊζουν ο ένας τον άλλον υπό τους ήχους του We Are the Champions.
5 (2)
5. To Κάμα Σούτρα είναι παντού στην Ινδία. Γραμμένο στα αρχαία σανσκριτικά, περιλαμβάνει 60 σεξουαλικές στάσεις και θεωρούνταν ανέκαθεν η καθιερωμένη πρακτική όσον αφορά τον ερωτισμό, περιλαμβάνοντας σκηνές οργίων. Εδώ ο ναός Konark Sun.
6
Ο Γάλλος γλύπτης Αύγουστος Ροντέν δημιούργησε το Αιώνιο Είδωλο γύρω στα τέλη του 18ου αιώνα, αν και είναι περισσότερο γνωστός για τον Σκεπτόμενο.
7
 Aυτό το αγαλματίδιο από την Ιαπωνία είναι φτιαγμένο από ελεφαντοστό και απεικονίζει ένα ζευγάρι αντρών να απολαμβάνει το σεξ.  Το 17ο αιώνα αυτά τα αγαλματίδια ήταν πολύ κοινά και χρησιμοποιούνταν για να ασφαλίζουν το σκοινί που έκλεινε τις τσάντες που περιείχαν τα προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη, καθώς τα ενδύματα δεν είχαν τσέπες. Έχει διαστάσεις μερικών εκατοστών.
8
 Το άγαλμα στο συντριβάνι αυτό της Μπολόνια στην Ιταλία είναι τέλειο για να χαλαρώνει στην πιάτσα ο ανδρικός πληθυσμός και ονομάζεται η Παραμάνα.

Gaulois mourant - Musei Capitolini (Palazzo nuovo)

 O Θνήσκων Γαλάτης είναι ένα ρωμαϊκό αντίγραφο του 2ου αι. μ.Χ. από παλιότερο ελληνικό άγαλμα που βρέθηκε στη Μικρά Ασία τον 3ο αι. π.Χ.
Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2017/05/23 στις 12:26

    Σκανδαλιστικά…;-)

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *