“Ειρήνη” στην Επίδαυρο: Ο καθηγητής και η αντιπροσωπεία της Ακαδημίας Θεάτρου της Σαγκάης στις πρόβες

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 21 Ιουλίου 2017

AAI_6104

Τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Θεάτρου της Σαγκάης (Shanghai Theatre Academy) καθηγητής Baorong Gong μαζί με τους καθηγητές  Yi Jie και Ying Chen στο πλαίσιο του έτους πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας – Κίνας.

AAI_6096

Ο καθηγητής και η αντιπροσωπεία της Ακαδημίας, μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού  Λυδία Κονιόρδου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινό, παρακολούθησαν την  πρόβα της «Ειρήνης» του Αριστοφάνη, που η Πρώτη Κρατική Σκηνή παρουσιάζει απόψε και αύριο στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

AAI_6098

Σημειώνεται ότι στην Ακαδημία Θεάτρου της Σαγκάη έχουν προσκληθεί και έχουν πραγματοποιήσει εργαστήρια τόσο η Υπουργός (Μάρτιος – Απρίλιος 2014) όσο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου (Μάιος 2016).

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *