Εγκαίνια της έκθεσης του Πάνου Κοκκινιά “Replay” στο Foyer

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 2 Φεβρουαρίου 2018

ΕΡΓΟ 3

Το απόγευμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του Πάνου Κοκκινιά με τίτλο “Replay” στο Foyer, στην οποία περιλαμβάνονται κάποια από τα πιο γνωστά του έργα, σε επιμέλεια της Άννας Χατζηνάσιου, με την υποστήριξη της ιδιωτικής λέσχης Salon de Bricolage.

To Foyer είναι ένας καινούργιος χώρος που δημιουργήθηκε σε ένα σημαντικό θέατρο της Αθήνας, στο Παλλάς.  Υπό την επιμέλεια της καταξιωμένης σκηνογράφου Εύας Νάθενα με vintage art deco έπιπλα και design φωτισμό. Ο χώρος αυτός φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και δράσεις γύρω από τον πολιτισμό.

ΕΡΓΟ

To foyer ήταν κατάμεστο με ανθρώπους της τέχνης, καθώς στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πλήθος εικαστικών καλλιτεχνών, γκαλερίστες, άτομα του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και εκπρόσωποι της πολίτικής.

ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ -ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ- ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΡΜΑΣ

Χρύσανθος Πανάς, Πάνος Κοκκινιάς, Γεώργιος Κορμάς

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ - ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Άννα Χατζηνάσιου, Καρολίνα Αγγελονίδη-Σαραντοπούλου

ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΑΡΕΛΗΣ, ΔΑΝΑΗ ΣΤΡΑΤΟΥ

Νίκος Καναρέλης, Δανάη Στράτου

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΚΟΤΟΥ

Μαργαρίτα Σαραντοπούλου, Μαρίνα Κοκοτού

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΑΣ

Κώστας Χατζηπατέρας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΗΣ ΒΕΛΩΝΗΣ

Αλέξανδρος Γεωργίου, Άννα Χατζηνάσιου, Κωστής Βελώνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΠΑΡΟΥΝΑΚΗΣ

Γιώργος Χατζηνάσιος, Κυριάκος Καπαρουνάκης

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΝΕΛΙΑΝ, ΚΛΑΙΡΗ ΣΙΝΑΝΙΩΤΗ

Άννα Χατζηνάσιου, Φαίη Μπαρμπαλιά, Ειρήνη Δανελιάν,, Κλαίρη Σινανιώτη

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΝΙΤΑ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ

Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Αννίτα Κουτρούλη

ΚΡΙΣΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ -ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Κρίστα Κωνσταντινίδη, Πάνος Κοκκινιάς

ΕΡΓΟ 2

Ο Πάνος Κοκκινιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Σπούδασε φωτογραφία στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης, στο Yale University (MFA) και στο Derby University (PhD) με υποτροφίες του Ι.K.Υ., του Ιδρύματος Ωνάση και του Yale University. Με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος,  εκδόθηκε στις Η.Π.Α. η μονογραφία του με τίτλο “Here We Are”. Έργα του έχουν δημοσιευθεί́ σε πολλές ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις, μεταξύ́ των οποίων το Vitamin Ph: New Perspectives in Photography των εκδόσεων Phaidon. Ο Πάνος Κοκκινιάς έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Αθήνα, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Μόναχο, τη Νέα Υόρκη, τη Σιγκαπούρη, το Πεκίνο και το Κάσσελ.  Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ευρώπης και των Η.Π.Α.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαρτίου 2018.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *