Η έκθεση Antiquity 2.0 του Micha Cattaui @DL Gallery

Από την/τον Christina Politi | 6 Μαΐου 2018

HSH MC

Η DL Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 την έκθεση του Micha Cattaui με τίτλο «ANTIQUITY 2.0 ». Τι θα συνέβαινε αν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, οι θεοί, οι ήρωες και οι καλλιτέχνες ζωντάνευαν σήμερα;

Τι θα έλεγαν; Πώς θα τους αντιλαμβανόμασταν; Πόσο προφητικές ήταν οι σκέψεις τους; Πόσο σχετικές με τον κόσμο όπως είναι σήμερα;

mc art5

Ο 21ος αιώνας είναι ο πιο ενδιαφέρον αιώνας στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σχεδόν κάθε τμήμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, από την πολιτική μέχρι τις επιστήμες έχει αλλάξει και βελτιωθεί σημαντικά. Σύγχρονοι καλλιτέχνες έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει γλυπτά από την αρχαιότητα ως αφετηρία για την έμπνευσή τους. Αξιοθαύμαστη είναι η ποιότητα και η δεξιοτεχνία που βλέπει κάποιος στις αντίκες τέχνης, συχνά τις μιμούνται, τις αντιγράφουν και τις ανταγωνίζονται αλλα ποτέ δεν ισοδυναμούν με αυτές.

mc art

Μέσα από τη νέα του δουλειά ο Micha γεφυρώνει την αίσθηση της καλλιτεχνικής τελειότητας που βλέπει στην Αρχαία Ελλάδα και το συγχωνεύει με τη σύγχρονη κοινωνία μαζικού καταναλωτισμού. Το αποτέλεσμα είναι μια συνεργασία και μία «συζήτηση» μεταξύ τριών έργων. Το γλυπτό, μία pop φωτογραφία του γλυπτού και μία τοποθεσία στο μουσείο όπου τι γλυπτό φαντάζει πίσω στο «πλαίσιο». Και τα τρία στοιχεία, αν και βασίζονται στο ίδιο γλυπτό, επιτρέπουν μια διαφορετική πολιτική έκφραση σε κάθε ξεχωριστό έργο τέχνης.

mc art2

Η έκθεση Antiquity 2.0 ξεκίνησε  Ευρωπαϊκή περιοδεία στο Monte Carlo, όπου εγκαινιάστηκε από την Αυτού Γαληνοτάτη Υψηλότητα του Πρίγκιπα Αλβέρτο II του Μονακό, και ακολούθησε η έκθεση στην Κολωνία της Γερμανίας, στην γκαλερί Mirko Mayer και τελικά έφτασε στην γκαλερί DL στον Πειραιά.

HSH MC 1

Δήλωση του καλλιτέχνη:

«Πιστεύω ότι η τέχνη πρέπει να είναι επικριτική της εποχής μας και να προσπαθήσει να εμπλέξει τον θεατή σε μία συνομιλία. Στην αρχαία Ελλάδα, η τέχνη και το χιούμορ εφαρμόστηκαν σε σχεδόν βιομηχανική κλίμακα σε αντικείμενα όπως τα αγγεία. Πρόκειται για μια αιώνια δοκιμασία ότι το χιούμορ είναι ακρογωνιαίος λίθος ενός πολιτισμού και προϋπόθεση για τη δημοκρατία. Με τα νέα μου έργα, προσπαθώ να συνδυάσω την ιδέα ότι το χιούμορ / ο σαρκασμός πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μιας πολιτικής παρατήρησης.»

mc art1

Opening:  Παρασκευή, 18 Mαΐου 2018 στις 20:00

Από 18 Μαΐου μέχρι 14 Ιουλίου 2018

Ώρες λειτουργίας:  Πέμπτη            12:00 – 20:00

Παρασκευή      13:00 – 21:00

Σάββατο          11:00 – 16:00

mc art 3

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *