Η Κατερίνα Σταμούλη απαντά σε 10 + 1 ερωτήσεις

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 4 Μαρτίου 2017

_MG_8940 copy-s

Είναι, ίσως, η πιο νέα σε ηλικία πρόεδρος φιλανθρωπικού σωματείου και συγκεκριμένα του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου ΑΜΕΑ “ O  Σωτήρ”. Η Κατερίνα Σταμούλη, όμως παράλληλα είναι και μια πολύ όμορφη γυναίκα που δεν περνά απαρατήρητη, εντυπωσιάζει και προκαλεί βλέμματα θαυμασμού! Όπως, πλούσια είναι τα ψυχικά και εξωτερικά της χαρίσματα εξίσου πλούσιο είναι και το βιογραφικό της! Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Καραμπουρνάκι, όπου και διαμένει μέχρι και σήμερα.

Το 1995 αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμάρι και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών της σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάστηκε από το 1997 στον ιδιωτικό τομέα σε επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος ενώ από το 2005 και έπειτα δουλεύει στον Τραπεζικό κλάδο. Είναι μέλος ΔΣ του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων για όλα τα παραρτήματα του Ομίλου εντός και εκτός Ελλάδος. Επιπρόσθετα, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Καλαμαρί, αρωγός στον Σύλλογο Φίλων του Ελληνοαμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, και από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και τον Απρίλιο του 2015 διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ του ΓΝΘ Άγιος Δημήτριος.

IMG_2769

ς πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου ΑΜΕΑO  Σωτήρ”  μίλησέ μου για το έργο σας.

Ο Σύλλογος Φίλων του Κέντρου ΑμεΑ «Ο Σωτήρ» ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική στήριξη του ομώνυμου ιδρύματος.

Το Κέντρο Αποκατάστασης «Ο Σωτήρ» αποτελεί τον μεγαλύτερο πανελλαδικά φορέα αποκατάστασης, κοινωνικής στήριξης και δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρία. Λειτουργεί τα τελευταία 20 χρόνια και σήμερα εξυπηρετεί, σιτίζει και φιλοξενεί 300 άτομα με αναπηρία σε 11 αδειοδοτημένους χώρους εκπαίδευσης και στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ανατολική και στην Δυτική Θεσσαλονίκη.

Η προάσπιση της κοινωνικής ένταξης, του δικαιώματος στην εκπαίδευση, της υποστηριζόμενης διαβίωσης αλλά και η αντιμετώπιση των καθημερινών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία είναι οι πρωταρχικοί στόχοι του Συλλόγου Φίλων Κέντρου ΑμεΑ «Ο Σωτήρ»

Παράλληλα για εμάς  είναι ιδιαίτερα σημαντικό τις μέρες της βαθιάς κρίσης που διανύουμε να διοργανώνονται εκδηλώσεις, με προσβάσιμο κόστος, διαφορετικές από τη μονότονη ρουτίνα των παραδοσιακών φιλανθρωπικών καλεσμάτων, έτσι ώστε, πέρα από την κεντρική και αυθόρμητη στόχευση της στήριξης του Ιδρύματος, σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, να δοθεί και η δυνατότητα στον κόσμο να περάσει ευχάριστα την ώρα του.

 IMG_2724 (1)

 • Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς

Η ζωή συνεχίζεται ό, τι και να μας συμβεί. Αλλά για μένα δεν θα είχε νόημα δίχως οικογένεια και φίλους, δίχως αγάπη και καλοκαίρια…

 • Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Η εποχή που διανύουμε έχει αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα για όλους και μας  έχει οδηγήσει στο να αναπροσαρμόσουμε και να περιορίσουμε τις καθημερινές μας απολαύσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων μου το επενδύω σε ταξίδια, σε βιβλία και στις κοινωνικές μου υποχρεώσεις

 • Ποια είναι η χειρότερη συνήθειά σου;

Προδίδω τον εαυτό μου στον χρόνο που δεν του αφιερώνω.

 • Ποια είναι η συνήθεια που απεχθάνεσαι στους άλλους;

Είναι τρεις και συνήθως συνδυάζονται .Το ψέμα, η κακία και η έπαρση

 • Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σου έχουν δώσει;

Να προσέχεις…

 • Ποια θεωρείς την πιο υπερεκτιμημένη αρετή;

Δεν υπάρχει αρετή υπερεκτιμημένη, ή είναι αρετή ή όχι.

 • Τι κάνεις για να χαλαρώσεις;

Ακούω μουσική,  κάνω μία βόλτα στην παραλία ή όποτε μου δίνεται η ευκαιρία ταξιδεύω.

 IMG_2719

 • Τι θα άλλαζες στη Θεσσαλονίκη;

Τα χαμένα χρόνια, τις χαμένες ευκαιρίες, τις ηγεσίες (πολιτικές και τοπικές) που πέρασαν, ακυρώνοντας προσδοκίες και ελπίδες όλων ημών, που γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια πόλη την οποία δεν μπορείς παρά να ερωτευτείς…

 • Ποιο είναι τοmotto σου στη ζωή;

Μια αστραπή η ζωή μας, μα προλαβαίνουμε!..

 • Τρία πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη

Καλή υγεία, αγαπημένα πρόσωπα που σε νοιάζονται, η θάλασσα.

 

 

 

 

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

 1. Pingback: Κατερίνα Σταμούλη: Να κερδίσουμε τα χαμένα χρόνια. Τις χαμένες ευκαιρίες - pesotithes.gr | Ελέυθερο βήμα λόγου.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *