Ηρωίδα μητέρα… Αληθινή ιστορία!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον themeliosiaspis.wordpress.com | 14 Μαΐου 2017

Edison-with-Family

Κάποια μέρα ο Θωμάς Έντισον επέστρεψε στο σπίτι του μ’ ένα σημείωμα που του έδωσε ο δάσκαλός του για την μητέρα του. Της το έδωσε λέγοντάς της: «Να το δώσεις  στην μητέρα σου,  μου είπε ο δάσκαλός μου».

Η μητέρα, αφού το διάβασε, βούρκωσε και δάκρυα κύλησαν στο πρόσωπό της. Ξαφνιασμένος ο μικρός Θωμάς ρώτησε την μητέρα του τι έγραφε το σημείωμα.

Εκείνη  του το διάβασε δυνατά: «Ο γιος σας είναι ιδιοφυΐα . Το σχολείο είναι πολύ λίγο γι’ αυτόν. Δεν διαθέτουμε αρκετούς πόρους και καλούς δασκάλους, για να τον εκπαιδεύσουμε. Παρακαλούμε διδάξτε τον εσείς».

Μετά από πολλά χρόνια η μητέρα του Έντισον πέθανε. Εκείνος είχε γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εφευρέτες. Κάποια μέρα, καθώς έψαχνε ανάμεσα στα παλιά κειμήλια της οικογένειας, είδε ένα διπλωμένο χαρτί στη γωνιά ενός συρταριού του παλιού γραφείου. Το πήρε, το ξεδίπλωσε  και το διάβασε: «Ο γιος σας είναι ψυχικά άρρωστος και δεν θα του επιτρέψουμε να ξανάρθει πλέον στο σχολείο», έγραφε το χαρτί. Ήταν το ίδιο εκείνο σημείωμα που του έδωσε ο δάσκαλός στο σχολείο, για να το δώσει στην μητέρα του!

Μετά το διάβασμά του ο Έντισον έκλαψε για ώρες και έγραψε στο ημερολόγιό του: « Ο Θωμάς Έντισον του Άλβαρου ήταν ένα ψυχικά άρρωστο παιδί,  το οποίο με τη βοήθεια της ηρωίδας μητέρας του έγινε ιδιοφυΐα του αιώνα».

Working Title/Artist: Mother Feeding ChildDepartment: Am. Paintings / SculptureCulture/Period/Location: HB/TOA Date Code: Working Date: 1898 Digital Photo File Name: DT5263.tif Online Publications Edited By Steven Paneccasio for TOAH 06/08/15

Το διαβάσαμε εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *